• تاریخ انتشار : 1387/02/22 - 04:50
  • بازدید: 1 نفر
  • بازدیدکننده: 1 نفر

همایش ژئوماتیک 87 و چهارمین همایش یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی آغاز به کار کرد

همایش و نمایشگاه ژئوماتیک 87 با شعار نقشه و اطلاعات مکانی، چالش‌ها و فرصت‌های...

همایش و نمایشگاه ژئوماتیک 87 با شعار نقشه و اطلاعات مکانی، چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو همچنین و چهارمین همایش یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی صبح امروز به طور همزمان در سازمان نقشه‌برداری کشور برگزار ‌شد.


به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، مهندس سید بهداد غضنفری دبیر همایش ملی ژئوماتیک87 در مراسم افتتاحیه آن که با حضور اساتید، دانشمندان و صاحبنظران داخلی و خارجی برگزار شد، گفت: سازمان نقشه‌برداری کشور به عنوان سازمان ملی، متولی تهیه و تولید نقشه و اطلاعات مکانی در راستای اهداف و وظایف خود به اشاعه فرهنگ پژوهش در زمینه علوم مهندسی نقشه‌برداری مبادرت ورزیده که برگزاری همایش‌های سالانه ژئوماتیک یکی از فعالیت‌های مهم در این راستا است.


وی افزود: این همایش‌ها در ابتدا با عنوان همایش سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و از سال 1380 با عنوان همایش ژئوماتیک، فرصتی برای گردهمایی، تبادل نظر و ارائه نتایج تحقیقات و پژوهش‌های متخصصان رشته مهندسی نقشه‌برداری به وجود آورده است.


غضنفری در مورد محورهای همایش ملی ژئوماتیک87 یادآور شد: همایش ژئوماتیک 87 با محورهای نقشه‌برداری زمینی، زیرزمینی و صنعتی، فتوگرامتری و سنجش‌ از دور (RS)، ژئودزی، GPS  و ژئودینامیک، کارتوگرافی و نمایش اطلاعات مکانی (Visualization)، سامانه‌های اطلاعات مکان(GIS)، کاداستر و LIS و نیز آبنگاری برگزار شده است.


در ادامه مهندس بابک شمعی دبیر چهارمین کنفرانس یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی نیز تصریح کرد: با توجه به اینکه بیش از 40 سال است که بحث یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی در سطح بین‌المللی مطرح شده و نظر به اهمیت آن، گروهی از متخصصان سازمان ملل با برگزاری اجلاس و کنفرانس‌های مختلف به طور مداوم در این زمینه فعالیت می‌کنند.


وی با بیان اینکه در ایران پی‌گیری فعالیت‌های مربوط به یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی توسط کمیته تخصصی نام‌نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی دنبال می‌شود، خاطر نشان کرد: که در سال 1379 با تصویب هیأت دولت به ریاست سازمان نقشه‌برداری کشور و عضویت هشت سازمان و وزارت‌خانه دیگر تشکیل شده و وظیفه آن، به عنوان مرجع ملی نام‌های جغرافیایی، سامان دادن و جلوگیری از اختلافات و تشتت در نام‌های جغرافیائی در سطح ملی و بین‌المللی است.


دبیر چهارمین کنفرانس یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی افزود: سازمان نقشه‌برداری کشور چهارمین کنفرانس یکسان‌سازی نام‌های جغرافیائی را در محورهای نام خلیج‌فارس و دریای‌خزر در نقشه‌ها و اسناد تاریخی، اهمیت نام‌های جغرافیایی در سرشماری‌های جمعیتی، حوادث غیرمترقبه، ارتباطات، اهمیت گردآوری پیشینه نام‌های جغرافیایی از منابع موجود از جمله سفرنامه‌ها و کتب تاریخی، فعالیت‌های بین‌المللی یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی، نام‌های جغرافیایی در نقشه‌های پوششی کشور، نام‌های جغرافیایی تاریخی، میراث غیرملموس بشری،‌ پایگاه نام‌های جغرافیایی و فرهنگهای جغرافیایی برگزار می‌کند.


گفتنی است، مراسم افتتاحیه همایش ژئوماتیک 87 در روز 22 اردیبهشت ماه برگزار شد و نمایشگاه آن نیز در روزهای 22 تا 25 اردیبهشت ماه بر پا خواهد بود.




  • گروه خبری : اخبار اختصاصی,اخبار روابط عمومى
  • کد خبر : 14717
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی
قبلی
تاریخ آخرین به روز رسانی: 1387/02/22 04:50
تنظیمات قالب