پرسشهای متداول
2-آیا معاونت اکتشاف علاقمند به ارائه مشاوره در مراحل مختلف اکتشاف به بخش خصوصی می باشد؟
در راستای سند افق 1404 و چشم انداز توسعه کشور، یکی از سیاست های مهم معاونت اکتشاف برای چابک سازی و ایجاد رقابت در بخش خصوصی، واگذاری بخشی از خدمات به این بخش و همچنین ارائه خدمات مشاوره به ازای دریافت هزینه بها طبق تعرفه مندرج در بخش نظام نامه و دستورالعمل (http://www.ime.org.ir/default.aspx?os=1&id=9&mid=45) و اطلاع از این خدمات و تعرفه ها با کلیک بر روی لینک زیر اطلاعات بارگذاری شده بر روی وب سایت سازمان زمین شناسی کشور، بخش خدمات الکترونیکی (https://gsi.ir/fa) مراجعه بفرمائید، در این زمینه معاونت اکتشاف سازمان زمین شناسی کشور تجارب ارزنده ای را در اختیار برخی سازمان و شرکت های دولتی و خصوصی، و سایر ارگان ها دارای محدوده های معدنی و/یا نیاز به ارائه خدمات اکتشافی ارائه نموده است که می توان به خدمات ارائه شده به سازمان ایمیدور در قالب پروژه پهنه های اکتشافی در سراسر کشور اشاره نمود.
3-استراتژی ادواری معاونت اکتشاف برای دور های کوتاه مدت میان مدت، بلند مدت برای انجام فعالیت های اکتشافی چیست ؟
برنامه کوتاه مدت تعیین تکلیف پروژههای اکتشافی باقیمانده از سالهای گذشته که در کمتر از یکسال آینده به نتیجه خواهند رسید. برنامه میان مدت که در یک برنامه زمانی 3 تا 5 سال آینده است شامل آموزش نیروی انسانی و توانمند سازی پرسنل و همچنین انجام فعالیتهای اکتشافی منطبق بر نقشه راه و به نتیجه رساندن آنومالیهای استخراج شده از ژئوفیزیک هوایی و تعیین پتانسیلهای سطحی است. اما برنامه بلند مدت معاونت اکتشاف شامل اکتشاف مواد معدنی مورد نیاز منطبق با استراتژیهای کلان در خصوص صنایع معدنی و همچنین اکتشاف در راستای تامین مواد معدنی مورد نیاز آینده کشور بالاخص عناصر استراتژیک با تکنولوژی روز دنیا در دستور کار قرار دارد.
4-آیا معاونت اکتشاف دوره ای برای توانمند سازی بخش خصوصی و دانشجویان کشور را مدنظر دارد؟
معاونت اکتشاف سازمان زمین شناسی براساس سند چشم انداز توسعه کشور برای افق 1404 و در قالب تفاهم نامه مشترک با بخش خصوصی در نظر دارد که هر ساله یک سری دوره های آموزشی در سطوح مختلف اکتشافی جهت انتقال دانش و توانمند سازی بخش خصوصی و دانشجویان کشور اجرا نماید. در این راستا با در نظر گرفتن سیاست های کلان دولت در بخش معدن و علاقمندی افراد طبق شرایط و ضوابط خاص یک سری دوره های آموزش یک روزه، سه روزه، هفت روزه و یک ماهه آموزش خواهند دید. اجرا این برنامه آموزشی کلان در قالب پیاده سازی استراتژی معاونت اکتشاف منجر به چابک سازی و ایجاد رقابت در بخش خصوصی خواهد شد، این معاونت طی یک سری جلسات رسمی و غیر رسمی خود با برخی از حامیان (معنوی و مادی)، در آینده نزدیک برنامه های آموزشی خود را از طریق مجاری اصلی به اطلاع کلیه علاقمندان اطلاع رسانی خوداهد نمود.
