مسوولان، معدنکاران را به سوی بهره‌برداری صحیح از معادن هدایت کنند

۲۰ بهمن ۱۳۸۶ | ۰۹:۵۵ کد : ۱۵۲۰۳ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۷۸۹
نهادهای دخیل در امور معادن و محیط‌زیست کشور باید با تدوین دستورالعمل‌ها....

نهادهای دخیل در امور معادن و محیط‌زیست کشور باید با تدوین دستورالعمل‌ها و برنامه‌های راهبردی و صحیح معدنکاران را به سمت بهره‌برداری مناسب از معادن هدایت کنند.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور دکتر فاطمه واعظ‌جوادی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به برگزاری جلسات سازمان حفاظت محیط‌زیست با مسوولان معدنی جهت نهادینه کردن کار معدن کشور، تصریح کرد: این‌که هر کار معدنی با تخریب توأم است موضوعی اجتناب‌ناپذیر است و نهادهای دخیل در امور معادن و محیط‌زیست کشور باید با همکاری و همفکری با یکدیگر به تعیین و تدوین دستورالعمل‌هایی بپردازند تا علاوه بر این‌که معدنکاران به فعالیت‌های معدنی خود که باعث پیشرفت و توسعه کشور می‌شود؛ همه موازین زیست‌محیطی را هم رعایت کنند و در مجموع با تدوین برنامه‌های راهبردی و صحیح معدنکاران را به سمت بهره‌برداری مناسب از معادن هدایت کنند.

وی گفت: این‌که معادن و ذخایر سرشار خدادادی در کشور ما به میزان قابل‌توجهی به ودیعه نهاده شده، برهیچ‌کس پوشیده نیست اما وظیفه ما جهت بهره‌برداری ازآنها به منزله بد استفاده کردن از آنها نیست که بر همین اساس برای یافتن راهکارهای مناسب در این‌ مورد باید به تدوین برنامه‌ای پرداخت تا هیچ بخشی آسیب نبیند.

جوادی ضمن ابراز تأسف از اینکه بسیاری از معدن‌کاران تنها به منفعت اقتصادی خود توجه می‌کنند، خاطر نشان کرد: بسیاری از معدنکاران پس از اتمام فعالیت معدنی خود علاوه بر اینکه محیط‌زیست اطراف خود را با شدت هرچه تمامتر تخریب می کنند، همه ابزار کار و باقی‌مانده موادمعدنی را نیز در همان منطقه رها می‌کنند و هیچ‌گونه اهمیتی برای سلامتی محیط‌زیستی که کاملا" از بین رفته و شاید سالیان سال به زمان نیاز داشته باشد تا دوباره به حالت اولیه خود بازگردد، قائل نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه بیشتر مشکل ما در معادن فلزی است که به‌دلیل تنوع زیاد در آنها، نوع استفاده از آنها نیز متفاوت است، ادامه داد: در چنین معادنی علاوه بر‌این‌که به محیط‌زیست طبیعی خسارات گاه جبران‌ناپذیری وارد می‌شود، میزان تخریب و ایجاد ضایعات در ذخایرمعدنی موجود نسبت به معادن دیگر بسیار بالاست.

معاون رئیس جمهور تأکید کرد: نباید فراموش کرد در صورتیکه اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری و فرآوری در معادن به شیوه اصولی و استاندارد انجام نشود، علاوه برایجاد مشکلات زیست‌محیطی وضعیت اکوسیستم و چهره‌زمین نیزبه شدت برهم خواهد خورد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در مورد مشکلاتی که برداشت نادرست از معادن برای محیط‌زیست ایجاد می‌کنند، گفت: معادن در طیفی بسیار وسیع تعریف می‌‌شوند به‌نحوی که نفت و گاز و کلا" موادمعدنی انرژی‌زا و سنگ‌های تزئینی، عناصرفلزی، شن و ماسه هم جزو ذخایرزمینی محسوب می‌شوند.

وی با بیان اینکه بخاطر وسیع بودن ابعاد معادن باید بطور وسیع و با دقت فراوان به آن توجه کرد، تصریح کرد: باید به‌نحوی در معادن عمل کرد که کمترین آسیب به محیط‌زیست انسان‌ها وارد شود و فراموش نکرد در صورت آسیب دیدن منابع آب، خاک و هوا بر اثر استفاده نادرست از معادن، آلودگی ایجاد شده طی عملکرد چرخه زیست‌محیطی بطور نامحسوس به انسان‌ها آسیب می‌رساند.

جوادی گفت: معادن شن و ماسه شاید کمترین آلوگی را با خود به دنبال داشته باشند اما در معادن سنگهای تزئینی مثل تراورتن و گرانیت که برای بهره‌برداری از آنها از روش انفجاری استفاده می‌شود، یکی از بدترین انواع بهره‌برداری را مشاهده می‌کنیم.

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :