• تاریخ انتشار : 1384/08/30 - 23:03
  • بازدید: 1 نفر
  • بازدیدکننده: 1 نفر

500 میلیارد ریال اوراق مشارکت جهت احیای بافتهای فرسوده از سوی شهرداری ها به مردم واگذار می شود

به گزارش گروه خبر سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مهندس جزایری مدیر کل ستاد حوادث و سوانح غیر مترقبه کشور که در حاشیه همایش بررسی تهدیدها و پیشگیری از پیامدهای زلزله تهران سخن می‌گفت ...

با توجه به اینکه 70% بافت شهری ایران در برابر زلزله مقاوم نیست ، جهت احیای بافت فرسوده با همکاری شبکه های بانکی کشور و مشارکت مردمی ، اوراق مشارکتی به مبلغ 500 میلیارد ریال در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و از سویی با تصویب طرح آئین نامه 33 قانون نظام مهندسی در هیات دولت از این پس متخلفان ساخت و سازهای شهری تحت پیگرد قضائی و قانونی قرار خواهند گرفت .

 

به گزارش گروه خبر سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مهندس جزایری مدیر کل ستاد حوادث و سوانح غیر مترقبه کشور که در حاشیه همایش بررسی تهدیدها و پیشگیری از پیامدهای زلزله تهران سخن می‌گفت با بیان اینکه متاسفانه 70 درصد بافت شهری ما در مقابل زلزله مقاوم نیستند ، خاطرنشان کرد : برای 5/2 میلیون روستای کشور طی دو برنامة چهارم و پنجم برنامه‌ریزی شده که دولت با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، وام های 5 میلیون تومانی ارزان قیمت  جهت آبادانی مناطق شهری و روستایی به مردم اختصاص دهد که خوشبختانه دولت آقای احمدی‌نژاد در هفته گذشته به شبکه بانکی کشور دستور داد که 10 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار بنیاد مسکن و شهرسازی جهت پرداخت به افراد قرار دهد.

وی در ادامه گفت : برای برنامه‌ریزی شهری و مقاوم‌سازی ساختمانهای شهری و ساختمانهایی که تحت پوشش دولت قرار دارند با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از سه سال گذشته برنامه‌ای تنظیم شده و به وزارتخانه‌های کشور نیز ابلاغ شده که براساس 50 میلیارد تومان اعتباری که در اختیار وزارتخانه‌ها قرار میگیرد به طرح مقاوم‌سازی ساختمانهای خودجامعه‌عمل بپوشاند.

مدیر کل ستاد حوادث غیر‌مترقبه کشور از تصویب آیین نامه‌ماده 33 قانون نظام مهندسی در هیات دولت خبر داد و گفت : براساس این آئین‌نامه که در سال گذشته به تصویب هیأت وزیران رسید هیچ فرد غیر‌متخصصی اجازه ساخت و ساز نخواهد داشت و کسانی که به عنوان مجریان طرحهای ساخت و ساز شناخته می‌شوند وظیفه دارند از وزارت مسکن و شهرسازی به عنوان مجریان طرحها درجات اعتباری خود را دریافت کرده و پس از دریافت بودجه و اعتبارات لازم از مالکین ساختمانها، کلیه مراحل ساخت ساختمان را به خوبی نظارت کرده و از مصالح استاندارد و اصولی در ساخت وساز خود بهره گیرند.

وی در ادامه  گفت با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از سال گذشته مبلغ 5 میلیارد ریال از سوی ستاد حوادث غیر‌مترقبه در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی  قرار گیرد که این امر جهت استفاده از نیروی کارگر ماهر که توسط سازمان فنی و حرفه‌ای کشور آموزش دیده و دارای مهارت نیز باشند، استفاده خواهد شد.

جزایری گفت : بر اساس بودجه محول شده به وزارت مسکن و شهرسازی داشتن کارت مهارت و آموزش افراد خصوصا در زمینة جوشکاری، بتن‌ریزی، غالب‌بندی و اسکلت فلزی ساختمان و آموزش کارگران ماهر امری الزام‌آور خواهد بود و مهندسین ناظر از این پس از طریق سازمان نظام مهندسی معرفی می‌شود که فعالیت‌های ساخت و ساز را با دقت بیشتری پیگیری کرده و در دفترچه‌ها و شناسنامه‌هایی که از این پس به عنوان دفتره ملکی و یا فنی ساختمان می‌باشد،‌کلیه مراحل ساخت اعم از پی تا پایان پروژه توسط مجری ذیصلاح،‌مهندسین ناظر و نماینده شهرداری بررسی می‌شود و این دفترچه‌های مهندسی ساختمان عامل و عنصر مهم معاملات خواهد بود.