5- هزینه انجام خدمات مراحل مختلف اکتشاف چگونه تعیین می شود؟
هر ساله وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان نظام مهندسی معدن ایران، و سازمان برنامه و بودجه یک سری تعرفه های خدمات اکتشافی را به صورت سالانه جهت استحضار متقاضیان خدمات ارائه می نماید. معاونت اکتشاف نیز به عنوان زیر مجموعه سازمان زمین شناسی کشور و به تبعیت از دیگر زیر مجموعه های دولت، خدمات خود را در قالب یک سری تعرفه های مصوب سالانه به کلیه متقاضیان خدمات اکتشافی ارائه می نماید، لطفا برای اطلاع از این خدمات و تعرفه ها با کلیک بر روی لینگ زیر اطلاعات بارگذاری شده بر روی وب سایت سازمان زمین شناسی کشور، بخش خدمات الکترونیکی (https://gsi.ir/fa) و طبق تعرفه اعلام شده توسط سازمان نظام مهندسی معدن ایران، بخش نظام نامه و دستورالعمل (http://www.ime.org.ir/default.aspx?os=1&id=9&mid=45) مراجعه و دانلود بفرمائید.
6-معاونت اکتشاف چه توصیه های برای فعالین کسب و کارهای اینترنتی (زمینه استارت آپ معدنی) دارد؟
در استای سند چشم انداز توسعه ایران یکی از سیاست های معاونت اکتشاف برای حمایت از کسب و کارهای نو و ایجاد خلاقیت و ابتکارات در حوزه معدنی کشور، اقدام به برگزاری یک سری جلسات متعدد در مراکز سازمانی و استانی نموده است، در همین راستا با ایجاد دفتر حمایت از کسب و کارهای اینترنتی از بهمن ماه سال گذشته (1396) نمود، لذا در این راستا تاکنون اشخاص و ایده های خلاقانه در حوزه معدن و اکتشاف به حامیان مدنظر معرفی شده اند. در این میان می توان به یکی از استارت آپ های معدنی در زمینه گوهر تراشی و نرم افزارهای مرتبط و برخوردای آنها از حمایت معاونت اکتشاف اشاره نمود.
7-برنامه معاونت اکتشاف برای افزایش رقابت پذیری و بالا بردن کیفیت خدمات محوله به بخش خصوصی چیست؟
معاونت اکتشاف سازمان زمین شناسی کشور همچون دیگر زیر مجموعه های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، اقدام به واگذاری محدوده های معدنی در اختیار خود به بخش خصوص توانمند نموده است، در همین این راستا در سال اخیر اقدام به انجام مشاوره تخصصی با خدمات اکتشافی به مشاورین اقماری این معاونت واگذار گردید و طی جلسات مقرر گردید تا اکتشاف تفصیلی بر اساس قانون به بخش خصوصی علاقه مند واگذار گردد.
8-برنامه معاونت اکتشاف برای بالا بردن ارتباط صنعت با دانشگاه و کاهش هزینه های اکتشاف مواد معدنی چیست ؟
یکی از استراتژی بسیار مهم معاونت اکتشاف استفاده از دانش روز دنیا در زمینه اکتشاف مواد معدنی در کشور است. در همین راستا تفاهم نامههای همکار مشترک با بخش خصوصی برای انتقال دانش فنی به داخل ایران امضا شده است که نتایج آن به زودی از مجاری رسمی اعلام خواهد شد.
1-مراحل انجام کارهای اکتشافی در یک منطقه بر حسب چه دستورالعمل به تفکیک شرح خدمات چیست؟
همانطور که اطلاع دارید وزارت صنعت، معدن و تجارت با کمک سازمان نظام مهندسی معدن ایران و همکاران مختلف در بخش های مختلف شامل سازمان زمین شناسی کشور، اساتید دانشگاه و سایر متخصصین در بخش معدن اقدام به تهیه یک سری دستورالعمل برای انجام مراحل اکتشاف مواد معدنی مختلف در گروه ضوابط و معیارهای معدنی نموده است. لطفا برای اطلاع از این دستورالعمل ها با کلیک بر روی لینگ زیر به وب سایت نظام مهندسی معدن ایران، بخش ضوابط و معیارهای فنی (http://minecriteria.mimt.gov.ir/) دانلود بفرمائید.
3-ساعات کاری آزمایشگاه جهت تحویل نمونه از چه ساعتی می باشد؟
از 8 صبح الی 15:30
10-زمان لازم برای انجام آزمایشات چه مدت است؟
بسته به نوع آزمایش و ترافیک کاری آزمایشگاه بازه متغییر می باشد.
9-آیا امکان آنالیز شمش های فلزی با سختی بالا در سازمان وجود دارد؟
بدلیل عدم امکان پودر کردن این نمونه ها فعلا امکان پذیر نمی باشد.
8-در صورت ارائه پودرنمونه به آزمایشگاه امکان آنالیز در سازمان وجود دارد؟
بله،بایستی نمونه ها با ابعاد 70میکرون(200مش)قابل آنالیز است.
7-آیا سازمان برای شهاب سنگ شناسنامه صادر می نماید؟
در حال حاضر خیر،اما آناالیز های مربوطه را انجام می دهد.
6-آیا سازمان برای سنگ های جواهری شناسنامه صادر می کند؟
در حال حاضر خیر
5-آیا سازمان نمونه های با ارزش و جواهری را آنالیز می کند؟
در صورتیکه مقدار بسیار کمی از آن (حداقل 2 گرم)را بتوان جدا و پودر نمود امکان آنالیز آن وجود خواهد داشت.
4-آیا امکان ارسال نمونه با پست امکان پذیر است؟
بله،با پست سفارشی و پیگیری از دفتر آزمایشگاه(لازم به ذکر است نامه کتبی که در آن نوع آزمایش و مشخصات کامل فرستنده قید شود همراه نمونه الزامی است)
2-کدام گروه از درخواست کنندگان شامل تخفیف می باشند؟
دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی خدمات آزمایشگاه را با 10%تخفیف دریافت خواهند کرد.
1-جهت آنالیز،چه مقدار نمونه به آزمایشگاه تحویل گردد؟
بسته به نوع آزمایش،حداقل 5 گرم برای آزمایشات شیمیایی و نمونه ای مکعب مستطیل با ابعاد حداقل(4*5*3) برای آزمایشات میکروسکوپی
10-بازدید گروهی از موزه درچه روزها و ساعاتی از روز اماکان پذیر است؟
روزهای زوج،در سانس های 60دقیقه ای.
9-تعداد افراد در بازدید گروهی چند نفر است؟
هر 30 نفر در یک گروه
8-طیف و رده سنی مناسب جهت بازدید از موزه است؟
از کودکان چهارم دبستان تا دانشگاه و بزرگسالان
7-موزه شامل چه بخش هایی می شود؟
بخش سنگها،فسیل ها و معرفی ژئوتوریسم(زمین شناسی گردشگری)
6-آیا بخش صوتی و تصویری در موزه دایر است؟
بله،همراه با نمایش فیلم های مرتبط با موزه زمین شناسی
5-آیا امکان عکاسی از موزه وجود دارد؟
بله.عکاسی بدون فلش در موزه امکان پذیراست
4-برای ثبت نوبت بازدید از چه تایمی اقدام کنیم؟
برای بازدید ها ی گروهی از یکماه قبل از تاریخ موردنظر و برای بازدیدهای انفرادی حتما در همان روز با مسئول موزه تماس حاصل نمایید.
3-موزه سازمان در چه زمینه ای فعالیت دارد؟
گردآوری ، حفاظت و نمایش آثار و اشیای مربوط به دانش زمین شناسی
- ارائه مشاوره در زمینه دانش زمین شناسی و علوم مرتبط با آن
- برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان
- همکاری با مراکز دیگرسازمان و موزه های مختلف و نمایشگاههای مربوطه
- همکاری وتبادل دانش زمین شناسی با مراکز پژوهشی ودانشگاه های داخلی و خارجی
2-هزینه بلیط بازدید از موزه به ازای هر نفر چقدر است؟
مبلغ4000 تومان
1-جهت صدور مجوز ورود به سازمان چه مدارکی لازم است؟
بازدید انفرادی:ارائه کارت شناسایی برای مجوز ورود به سازمان........ بازدید گروهی:آپلود نامه درخواست رسمی روی سربرگ و ممهور به مهر موسسه،دانشگاه وسازمان مربوطه
18-لزوم برداشت دادههای ژئوفیزیک دریایی چیست؟
تجهیزاتی پیشرفته جهت حذف حجم آب روی بستر دریا بکار گرفته می شوند تا مطالعات بستر و زیر بستر بهتر انجام گردد
4-در صورت نیاز به نقشه های کوچک مقیاس زمین شناسی چگونه می توان اقدام کرد؟
در صورت نیاز ارگان ذیربط از طریق درخواست کتبی یا نامه با ریاست محترم سازمان و ارجاع در خواست به معاونت زمین شناسی روند تهیه این نوع نقشه ها آغاز خواهد شد.
