برای ساخت کارخانه سرب و روی مهدیآباد با استارالیاییها درحال مذاکرهایم
هماکنون در حال مذاکره با شرکت استرالیایی یونیون کاپتیال برای احداث کارخانه سرب و روی در معدن مهدیآباد هستیم. اردشیر سعدمحمدی - مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی - افزود: در صورت نهایی شدن قرارداد بین طرفین، شرکت استرالیایی متعهد به احداث کارخانه در منطقه یاد شده میشود و ما نیز متعهد میشویم که نیاز آنها به خاک روی را با قیمتهای روز تامین کنیم. وی با اشاره به تمایل ایران به حضور دیگر شرکتهای معدنکاری خارجی در ایران در کلیه بخشهای معدنی، عنوان کرد: در حال حاضر تعدادی از شرکتهای معدنکاری خارجی در ایران حضور دارند؛ از جمله در خمرود و پرورده 4 طبس و ککسازی زرند که با چینیها همکاری میکنیم و در پتاس و خور و بیابانک از همکاری آلمان استفاده میکنیم. همچنین در معدن انگوران در کنار طرف ایرانی کارشناسان خارجی از کانادا و آلمان نیز در زمینه طراحی حضور داشتند و با آنها تبادلات علمی داریم. سعدمحمدی در پاسخ به این سوال که چرا ایران با وجود دارا بودن منابع غنی معدنی عملا حضور چشمگیری در خارج از کشور ندارد؟ عنوان کرد: هماکنون در ایران بیش از 70 نوع ماده معدنی استخراج میشود. در این زمینه باید علاوه بر بالابودن میزان همکاریهای خود با شرکتهای خارجی و شناساندن ظرفیتها سیستم و تکنولوژی خود را تغییر دهیم و از مرحله سنتی به مرحله مکانیزه گذر کنیم و هزینههای تولید را کاهش دهیم. وی تاکید کرد: باید به سمتی پیش برویم که علاوه بر افزایش کیفیت تولیدات، زمینه را برای فرآوری مواد معدنی و بالابردن قابلیت صادراتی فراهم و در همین حال نیاز صنایع داخلی را نیز برطرف کنیم. اکتشاف و تجهیز معادن جدید و سپس واگذاری آنها به بخش خصوصی؛ استراتژی شرکت در آینده مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در ادامه با بیان این که استراتژی ما در آینده اکتشاف و تجهیز معادن جدید و سپس واگذاری آنها به بخش خصوصی است، گفت: کلید معادنی که به بخش خصوصی واگذار میشوند، زیرساخت هایشان آماده شده و آماده بهرهبرداری هستند.
انتشار اطلاعیه واگذاری 7 معدن
وی عنوان کرد: شرکت تاکنون اغلب معادن زغال سنگ و کلید معادن سنگهای تزیینی را به بخش خصوصی واگذار کرده است و هم اکنون نیز اطلاعیه واگذاری 7 معدن سنگرود، زمزه، آنتیموان سفیدآب، فسفات لار، تیتان را در روزنامهها منتشر کردهایم و این معادن از طریق برگزاری مزایده به بخش خصوصی واگذار میشوند. وی توضیح داد: زمانی که معدنی در منطقه محروم باز شود، خود به خود گردش مالی ناشی از فعالیتهای شرکت در منطقه ایجاد رونق میکند و بحثهایی مانند اشتغالزایی و احداث جاده و دیگر امکانات را به دنبال دارد. به عنوان مثال در منطقه زغال سنگ طبس اولین معدن تمام مکانیزه کشور زمانی که کارخانه زغال شویی آن راهاندازی شد، بالغ بر 450 نفر جذب شدند و قرار است 250 نفر دیگر را هم استخدام کنیم. او ظرفیت تولید این کارخانه را750 هزار تن کنسانتره در سال و 1.5 میلیون تن زغال سنگ خام با کیفیت در سال اعلام و اظهار کرد: در معدن پتاس خور و بیابانک 150 نفر استخدام شدهاند و آماده افتتاح آن هستیم و به اعتقاد من سال آینده تقریبا از واردات زغال سنگ بینیاز میشویم. همچنین در پرورده 4 طبس فاز دوم عقد قرارداد با چینیها انجام شد که ظرفیت تولید آن 450 هزار تن در سال بوده و تا سال 1390 به 1.2 میلیون تن در منطقه طبس میرسیم. سعدمحمدی تصریح کرد: در هر صورت فعالیت در بخش معدن نیاز به سرمایهگذاری سنگینی دارد و بخش خصوصی باید خود را با این شرایط تطبیق دهد و ما نیز انگیزههای بخش خصوصی را برای فعالیت در بخش معدن فراهم میکنیم و آنرا توجیهپذیر میکنیم.
مفید بودن ادغام شرکتهای معدنکاری خصوصی
وی در مورد ادغام شرکتهای معدنکاری و امکان وقوع آن در کشور عنوان کرد: تمرکز در تصمیمگیریها میتواند مفید واقع شود، اما فعلا این بحث میتواند در بخش خصوصی مطرح شود.
نبود انحصار در بخش معدن
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در کشور در بخش معدن انحصار وجود دارد؟ تصریح کرد: به هیچ عنوان چنینی چیزی وجود ندارد. به عنوان مثال بخش خصوصی روی پروژه طلای زرمهر در بیرجند فعالیت میکند و در بخش مس هم تا حدودی فعال است؛ علیرغم این که این دو فلز استراتژیک محسوب میشود.
رعایت مباحث زیسمحیطی در بخش معادن
وی در مورد وضعیت آلایندگی معادن شرکت نیز عنوان کرد که الگوهای EIA مصوب سازمان بینالمللی محیط زیست را رعایت میکنیم و هیچ گونه مشکلی با سازمان حفاظت از محیط زیست نداریم و حتی درطلای موته تمام موارد قانوی زیست محیطی را رعایت کردهایم.
نظر شما :