اکو زیربنایی آسیب‌ناپذیر برای اقتصاد و توسعه کشورهای عضو فراهم می‌کند

۲۶ تیر ۱۳۸۶ | ۰۴:۲۸ کد : ۱۴۵۷۸ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۷۴۷
سازمان همکاری‌های اقتصادی با هدف توسعه فعالیت‌های معدنی، صنعتی و تجاری.....

  سازمان همکاری‌های اقتصادی با هدف توسعه فعالیت‌های معدنی، صنعتی و تجاری بین کشورهای عضو و با بهره‌گیری از ذخایرطبیعی و در کنار نیروی انسانی ماهر، زیربنائی آسیب‌ناپذیر برای اقتصاد و توسعه کشورهای عضو فراهم می‌کند.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور مهندس محمدتقی‌کره‌ای معاون‌ وزیر صنایع و معادن و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) با هدف توسعه فعالیت‌های معدنی، صنعتی و تجاری بین کشورهای عضو بنیان‌گذاری شد تا با بهره‌گیری از ذخایر طبیعی و در کنار نیروی انسانی ماهر، زیربنائی آسیب‌ناپذیر برای اقتصاد و توسعه کشورهای عضو فراهم کند.

وی گفت: این مجموعه با دارا بودن بیش از 5درصد مساحت کره‌زمین و حدود 6درصد جمعیت کره خاکی از پتانسیل‌های بسیار ارزشمندی برخوردار است که بر همین اساس شایسته است تا با نگاه ویژه‌ای گستره همکاری‌ها را در زمینه فعالیت‌های علوم‌زمین افزایش دهیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان اینکه بحث علوم‌زمین ریشه در تمام فعالیتهای بشری دارد، خاطر نشان کرد: از این میان فقط کشورهای توسعه‌یافته اهمیت اساسی آن را درک کرده و مدت مدیدی است که اقدامات بنیادین را در این زمینه پایه‌ریزی کرده‌اند

کره‌ای افزود: باید توجه داشت که امروزه گستره این بخش از علوم بشری حتی فراتر از حیطه خود رفته و کانون تلفیق رشته‌های مختلفی مانند مدیریت، کامپیوتر، سیاست، اقتصاد، جامعه‌شناسی و سایر رشته‌های مهندسی شده است  به‌طوریکه در بحث و تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی تاثیرگذار است.

 وی با بیان اینکه باید بدانیم 120 رشته مستقل دراین مبحث مطرح است و راه‌اندازی بانک‌های اطلاعاتی مرتبط با آنها میلیون‌ها دلار هزینه دربر خواهد داشت، یادآور شد: بررسی آمار و ارقام کشورهای توسعه‌یافته

حکایت از آن دارد که پس ازانجام این فعالیت‌های ریشه‌ای و تقبل این هزینه‌ها، پس از مدتی بیش از میلیاردها دلار بصورت مستقیم و غیرمستقیم عاید کشورهای صاحب این امکانات خواهد شد.

کره‌ای در ادامه به  توجه به آمار و وارقام موجود تاکید کرد و گفت: امروزه براساس هر 1000دلار هزینه برای تولید اطلاعات بیش از 100 دلار صرف نگهداری آن می شود. همچنین به ازای هر 1000 نفر که در زمینه ایجاد اطلاعات و تولید آن دخیل هستند بیش از 100 نفر مشغول حفظ و نگهداری ازاین اطلاعات هستند.

معاون وزیر صنایع و معادن با بیان اینکه به هر حال هر کشور برای پیمودن مسیر توسعه ناگزیر به انجام اقدامات ویژه در مسائل علوم‌زمین است، افزود: نیاز به مباحث علوم‌زمین از این حیث اهمیت دارد که در درجه اول محیط زندگی بشر زمین است و برای زندگی بهتر و تعالی انسان شاختن و شناساندن زمین بسیار حیاتی است، همچنین  زمین برای انسان از جهات منابع‌طبیعی و مخاطرات‌طبیعی بسیار مهم است.

وی در ادامه گفت:  مسلما" در شناختن، استفاده و کنترل تمامی این موارد لزوم توجه ویژه به علوم‌زمین مطرح است که بر همین اساس تا چندی پیش و قبل از ایران دو یا سه کشور توسعه‌یافته،‌ به ایجاد مراکز اطلاعاتی گسترده در حیطه علوم‌زمین توجه ویژه داشتند.

