سنگهای قیمتی از منظر قانون معادن جایگاه مناسبی ندارند
سنگهای قیمتی از منظر قانون معادن و آییننامه اجرایی جایگاه مناسبی ندارند و میزان تولید و فروش این گروه از مواد معدنی بسیار محدود است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس محمدباقر فرهادیان معاون برنامهریزی این سازمان در نخستین همایش ملی جایگاه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد گفت: سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی با تاثیر در گردش مالی کشور میتوانند همارز صنایع کوچک تعریف شوند، اما متاسفانه سنگهای قیمتی از منظر قانون معادن و آییننامه اجرایی جایگاه مناسب ندارند و میزان تولید و فروش این گروه از مواد معدنی محدود است.
وی از ذخیره معدنی 37 میلیون و 468 هزار کیلوگرمی این مواد در کشور خبر داد و گفت: در 18 استان کشور، 46 معدن وجود دارد که 20 نوع کانی قیمتی و نیمهقیمتی را شامل میشود.
فرهادیان با بیان اینکه هماکنون هیچگونه آمار ثبت شدهای از مواد خام برداشت شده در دست نیست، افزود: برای کسب جایگاه خود در بازارهای جهان با محوریت سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی به برنامهریزی راهبردی مدون و علمی نیاز داریم.
معاون برنامهریزی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور شناسایی ظرفیتهای موجود در استانهای کشور را اصلیترین هدف موجود در این بخش دانست و گفت: معدن فیروزه نیشابور از قدیمیترین معادن باارزش و دارای پروانه معدنی است که قابلیت تبدیل کردن ایران به قطب سنگهای قیمتی در دنیا را داراست.
همچنین مدیر مرکز پژوهشی تشخیص سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در کشور نیز گفت: سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی پشتوانه مالی مهمی برای کشور محسوب میشوند.منصور قربانی افزود: مهمترین عامل تمایل نسبت به سنگهای قیمتی ایران با دیگر کشورها، نقش هنر ایرانی روی این سنگهاست.
وی تصریح کرد: سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی با دارا بودن هنر ایرانی یک پشتوانه مالی برای توسعه زیرساختهای فرهنگی و اقتصادی به شمار میرود و باید برای ثبات این پشتوانه مهم، باید بر تاسیس شورای سیاستگذاری و راهبرد در این حوزه تاکید و برنامهریزی شود.قربانی مهمترین عوامل ارتقای جایگاه سنگهای ایران را بازاریابی صحیح و علمی، تسلط بر قوانین تجارت، وجود انجمنهای صنفی قدرتمند و کاربردی، فرهنگسازی و فناوری عنوان کرد.وی اذعان داشت: در 18 استان کشور فعالیتهای اکتشافی صورت گرفته در راستای ارتقای این مباحث آموزشی به دو صورت شناخت و پردازش ارائه شده است.
وی با بیان اینکه در دانشگاههای کشور، کارشناسی سنگهای قیمتی وجود ندارد افزود: نیاز به هسته عالی سیاستگذاری برای گسترش این حوزه یک نیاز اساسی است.
مدیر مرکز پژوهشی تشخیص سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی اظهار داشت: تلفیق هنر ایرانی و سنگهای قیمتی محصول صادراتی ایجاد میکند و برای اینکه توسعه صادرات در این بخش رشد چشمگیری داشته باشد، سرمایهگذاری و تخصیص اعتبار ویژه امری توجیهپذیر و ضروری است.
نظر شما :