5-داده های ارائه شده در نقشههای زمین شناسی یک صد هزارم شامل چه لایه هایی است؟
نقشه های زمین شناسی یکصد هزارمی که در معاونت زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تهیه می گردد شامل لایههای اطلاعاتی زیر می باشد:
سنگ شناسی: معرفی نوع سنگ های موجود در هر واحد زمین شناسی.
چینه شناسی: سن واحدها، ترتیب قرارگیری واحدها نسبت به هم و ارتباط آنها از لحاظ پیوستگی و ناپیوستگی. همچنین معرفی سازندهای موجود در منطقه ایی که نقشه آن، در دست تهیه است.
داده های خطی:
لایه های ساختاری: اطلاعات مرتبط با گسلها، مکانیسم حرکت آنها، چینه ا، پلانژچین ها، راه های اصلی و فرعی موجود در محدودهی نقشه،رودخانه ها و آبراهه های موجود.
داده های نقطه ایی شامل:
لایه بندی، زمین شناسی اقتصادی(اندیس، کانسار و معادن موجود در منطقه نقشه)، مکانهایی که نمونه فسیل برداشت شده است و نقاط ارتفاعی محدوده، همچنین در این نقشه ها نیمرخ زمین شناسی از برش های منتخب تهیه شده که شامل اطلاعات زیرسطحی می باشد.
در ضمن گزارش نقشه زمین شناسی یکصدهزارم بصورت پشت نقشه چاپ می گردد که شامل توضیحات واحدهای سنگ چینه ای، مورفولوژی، جغرافیایی، اقلیم، زمین شناسی عمومی، زمین شناسی ساختمانی، زمین شناسی اقتصادی و غیره میباشد.
6-لزوم بازنگری در سازند میلا در زون البرز و معرفی گروه میلا چه بوده و چگونه صورت گرفته است؟
سازند میلا اولین بار توسط اشتوکلین و همکاران (1964) با بررسی برش الگو آن در میلا کوه دامغان معرفی شد.در این بررسی سازند میلا به عضوهای 1تا 5 تقسیم شد و براساس مطالعات تریلوبیتها و کنودونتها، عضوهای 1و2 به کامبرین میانی، عضوهای 3و4 به کامبرین بالایی و عضو5 به اردوویسین زیرین نسبت داده شد. عضو 1 از دولومیت بدون فسیل با میان لایه های مارنی و شیلی زرد رنگ، عضو 2 از سنگ آهک قهوه ایی تا خاکستری تیره با فسیل های تریلوبیت، بازوپا و هیولیتیده، عضو 3 از سنگ آهک کریستالیزهی سفید رنگ تریلوبیت دار، عضو 4 از سیلتستون، ماسه سنگ سنگ آهک گلوکونهدار، مارن دارای تریلوبیت و هیولیتیده، و سر انجام عضو 5 که معادل سازند لشکرک است شامل شیل بدون فسیل، ماسه سنگ و سنگ آهک نازک لایه است.این سازند دارای یک افق ماسه سنگ کوارتزی سفید رنگ در قاعده است. گیر و همکاران (2014) و نیز باتیگل و همکاران (2014) به عدم سازگاری عضوهای سازند میلا با تعاریف کمیتهی جهانی چینه شناسی اشاره و با توجه به وجود ناپیوستگی در بین عضوهای 2و 3و عضوهای 4و 5 لیتواستراتیگرافی این سازند را مورد بازنگری قرار دادند. و این نهشته ها را به عنوان گروه میلامعرفی کردند که شامل سازندهای فشم(کوارتزیت قاعده ایی گه همان تاپ کوارتزیت سازند لالون است)، ده صوفیان( معادل 1 و2 سازند میلا)، ده ملا( معادل عضوهای 3و 4 سازند میلا) وسازند لشکرک(معادل عضو5 سازند میلا). است. گروه میلا در مرکز ایران شامل سازندهای فشم ، کالشانه، درنجال و شیرگشت است.
