سخن سردبیر

 

سخن سردبیر

شماری از دوستان عزیز ما در  تماس‌هایی با دفتر فصلنامه، گله‌مند از چرایی عدم پذیرش مقالاتشان، یا تأخیری طولانی مدت از زمان ارسال تا چاپ یا دریافت جواب از  سوی دفتر فصلنامه بوده‌اند که برای روشن شدن موضوع و پاسخ به این پرسش‌ها  مطالب زیر را به آگاهی می‌رسانیم.

     از سوی شما دوستان گرانقدر همه روزه تعداد کثیری مقاله به دفتر فصلنامه می‌رسد که به راستی جای سپاسگزاری دارد، اما از آنجا که این مجله علمی– پژوهشی به صورت فصلنامه منتشر می‌شود و تعداد صفحات آن تقریباً محدود است، بنابراین تعداد محدودی نیز از مقالات در هر شماره برای چاپ در نظر گرفته می‌شوند که مراحل مختلفی مانند داوری، پذیرش، ویرایش، آماده سازی برای چاپ را می‌گذرانند که زمان خاص خود را نیاز دارد.

     با توجه به استقبال کم‌نظیر دوستان مخاطبمان از فصلنامه و به دست آمدن امتیاز ISC  و ISI و بر پایه تصمیم‌شورای نویسندگان، بر آن شدیم که هر چه بیشتر بر کیفیت نوشتاری فصلنامه بیافزاییم که در این رابطه قرار  بر این شده که مقالاتی در اولویت پذیرش قرار گیرند که که در زمینه‌های زمین‌شناسی (چینه و فسیل، پترولوژی- پتروگرافی‌، ژئوشیمی، ژئوفیزیک، تکتونیک، لرزه‌زمین‌ساخت، ژئومرفولوژی و . . . . ) باشند که پیش از انجام هر گونه داوری و به گونه‌ای مقدماتی این بررسی توسط اعضای شورای نویسندگان فصلنامه صورت می‌گیرد و مقالات خارج از موضوعات یاد شده با پوزش از پذیرش آنها و با معرفی نشریه‌های متعارف همسان به نویسندگان آنها عودت داده می‌شود.

     امتیاز دهی اصلی که مهم‌ترین امتیاز انتخاب مقالات است، نوآوری آنها است، به عبارت ساده‌تر  این که مقالات فاقد نوآوری از دستور کار بررسی آنها توسط شورای نویسندگان خارج شده و اصلاً برای داوری نیز منظور نمی‌شوند. بنابراین از دوستانی که علاقمند به چاپ مقالاتشان در فصلنامه علوم‌زمین هستند تقاضا داریم که به این گزینه بسیار مهم توجه داشته باشند.

لازم به یادآوری است که نوآوری از دیدگاه‌های دست اندرکاران فصلنامه عبارتند از :

الف- موضوع پژوهش تازه باشد و به عبارت دیگر قبلاً توسط فرد یا افرادی در نشریه‌ای عنوان نشده باشد.

ب- مقاله در هیچیک از نشریات داخلی و خارجی چاپ نشده باشد. استنانا مقالاتی که در گردهمایی‌ها و به صورت خلاصه ارائه شده باشند، با رعایت تمامی اصول تهیه و نگارش برای چاپ در فصلنامه و تکمیل مقاله، پس از بازنگری‌های لازم توسط داور یا دوران پذیرفته می‌شوند.

ج- موضوع پژوهش مطالعه موردی (Case study) با در برداشتن منابع معتبر بوده و از گردآوری دیگران یا تعویض عنوان مقاله به عنوان دست‌آوردی جدید جدا پرهیز شود.

د- و در فرجام این که فصلنامه علوم‌زمین با سابقه 22 ساله، مراحل پیشرفت را تا قرار گرفتن در ردیف مجلات متعارف خارجی پیموده که این موفقیت را مدیون حمایت‌های بی‌دریغ شما دانش‌آموختگان عزیز علوم‌زمین می‌داند که با ارسال مقالات وزین خود ما را در سامان دهی هر چه بیشتر آن یاری نموده‌اید.