صدور سنگهای معدنی ساختمانی به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس
شاخصترین ماده معدنی موجود در استان آذربایجان غربی سنگ گرانیت و سنگهای نمای ساختمانی است که هم اکنون به عنوان عمدهترین محصول معدنی این استان به کشورهای حوزه خلیجفارس و اروپایی صادر میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مهندس حاجزمانی رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجانغربی ضمن بیان این مطلب گفت: در اختیار داشتن بیش از 13 نوع ماده معدنی آذربایجانغربی را در مجموع از استانهای متنوع کشور قرار داده که یکی از شاخصترین مواد معدنی غیرفلزی استان سنگ گرانیت و سنگهای نمای ساختمانی است که بصورت خام یا فرآوری شده به کشورهای هممرز عراق، ترکیه و کشورهای حوزه خلیجفارس و همچنین کشورهای اروپایی صادر میشود.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی در بخش کانیهای غیرفلزی جزء استانهای بسیار غنی کشور قرار دارد، تصریح کرد: به علت شناسایی معادن سنگآهک و مارن موجود در مناطق مختلف استان، 5 کارخانه سیمان در حال ساخت است که خوشبختانه عملیات ساخت این واحدها با 30 درصد پیشرفت فیزیکی و ورود ماشینآلاتصنعتی بهسرعت در حال پیشرفت است.
حاجزمانی در ادامه افزود: وجود ذخایر بالای کانیهای غیرفلزی جهت تولید سیمان و سیمانسفید همچنین هممرز بودن آذربایجانغربی با سه کشور همسایه، این استان را به یک استان تولیدکننده سیمان و صادرکننده آن تبدیل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی با در اختیار داشتن 2/4 میلیونتن ذخایر معدنی رتبه هشتم را در سطح استانهای کشور به خود اختصاص داده، افزود: سال گذشته 100 فقره پروانه اکتشاف در استان صادر شده و 954 محدوده معدنی توسط سازمان صنایع و معادن استان به ثبت رسیده است.
حاج زمانی با اشاره به اینکه با 5 درصد رشد در صدور پروانههای بهرهبرداری معادن طی سال 85 نسبت به سال گذشته، 45 فقره پروانهبهرهبرداری در استان صادر شده، تصریح کرد: با توجه به وجود 240 معدن فعال در آذربایجانغربی، این استان رتبه ششم را در این خصوص به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان صنایع و معادن استان آذربایجانغربی افزود: 83هزار نفر در بخش معدن بطور مستقیم و غیرمستقیم مشغول بکار هستند که بر اساس آمار حدود 2هزار و 600 نفر در معادن سنگ استان آذربایجان غربی در حال فعالیت بوده و می توان گفت این استان رتبه پنجم در اشتغالزایی معادن در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی در خصوص میزان سرمایهگذاری کلی صورت گرفته در آذربایجانغربی گفت: در بخش پروانه اکتشاف و گواهینامه کشف طی سال 85، 6هزار و 995میلیون ریال و در سال 84، 5هزار و 478میلیون ریال با رشد حدود 30درصد سرمایهگذاری صورت گرفته است.
رئیس سازمان صنایع و معادن استان آذربایجانغربی در پایان افزود: 63 میلیارد ریال طی سال 85 و 40 میلیارد ریال در سال 84 با رشدی معادل 60درصد استان آذربایجانغربی را به یکی از شاخصترین استانهای کشور در امر سرمایهگذاری معدنی تبدیل کرده است.
نظر شما :