7- مهمترین نشانگرهای تعیین سری جابجایی بلوک های گسلی را نام ببرید؟
نشانهای زمین شناسی و ریخت شناسی جابه جا شده 2 - پله های رشد کانی 3-پله های سطح گسل(step face) 4-تول مارک 5-شکستگی های همساز و ناهمساز 6- شکستگیهای هلالی شکل 7- شکستگیهای کششی 8-چین خوردگیهای مرتبط با گسلش 9 - ساختارهای S-C
8-نمونه گیری با هدف شناسایی کنودونت و تعیین سن درچه زمانهای زمین شناسی الزامی است و با چه روشی صورت میگیرد؟
از نئوپروتروزوئیک، انتهای دونین از آنجا که فرامینیفرها هنوز ظاهر نشده اند برای شناسایی واحدهای سنگی نمونه گیری برا یکنودونت بهترین راه موجود است. نمونه گیری باید از افقهای سنگ آهک ترجیحا دارای فسیل به اندازهی 1کیلوگرم از لایه های نازک تا متوسط ( حداکثر 20 سانتیمترضخامت) تهیه شود.
9-منحنی سولوس چیست؟
در محیط جامد وجود دارد و در دمای پایینتر از آن تفکیک فازها انجام میشود.
10-تفاوت نوریت با تروکتولیت در چیست؟
در نوریت هیپرستن و درتروکتولیت الیوین فراوان تر است.
11-دگرگونی نوع آبوکوما معادل کدام سری رخسارهای است؟
آندالوزیت- سیلیمانیت یا دگرگونی فشار کم – دمای زیاد.
12-آستانه ی دگرگونی با کدام زوج کانی مشخص می گردد؟
لاوسونیت و لامونیت
13-استروماتاکتیس چه ساختی است و خاص کدام محیط است؟
شبکه ای از حفرات نامنظم یا نیمه افقی در سنگهای کربناته است که دارای قاعدهایی صاف و بخش فوقانی نامنظم بوده، معمولا کف حفره با میکرایت و بالای حفره با کلسیت اسپاری پر میشود از حفرات چشم پرنده ایی بزرگتر است و خاص محیط بین جزرو مدی و زیر حد جزرو مدی می باشد.
14-هدف از «تهیه نقشه های زمین شناسی مهندسی» و «مطالعه مخاطرات زمین شناسی» چیست و چه کاربردی دارند؟
جواب این سوال در تعریف علم زمین شناسی مهندسی نهفته است. بنا به تعریف، علم زمین شناسی مهندسی شناخت ویژگی های فنی و مهندسی زمین و کاربرد آن ها در پروژه های مهندسی است. درک و شناخت ویژگی های مهندسی توده سنگ ها، خاک ها و مخاطرات زمین شناسی در طراحی ایمن و پایدار سازههای مهندسی ضروری است که نقشه های زمین شناسی مهندسی و مخاطرات زمین شناسی در این زمینه راهنمای خوبی بوده و درک مناسبی از شرایط زمین در اختیار میگذارند. این نقشه ها با کمی کردن مفاهیم زمینشناسی میتوانند به عنوان پلی بین زمین شناسی محض و زمین شناسی کاربردی، در ساخت و ساز و سازگاری با محیط درنظر گرفته شوند.
انجام مطالعات زمین شناسی مهندسی و مخاطرات زمین شناسی که منجر به تهیه نقشه و گزارش های فنی کاربردی می شود، ابزاری کاربردی است که می تواند جهت افزایش کیفیت زندگی و سازگار با محیط زیست از آن استفاده شود.
