افتتاح پروژه‌های زغال‌سنگ طبس و سنگ‌آهن جلال‌آباد پس ازماه رمضان

۱۸ مهر ۱۳۸۶ | ۰۵:۴۴ کد : ۱۵۵۸۹ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۹۳۳
سرپرست وزارت صنایع و معادن گفت: مشکل به‌وجود آمده بین خودروسازان و شرکت....

علی اکبر محرابیان با بیان این مطلب گفت: جزئیات مربوط به این توافق امروز توسط خودروسازان به اطلاع مردم می‌رسد. وی با بیان این‌که طی سه هفته گذشته بیش از 10 جلسه در خصوص این خودرو در وزارت صنایع برگزار شد که در دو جلسه شخصا حضور داشتم، عنوان کرد: شرکت رنوپارس که مسول تامین قطعات تندر90 و بیش از 50 درصد سهام آن متعلق به طرف فرانسوی است، با خودروسازان توافق کرده که به شکل صورت‌جلسه‌ای تنظیم شده است.

افتتاح پروژه‌های زغال سنگ طبس و سنگ آهن جلال آباد بعد از ماه رمضان

او در پاسخ به این سوال خبرنگار ایسنا درباره علت تاخیر در افتتاح پروژه‌های زغال سنگ طبس و سنگ آهن جلال آباد گفت: این دو طرح بزرگ در اولین فرصت بعد از ماه مبارک رمضان با حضور رییس جمهور افتتاح می‌شود.

 

 مناسب بودن شرایط برای تولیدکنندگان داخلی فولاد

محرابیان در پاسخ به سوالی درباره بازار فولاد و آهن در کشور و مشکلات تولیدکنندگان این صنعت به دلیل واردات توضیح داد: در برنامه‌ها ارجحیت را به تولید داخلی می‌دهیم، ولی در حال حاضر میزان مصرف فولاد در کشور بیش از تولید آن است و طبیعتا باید مازاد نیاز را از خارج از کشور وارد کنیم. وی توضیح داد: در حال حاضر چین به به عنوان یکی از تولیدکننده‌های عمده فولاد در دنیا محدودیت‌های را برای صادرات فولاد خود به دلایل اقتصادی به وجود آورده و به همین دلیل قیمت فولاد در دنیا افزایش یافته است. او تصریح کرد: اتفاقا واردات فولاد در حال حاضر به هیچ وجه به صرفه نیست و برای تولیدکنندگان داخلی شرایط مناسبی به وجود آمده است تا بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.

 

 نبود امکان توزیع فولادهای وارداتی به دلیل گران بودن

محرابیان خبر داد: دیشب جلسه‌ای در وزارت صنایع برگزارشد و طی گزارشی که در این جلسه ارایه شد، متوجه شدیم، فولادی که طی چند ماه گذشته وارد کشور شده است به دلایل شرایط نامناسب قیمتی امکان توزیع آن وجود نداشته است و در حال حاضر شرایط برای تولیدات داخلی مناسب است.

 

مخالفت با صفر شدن تعرفه واردات ورق گرم فولادی

محرابیان تاکید کرد: پیشنهادی در خصوص صفرشدن تعرفه واردات ورق گرم فولادی به وزارت صنایع داده شده بود که با جدیت با آن مخالفت کردیم تا از این طریق از تولیدات داخل حمایت شود.

 

تولید فعلی آلومینیوم در کشور کمتر از نیاز واقعی

وی همچنین درباره وضعیت تولید آلومینیوم در کشور توضیح داد: متاسفانه میزان تولید آلومینیوم ایران خیلی کمتر از نیاز آن است که در سال 1390 به دو میلیون تن می‌رسد و در حال حاضر سالانه 220 هزار تن است و امیدواریم با اجرای طرح‌های در دست اجرا تا سال 1390 تولید آلومینیوم در کشور به بیش از 1.2 میلیون تن برسد. وی با اشاره به این‌که دو نوع روش تولید برای آلومینیوم وجود دارد، توضیح داد: آلومینا به عنوان ماده اولیه برای تولید آلومینیوم از دو طریق تولید می‌شود؛ یکی از روش بوکسیت که متاسفانه در کشور ما ذخایر آن چندان بالا نیست و روش دوم تهیه آلومینا از سنگ نفلین سینیت است که در منطقه سراب آذربایجان شرقی ذخایر مناسبی از آن وجود دارد. او اضافه کرد: این طرح آلومینای موردنیاز کارخانه‌های آلومینیوم‌سازی را تامین می‌کند و ظرفیت آن تولید 200 هزار تن در سال است.

کلید واژه ها: یزد


نظر شما :