ایران در مطالعه ویژگیهای دیرینهمغناطیسی و مغناطیسمحیطی خودکفا خواهد شد
با راهاندازی آزمایشگاه مغناطیسسنجی در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ایران از ارسال نمونههای پژوهشی و کاربردی در زمینه مطالعات مغناطیسی به خارج از کشور بینیاز میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور دکتر حبیب علیمحمدیان از تاسیس آزمایشگاه مغناطیسسنجی در این سازمان خبر داد و گفت: با راهاندازی این آزمایشگاه و بهرهگیری از روشهای مغناطیسی آن، برای مطالعات تکتونیک و ژئودینامیکی امکانات جدیدی فراهم شد که این تجهیزات در مطالعات باستانشناسی، محیطزیست و تغییرات آبوهوایی نیز کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه دستگاههای مورد نیاز آزمایشگاه مغناطیسسنجی از جمهوریچک تهیه شده است، تصریح کرد: این کشور تجربه خوبی در زمینه تولید و نگهداری تجهیزات مغناطیسسنجی دارد و تاکنون آزمایشگاههای مشابه را در دهها کشور اروپایی و آمریکایی از نظر دستگاهی و نرمافزاری تامین نموده است که میتوان به آزمایشگاههای مغناطیسسنجی در دانشگاههای مختلف کشورهای فرانسه، آلمان و ایالاتمتحده اشاره نمود.
علیمحمدیان در خصوص نحوه کار دستگاههای مغناطیسسنجی گفت: این دستگاهها به کمک علم الکترونیک و ژئوفیزیک، با حساسیت بالا قادر به اندازهگیری مقادیر پایین ویژگیهای مغناطیسی و تغییرات ثبت شده آن در سنگها و رسوبات هستند.
وی افزود: با راهاندازی سیستم فوق سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور قادر به مطالعه ویژگیهای مغناطیسی سرزمین ایران در زمانهای گذشته بوده و با استفاده از سنیابی مطلق میتوان زمان دقیق رویدادهای مهم مغناطیسی در سنگها را تعیین نمود.
مسوول آزمایشگاه دیرینهمغناطیسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: ویژگیهای مغناطیسی محیط در زمان رسوبگذاری و سردشدن مواد آتشفنشانی در سنگها ثبت میشود، که بر همین اساس میتوان با اندازهگیری خواص مغناطیسی سنگها و موقعیت کنونی آن نسبت به شمال مغناطیسی، اطلاعات ارزشمندی از رویدادهای زمینشناسی در زمانهای گذشته بدست آورد.
وی در پایان افزود: مشابه چنین دستگاههایی در ایران وجود نداشته و تا به امروز همه نمونهها جهت انجام آزمایشهای مورد نیاز به خارج از کشور ارسال میشد که خوشبختانه با راهاندازی آزمایشگاه مغناطیسسنجی فوق از ارسال نمونهها به خارج از کشور بینیاز خواهیمشد.
نظر شما :