از جمله کاربردهای مطالعات زمین شناسی مهندسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
ارزیابی و انتخاب ساختگاه های مناسب برای ساخت و سازهای گوناگون مانند شهرها و شهرک های مسکونی و صنعتی، زیر ساخت ها و شریان های حیاتی مانند سد ها، نیروگاه ها، پل ها، جاده ها، راه آهن، دکل های انتقال نیرو، لوله های انتقال آب و گاز ، بهسازی و پایدارسازی ساختگاهها و سازه های گوناگون، استفاده از منابع قرضه در دسترس هر ناحیه، شناسایی و پایش کانونهای مخاطرات زمین شناسی و ... .
گروه زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیک سازمان زمین شناسی کشور نیز در راستای وظایف حاکمیتی خود برای شناسایی بهتر زمین در مناطق گوناگون کشور، نقشه های زمین شناسی مهندسی و مخاطرات زمینشناسی را تهیه میکند تا از یک سو محدودیتها و مشکلات موجود در هر منطقه را شناسایی و ارزیابی نموده و از سوی دیگر قابلیتها و منابع موجود را برای بهرهبرداری بهینه معرفی کند.
15-گروه آب زمین شناسی سازمان زمین شناسی چه فعالیت های کاربردی دارد؟
در حال حاضر گروه آب زمین شناسی سازمان بر روی چهار پروژه اصلی خطر فرونشست در دشتهای کشور، منابع آب کارستی، مخاطرات سیل و مطالعات و تهیه نقشه های آب زمین شناسی تمرکز دارد و در رابطه با این موارد نقشه و گزارشهای متعددی در دست انجام است.
مطالعات فرونشست در دشت های مختلف کشور با توجه به مکانیسم، فاکتور های تاثیر گذار و مخاطرات مربوط به این پدیده انجام میشود و تاکنون گزارشها و نقشه های بسیاری در این رابطه ارائه شده است. آخرین آنان نقشه ها و گزارش های فرونشست در دشتهای کاشان، اصفهان، برخوار و مهیار جنوبی است. همچنین درخواستها و استعلام های متعددی در رابطه با وضعیت فرونشست در ساختگاه پروژه های عمرانی کشور از سوی وزارت راه و شهرسازی و شرکت های مشاور وجود دارد که به آنها پاسخ داده میشود.
در رابطه با مطالعات کارست در سطح ملی و منطقه ای مطالعات متعددی انجام شده مانند اصلاح و به روز سازی نقشه ملی منابع آب کارستی کشور و آخرین آن که در مورد منابع آب کارستی در کرمانشاه بوده است.
مطالعات مربوط به سیل در کشور بهصورت به روز رسانی نقشه ملی سیل در حال انجام است و مطالعات موردی مربوط به سیل هنگام رخداد سیلابها همواره به انجام میرسد. همچنین سیلخیزی شهرکهای صنعتی استان تهران، از تازهترین مطالعات در گروه آب زمین شناسی در این رابطه میباشد.
تهیه گزارشهای آب زمین شناسی موضوعی و نقشه های آب زمین شناسی از دیگر فعالیتها در گروه آب زمین شناسی است و نقشه آب زمین شناسی در مقیاس 1:50000 تجریش از آخرین مواردی است که در این گروه آغاز شده است.
