اکتشافات جدید ذخایرمعدنی آفریقا توسط زمین‌شناسان ایرانی

۱۹ مرداد ۱۳۸۷ | ۰۴:۵۳ کد : ۱۷۸۶۱ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۶۱۶
کارشناسان سازمان زمین‌شناسی واکتشافات‌معدنی پس از اعزام به آفریقا موفق....

کارشناسان سازمان زمین‌شناسی واکتشافات‌معدنی پس از اعزام به آفریقا موفق به شناسایی محدوده‌های معدنی گسترده‌ای در سودان و کنگو شدند.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، مهندس بهروز برنا مدیر امور اکتشاف این سازمان ضمن بیان این مطلب گفت: به دنبال امضای تفاهم‌نامه بین ایران و سودان گروهی از کارشناسان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای بازدید از محدوده‌های معدنی سودان به این کشور عازم شدند که پس از مطالعه و بررسی ذخایر عظیمی از ماده‌معدنی بنتونیت، آهن و سنگ‌نما با ضخامت مناسب و گسترده کشف کردند.

وی  ضمن اشاره به وجود انواع سیلیس به صورت واریزه در پهنای کویر سودان، افزود: در این کویر علاوه بر وجود ماسه‌های‌ سیلیسی انباشته شده، سیلیس‌هایی به صورت عقیق و با رنگ‌های متفاوت و همچنین انباشته‌های گسترده‌ای به صورت قطعات واریزه‌ایاز سنگ‌های‌قیمتی و نیمه‌قیمتی وجود دارد.

مدیر امور اکتشافات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره به وجود مواد اولیه سیمان در سودان که از سوی گروه اعزامی ایرانی شناسایی شده، تصریح ‌کرد: سودان کشوری بکر و نیازمند مطالعات بیشتری است که در این زمینه بین  سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران و سودان مذاکراتی صورت گرفته است.

وی از همکاری ایران و سودان در خصوص ایجاد بانک اطلاعاتی تخصصی با مدیریت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خبرداد و گفت: دو کشور در خصوص پروژه‌های اکتشافاتی در زمینه‌های منابع فلزی، غیرفلزی و مصالح ساختمانی به نقاط مشترکی دست یافتند و همکاری خود را جهت اجرای پروژه‌ها اعلام کردند.

برنا ضمن اشاره به زمینه‌های مشترک دو کشور در بخش تبادل نمونه‌های‌ معدنی و آنالیز آن‌ها در ایران، یادآور شد: فرآوری و کانه‌آرایی مواد معدنی و اکتشافات نواحی مختلف معدنی در سودان توسط بخش خصوصی از دیگر نقاط مشترک مورد تفاهم‌ دو کشور است.

وی از ادامه بازدید گروه اعزامی در کنگو خبر داد و گفت: کنگو از لحاظ مواد معنی به خصوص کمربند مس‌_ کبالت منطقه زئیر_ زامبیا، مقام اول را در دنیا کسب کرده و از اولین تولیدکنندگان الماس در جهان نیز به شمار می‌آید.

مدیر امور اکتشافات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در باره نقش کشور‌های خارجی بر روی اقتصاد کنگو، افزود: برخی کشورها از جمله لبنان نقش مهمی را در اقتصاد این کشور ایفا کرده به طوری که درصدد احداث کارخانه سیمان بوده اما بنا به دلایلی همچون فقدان تخصص‌های لازم فنی از تکمیل فعالیت خود بازمانده است.

برنا در پایان گفت: با فراهم شدن برخی شرایط و مذاکرات با مسئولان کنگو، عرصه مناسبی برای فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران به وجود آمده که در قالب تفاهم‌نامه‌ای به این کشور ارائه شده است.


نظر شما :