وی با بیان این مسائل به مرحله اجرایی و عملی شدن رسیده گفت : همه اینها توسط وزیر مسکن و شهرسازی به کلیه استانها از جمله شهرداری تهران دستور ابلاغ شده از طریق وزارت کشور به بقیة استانهای کشور ابن دستو ابلاغ شده است.

جزایری گفت : این برنامه در سال اول برنامه چهارم به صورت آزمایشی انجام می‌شود که امیدواریم از ابتدای سال دوم برنامه چهارم همة‌ارگانهای شما موظف به اجرای این موازین هستند که براساس ماده 30 قانون برنامه ساخت و سازهایی که غیر مقاوم ساخته شوند با مجریان طرح و مهندسین ناظر آنها از طریق مراجع قضایی برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه تخریب عظیمی که در فاجعه زلزله بم صورت گرفت بخاطر وجود ساختمانهای خشت و گل و عدم رعایت اصول فنی و مهندسی صورت گرفت، تصریح کرد : از آن تاریخ به بعد بر اساس ماده 16 قانون برنامه سال 83 مجریان و کلیه متولیان و مسئولیتی که از رعایت آیین‌نامه 2800 تخطی کرده‌اند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت و اکنون هم بر اساس ماده 30 قانون  و آنچه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و تصویب کرده است. امیدواریم با ساخت و ساز ساختمانها از طریق مجریان ذیصلاح و نظارت توسط سازمان نظام مهندسی، استفاده از مصالح استاندارد، رعایت آیین نامه‌های 2800 و آیین‌نامه‌های اصلاحی و همچنین توجه به موازین خرید و فروش ساختمان و مقاوم‌سازی و رعایت اصول فنی و مهندسی شناسنامه ساختمان به عنوان مهمترین عامل در امر خرید و فروش املاک قرار گیرد.

جزایری توجه به امر بیمه ساختمانها در برابر سوانح و حوادث را یکی از محورهای اساسی برنامه چهارم توسعه کشور ذکر کرد و گفت : امیدواریم در ساختمانهایی که اصول فنی و ایمنی رعایت می‌شود بیمه شوند که خوشبختانه در پایان برنامه سوم توسعه طی دو مرحله در مجلس شورای اسلامی مبلغ 600 میلیون دلار برای این امر به شهر تهران تعلق گرفت طرحهای اعتباری این برنامه تهیه شده و در حال گذراندن مراحل نهایی می‌باشد.

وی در ادامه گفت : جهت احیاء بافتهای فرسوده، با همکاری شبکه بانکی و مشارکتهای مردمی اوراق مشارکت به مبلغ 500 میلیارد ریال در اختیار مردم قرار خواهد گرفت که خوشبختانه در جلسه هفته گذشته هیأت دولت بدستور رئیس جمهور و زیر نظر معاون اول وی جهت افزایش و احیای هرچه سریعتر بافتهای فرسوده و مقاوم‌سازی در برابر زلزله یک کار گروه و کمیته‌آی تشکیل خواهد شد که با اجرای آن می‌توان احیای بافتهای فرسوده را سرعت بخشید.

جزایری مدیر کل ستاد حوادث غیر مترغبه در خاتمه در خصوص ساخت‌و ساز غیر متعارف در کوهپایه‌ها بدون توجه به اصول اولیه در شمال تهران گفت : شهرداری تهران، شورای عالی شهرسازی، کمیسیون ماده 5 و شورای شهر تاکید دارند براساس آنچه که قانون شورای عالی شهرسازی مصوب کرده تا از ارتفاع 1800 متر به بعد هیچ‌گونه ساخت‌و سازی صورت نگیرد و آنهایی که بالاتر از این ارتفاع ساخته می‌شوند شدیدا از سوی شورای شهر تهران و شورای‌عالی شهرسازی مورد مقاومت و برخورد قرار ‌میگیرند که این ساخت و سازها به هیچ‌ عنوان ساخته نشوند و اگر هم ساخته می‌شوند اصول فنی و ایمنی را با درصد معادل یکصد درصد رعایت کنند و جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ساخت و سازهایی که بالاتر از خطر تراز 1800 متر توسط دولت انجام و به شهروندان واگذار می‌شود باید به مراجع ذیصلاح در شهرداری تهران مراجعه کرد.

 
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی,اخبار روابط عمومى
  • کد خبر : 3865
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی
قبلی
تاریخ آخرین به روز رسانی: 1384/08/30 23:03
تنظیمات قالب