16-فعالیت های گروه زمین شناسی زیست محیطی از دیدگاه کاربردی شامل کدام فعالیتها و پروژه ها است؟
فعالیتهای این گروه با هدف بررسی تأثیر مخاطرات زمینشناسی بر سلامت انسان و محیط زیست، افزایش بهرهوری انسان از محیط کره خاکی با حداقل ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی، شناخت آلودگیهای زیستمحیطی با منشأ زمینشناسی و آثار فعالیتهای انسانی بر روی زمین و با ارائه راهکارهایی جهت به حداقل رساندن زیانهای ناشی از آنها شامل موارد زیر است:
- انجام پژوهش های علمی-کاربردی در حوزه مطالعات گروه با استفاده از فناوریهای روز
- بررسی آلودگی خاکهای کشور
- بررسی آلودگی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی
- بررسی مخاطرات آتشفشان ها
- بررسی آثار زیانبار زمین شناسی زیست محیطی معادن بزرگ ایران
- تهیه اطلس آلودگی خاکهای کشور
- تهیه اطلس آلودگی منابع آب کشور
- تهیه اطلس آلودگی معادن کشور
- تهیه نقشه های زمین شناسی زیست محیطی چند منظوره در مقیاسهای مختلف در سراسر کشور
- بررسی اقلیم دیرینه و تغییرات و پیامدهای آن در کشور
- بررسی و مکان یابی محل دفن پسماندهای شهری و صنعتی
- تهیه بانک اطلاعاتی زمین شناسی زیست محیطی ایران
- تهیه استاندارد ملی برای نقشه های زمین شناسی زیست محیطی
- برنامه ریزی جهت ارتقای علمی کارشناسان از طریق دوره های کوتاه مدت تا بلند مدت
17-فعالیتهای گروه لرزه زمین ساخت و زلزله شناسی چیست و چگونه میتوانیم به اطلاعات لرزه زمین ساختی یک ناحیه دست یابیم؟
مفهوم علمی لرزه زمین ساخت عبارتست از بررسی ارتباط بین عوامل طبیعی و زمین ساختی تغییر شکل پوسته زمین با رخداد زمینلرزهها. برای رسیدن به این ارتباط، باید درک گستردهای از پدیده زمینساخت صفحهای و ارتباط آن با زمینلرزهها داشت. در حال حاضر گروهی که در سازمان زمین شناسی به این موضوع میپردازد گروه لرزه زمینساخت و زلزله شناسی است. فعالیتها و پروژههای این گروه در حال حاضر بر چهار پایه استوار میباشد:
الف) تهیه اطلس لرزه زمینساخت ایران ب) تدقیق گسلهای ایران ج) مانیتورینگ (رفتارسنجی) فعالیت آتشفشان دماوند د) ثبت پیش نشانگرهای زمینلرزه.
هدف اصلی از بررسیهای لرزه زمینساختی یک ناحیه عبارتست از برآورد مناسبی از میزان خطر زمینلرزه در منطقه که با روشهای گوناگون ازجمله روشهای آماری- روشهای تحلیلی- مطالعات ژئومورفولژیکی و بررسی گسلهای پنهان در منطقه و ... به انجام میرسد تا در مورد یک سازه معین و یا یک محدوده مورد نظر بتوان به ساخت و ساز ایمن رسید و یا در آئیننامه های مربوط نتایج را به کار گرفت.
جهت دسترسی به این اطلاعات میتوان از طریق کتابخانه و یا بخش انتشارات زمین شناسی کشور اقدام نموده و در صورت نبودن اطلاعات محدوده مورد نظر میتوان با عقد قرارداد انجام این پروژه را به گروه لرزه زمینساخت و زلزله شناسی سپرد.
3-نقشه های بزرگ مقیاس نظیر 1:1.000.000 و 1:2.500.000 بر اساس چه نوع برداشت هایی تهیه شده اند؟
این گونه نقشه ها با توجه به نقشه های دویست و پنجاه هزارم و یکصد هزارم و برداشت های تکمیلی و کنترلی تلفیق شده و به چاپ رسیده اند.
19-برای برداشتهای زیر سطحی دریا از چه روشهایی استفاده میشود؟
با توجه به هدفی که در شرح خدمات پروژه تعریف شده است ابزار و روش برداشت فرق دارد، برای اهداف ژئوتکنیک از Sub Bottom Profiler استفاده میشود و برای اهداف نفتی از Air gun و Streamer استفاده میشود و برای کارهای مطالعاتی ساختار پوسته از OBS استفاده میشود.
20-برای مطالعات سطح بستر دریا از چه روشی استفاده میشود؟
تصویر برداری Acoustic با دستگاه Side Scan Sonar و مدل سازی تصویری سه بعدی با دستگاه Multi Beam
21-روشهای دیگر مطالعات ژئوفیزیک دریایی وجود دارد؟
بله .مغناطیس سنجی دریایی و ثقل سنجی دریایی دو روشی است که که برای مطالعات ژئوفیزیک دریایی با توجه به شرح خدمات انجام میشود.
