15میلیارد ریال به طرح اکتشافات معدنی استان خراسانرضوی اختصاص یافت
توسعه زیرساختها و زیربناهای معادن خراسان رضوی با اختصاص 15میلیارد ریال از سوی هیات دولت به طرح اکتشافات معدنی این استان محقق خواهد شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مهندس جمال روشنروان مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالشرق کشور با اشاره به اختصاص 15 میلیارد ریال در سال جاری از سوی دولت جهت توسعه بخش اکتشاف معادن و اجرای زیرساختها و زیربناهای معادن خراسان رضوی، گفت: با اختصاص مبلغ 500 میلیون تومان از منابع سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در سال گذشته بخش اکتشاف معادن این استان توسعه فراوانی یافت که اختصاص این مبلغ نیز در توسعه بخش اکتشاف خراسانرضوی نقش بسزایی خواهد داشت.
وی افزود: اکتشافات ژئوفیزیک هوایی در کمربند گسل دروته و دیگر مناطق اولویتدار پیشبینی شده است و کارشناسان مرکز در مناطق بردسکن و کاشمر در حال انجام اکتشافات پیجویی و عمومی هستند.
روشنروان از وجود ذخایر قابل توجهی از طلا در خراسانرضوی خبر داد و گفت: با شناسایی حدود 11 مورد کانسار، آنومالی و اندیس طلا در مناطق مختلف استان خراسانرضوی، عملیات اکتشاف در مناطق بردسکن و زرمهر در حال پیگیریست و سال گذشته نیز معدن طلای ارغش با مبلغ340میلیون تومان و از طریق مناقصه به بخش خصوصی واگذار شد و از سال آینده نیز عملیات استحصال طلا را نیز آغاز خواهد کرد.
مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالشرق کشور یادآور شد: طلای شناسایی شده پس از انجام اکتشافات ژئوشیمی در مناطق هیود و خونیک در استان خراسانجنوبی، آینده خوبی را برای بخش طلای این مناطق به ارمغان خواهد آورد.
وی با بیان اینکه وجود مناطق خشک، کمآبی و ظرفیت پائین کشاورزی در بیشتر مناطق استانهای خراسان، انجام فعالیتهای معدنی را ضروری میسازد، تصریح کرد: خوشبختانه استانهای خراسان دارای پتانسیل بالای معدنی هستند که توجه به این امر و انجام مطالعات اکتشافی در سطح بسیار گسترده در این مناطق علاوه بر توسعه بخش معدن، در اشتغالزایی و محرومیتزدایی این مناطق نقش بسزایی خواهد داشت.
این در حالیست که بر اساس گزارش سازمان صنایع و معادن خراسانرضوی طی سال گذشته از 39 معدن جدید با 484 میلیون تن ذخیره معدنی در این استان بهرهبرداری شد که میزان استخراج سالانه این معادن 2/2میلیون تن بوده و موجب ایجاد اشتغال مستقیم برای 405 نفر شد.
بنابراین گزارش، گروههای معدنی به بهرهبرداری رسیده شامل 17 مورد مصالح ساختمانی، 10مورد غیرفلزی و12 مورد فلزی بوده است که در مشهد، نیشابور، سبزوار، گناباد، کاشمر، فریمان، قوچان، چناران، تربتحیدریه، تربتجام، تایباد، بردسکن، رشتخوار، خواف و سرخس توسط بخش خصوصی صورت گرفته است.
همچنین طی مدت یادشده 139 مجوز برداشت از معادن نیز صادر شد که امکان استخراج 174 هزار تن ماده معدنی را برای صاحبان معادن فراهم کرده است
نظر شما :