بزرگترین آزمایشگاه علومزمین در خاورمیانه راهاندازی میشود
بزرگترین آزمایشگاه علوم زمین خاورمیانه با ظرفیت آزمایش 250 هزار نمونه و سه میلیون آنالیز عنصری در کشور راهاندازی میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس محمدتقی کرهای، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشاف معدنی کشور با بیان این مطلب در همایش معدن ، اکتشاف، استخراج و فرآوری که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد، گفت: با راهاندازی این آزمایشگاه ظرفیت تست نمونههای معدنی کشور افزایش چشمگیری پیدا میکند و زمینه رشد فعالیتهای اکتشافی در کشور فراهم میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت آزمایشگاههای معدنی موجود در کشور پاسخگوی نیازهای اکتشافی کشور نبوده، یادآور شد: با توجه به تاکید وزیر صنایع و معادن درباره عدم خروج نمونهها از کشور و احتمال وقوع مسائلی همچون تحریم، احداث این آزمایشگاه میتواند گام موثری در رونق فعالیتهای معدنی کشور قلمداد شود.
کرهای در ادامه افزود: اساس رشد فعالیتهای اکتشافی، آنالیز نمونههاست و سازمان زمین شناسی و اکتشافاتمعدنی کشور سعی کرده است در سال جاری علیرغم تورم و افزایش هزینههای جاری، هزینه آنالیز نمونهها را برای بخشهای معدنی دولتی و خصوصی افزایش ندهد.
معاون وزیر صنایع و معادن از کاهش نرخ سود بانکی به عنوان زمینه مناسب برای جذب سرمایهگذاریهای بخش معدن یاد کرد و افزود: پیشبینی میشود کاهش نرخ سود بانکی میزان سرمایهگذاریهای بخش معدن را افزایش دهد و امیدواریم با همکاری بین بخش خصوصی، خانه معدن و سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، یک برنامه استراتژیک برای توسعه فعالیتهای معدنی کشور در نظر گرفته شود.
مهندس کرهای ایران را تنها کشور دارای تکنولوژی اکتشاف ژئوفیزیک هوایی در منطقه دانست و تاکید کرد: ایران تنها کشوری است که در خاورمیانه توان اکتشاف از طریق ژئوفیزیک هوایی را داراست و به دلیل گران و سخت بودن این روش، انجام کار ژئوفیزیک هوایی به تعداد محدودی شرکت چند ملیتی در دنیا محدود شده است و ایران نیز قصد دارد, از توان موجود خود برای اکتشاف هوایی در آمریکای جنوبی، پاکستان و ترکیه استفاده کند.
وی در ادامه ابراز داشت: کشور ایران علاوه بر دارا بودن معادن بسیار غنی که آنرا در لیست کشورهای غنی از لحاظ معدنی قرار داده ، جزء 10 کشور بلا خیز دنیا نیز محسوب میشود و سالیانه 9/1 میلیارد دلار صرفه جبران خسارت بلاهای طبیعی در ایران میشود که بر همین اساس انجام کارهای زمینشناسی تخصصی میتواند زمینه کاهش بلایای طبیعی در کشور را فراهم کند.
معاون وزیر صنایع و معادن رشد معادن و صنایع معدنی را پیش زمینه رشد صنعتی کشورها عنوان و خاطرنشان کرد: رنسانس در اروپا نیز هم زمان با انقلاب صنعتی آغاز شد و موتور محرکه آن صنعت و صنایع معدنی بوده است که این کشورها به استخراج معادن موجود خود روی آورند و یا از طریق منابع معدنی کشورهای تحت نفوذ خود سود بردند.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور, تهیه نقشههای یکبیستوپنجهزارم را توسط بخش خصوصی از جمله اقدامات مثبت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ذکر کرد و ادامه داد: بلافاصله پس از تهیه نقشههای یکصدهزارم ، تهیه نقشههای یکبیستوپنجزارم آغاز شد و این اقدام منجر به بالا رفتن میزان اطلاعات از وضعیت ذخایر کشور شد.
نظر شما :