22-دانه بندی با چه روشی در سازمان انجام می شود؟
دانه بندی در سازمان و در آزمایشگاه رسوب شناسی به روش مرطوب و توسط الکی شکیر مرطوی تا بالای 63 میکرون و زیر 63 میکرون توسط لیزر پارتیکل سایزر ش
23-ایا در دانه بندی رسوبات زیر 63 میکرون از روش هیدرومتری استفاده می شود؟
خیر در سازمان دانه بندی رسوبات زیر 63 میکرون توسط دستگاه لیزر پارتیکل سایزر و به
سایز رسوبات توسط لیزر اندازه گیری می شود
24-آیا در آزمایشگاه رسوب شناسی میزان کلیست اندازه گیری می شود؟
بله توسط دستگاه اتوکلسی متر و قابلیت تفکیک کلسیت از دولومیت را دارا می باشد به شکلی که میزان کلسیت و دولومیت را به صورت درصد در نمونه ارائه می دهد.
25-نمونه دانه بندی شده در چه فراکسیون های تحویل می شود؟
در رسوبات بالای 63 میکرون درشش فراکسیون 2میلی متر ، 1 میلی متر ، 500 میکرون ،250میکرون ،125 میکرون و 63 میکرون و در رسوبات زیر 63 رنج فراکسیونها با توجه به اهداف پروژه و نظر مشتری قابل تغییر است.
26-آیا مطالعات مغزه های رسوبی در آزمایشگاه رسوب شناسی انجام می شود؟
بله با توجه به هدف پروژه و نظر مشتری مطالعه مغزه های رسوبی از برش مغزه تا نمونه برداری انجام می پذیرد.
27-آیا مورفسکوپی و مورفومتری در آزمایشگاه انجام می شود؟
بله هر دو مورد ذکر شده انجام می شود در صورت لزوم تصویر برداری نیز انجام می شود.
28-نمونه ها از چه طریقی به ازمایشگاه ارسال شود و هزینه آنالیزها چقدر است؟
نمونه ها تحویل امور آزمایشگاه ها شده و هزینه ها هر سال به صورت فایل پی دی اف در سایت سازمان درج می گردد.
29-آیا میتوان سیستم های اقلیمی را در مطالعات ژئومورفولوژی بررسی کرد؟
بله- شناسایی و طبقه بند ی سیستمهای اقلیمی - بررسی فرایند های رودخانه ای شامل مواردی همچون شناسایی نحوه جابه جایی و مسیر حرکت رودخانه ها و شناسایی حوزه خطر رودخانه و پیش بینی میزان دبی و قدرت رودخانه در زمان وقوع سیل.
30-آیا می توان بررسی خطوط ساحلی- شکل گیری سواحل و دشت ساحلی را مطالعه کرد؟
بله- تعیین عوامل مؤثر از سوی خشکی و فرسایش پهنه و خط ساحل و بررسی و مطالعه فرایندهای زمین ساختی که در شکل گیری سواحل تاثیرات بسزایی دارند همچنین بررسی نوسانات سطح دریا در قالب بررسی پیشروی و پسروی کوتاه مدت و بلند مدت دریا ها و در یاچه ها و تحلیل شرایط سیل خیزی در دشت ساحلی و تاثیر آن بر تحول ژئومورفولوژیکی نواحی ساحلی
1-نقشه های سازمان درچه مقیاسی ارائه می شود؟
1:25.000 و1:100.000 و 1:250.000
2-در یک نقشه با مقیاس 1:250.000 هر یک سانتی متر روی نقشه چه مسافتی روی زمین را در بر می گیرد؟
در هر نقشه یک دویست و پنجاه هزارم هر یک سانت روی نقشه طولی معادل 2.5کیلومتر روی سطح زمین را در بر خواهد گرفت.
1-پس از تکمیل فرایند خرید، سفارش ها طی چند روز به دست درخواست کنندگان می رسد؟
مرسولات چون با پست ارسال می شوند مدت زمان آن بسته به شهر مقصد متفاوت است.از 48 ساعت الی یک هفته کاری
2-آیا هزینه ارسال مازاد بر هزینه خرید نقشه و کتاب است؟
خیر،هزینه ارسال توسط سازمان زمین شناسی پرداخت می شود و خریدار هیچ مبلغ اضافه ای پرداخت نخواهد کرد