کره‌ای گفت: لیکن فعالیت‌ها واقدامات گسترده ایران دراین زمینه منجر به استقبال کشورهای مختلف برای راه‌اندازی چنین مراکزی توسط ایران شده که  می‌توان به دو پروژه اساسی و زیربنایی بانک اطلاعاتی علوم‌زمین توسط ایران درآمریکای‌جنوبی اشاره کرد که به منظور انجام مطالعات و شناخت عمومی توانایی‌های معدنی، سازمان زمین‌شناسی واکتشافات‌معدنی ایران، مطالعات بنیادی زمین‌شناسی شامل تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی‌ژئوفیزیکی، ژئوشیمیایی و دیگر مطالعات پایه را در دستور کار خود داشته است.

معاون وزیر صنایع و معادن با بیان اینکه در حال حاضر زمین‌شناسان ایرانی توانسته‌اند پوشش کاملی از نقشه‌های زمین‌شناسی به مقیاس یک‌دویست‌وپنجاه هزارم تهیه کنند، تصریح کرد: از حدود 95درصد مناطق اولویت‌دار نقشه‌های زمین‌شناسی به مقیاس یکصدهزار تهیه شده است. همچنین براساس استراتژی پیش‌بینی شده، مقرر است تا فاز جدید تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی به مقیاس یک‌بیست‌وپنج‌هزارم باشد که عموماً به صورت ناحیه‌ای و موضوعی در موضوعات متنوع تهیه می‌شوند.

کره‌ای در ادامه یادآور شد: تهیه لایه‌های اطلاعاتی منحصر به بررسی‌های زمین‌شناسی نیست و به‌عنوان نمونه از تلفیق داده‌های ژئوشیمیایی یکی از تخصصی‌ترین بانک‌های ژئوشیمی تهیه شده که پاسخ‌گوی بسیاری از برنامه‌های زیست‌محیطی، کشاورزی و غیره است.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت‌های اکتشافی در مقیاس ناحیه‌ای و موضوعی با استفاده بهینه از جدیدترین دستورالعمل‌های اکتشافی مورد تایید سازمان‌ملل صورت می‌گیرد، تصریح کرد: در سال‌های اخیر روش‌های سنتی متداولی بازنگری شده و با استفاده بهینه از تجهیزات آزمایشگاهی مدرن و پیشرفته‌ترین نرم‌افزارهای موجود، فعالیت‌های نوینی در گرایش‌های مورد نیاز

ایران صورت گیرد که زمین‌شناسی زیست‌محیطی، زمین شناسی دریایی، زمین‌آمار، زمین‌شناسی‌پزشکی، ژئومتیکس، ژئوفیزیک‌هوایی و . . .از آ‌ن جمله است.

وی گفت: سازمان زمین‌شناسی ایران در پاره‌ای از مجامع علمی بین‌المللی علوم‌زمین، نظیر کمیسیون نقشه‌های زمین‌شناسی دنیا (CGMW) اتحادیه بین‌المللی علوم‌زمین (IUGS) جایگاه ویژه داشته و برخی از مسوولیت‌های بین‌المللی از طریق کمیسیون نقشه‌های زمین‌شناسی دنیا و یونسکو به سازمان زمین‌شناسی ایران محول شده و از فعالیت‌های بین‌المللی ایران می‌توان به تهیه نقشه سایزموتکتونیک جهان اشاره کرد که توسط یونسکو چاپ و منتشر شده است.

کره‌ای در پایان با بیان اینکه بدون شک براین باورم که کشورهای عضواکو همچنان صاحب تجربه‌های کاربردی و توان علمی واجرایی بالقوه فراوان در زمینه علوم زمین هستند، گفت:  در صورت یکی و هماهنگ شدن این توانائیها می‌توان ضمن ایجاد قطبی علمی و پژوهشی علاوه بر تأمین نیازهای یکدیگر، قادر خواهیم بود به کمک هم در گستره‌هایی فراتر از کشورهای اکو فعالیت کنیم.

 

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :