پایان نمونهبرداری سیستماتیک از پهنه آبی دریایخزر تا مرزهای ایران
بهمنظور انجام مطالعات زمینشناسی دریایی، نمونهبرداری از پهنه دریایخزر تا عمق900متری به همت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور انجام شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر راضیه لک معاون مدیریت زمینشناسی دریایی این سازمان با بیان اینکه نمونهبرداری تا محدوده 900متری آبهای متعلق به ایران در دریای خزر بههمت کارشناسان این مدیریت انجام شده، گفت: پس از پایان نمونهبرداری از مناطق فلاتقاره دریایعمان و منطقه ایرانی خلیجفارس، دریایخزر نیز تا محدوده آبهای متعلق به ایران مطا لعه شد.
وی افزود: تحقیقات انجام شده در پهنه دریای خزر شامل نمونهبرداری رسوب سطحی، آب دریا و مغزهگیری با طول 2 متر است و علاوه بر آن پارامترهای فیزیکوشیمیایی ستون آب نیز اندازهگیری شد.
لک هدف از انجام این مطالعات را بررسیهای دقیق رسوبشناسی، ژئوشیمی رسوبی، تعیین منشا رسوبات، تعیین اقلیم دیرینه، هیدروشیمی و هیدروژئوشیمی آب دریا، عنوان کرد و گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران اولین ارگانی است که موفق به انجام این مطالعات در دریای خزر در پهنهای بسیار وسیع و با نمونهگیریهای فشرده شده است.
معاون مدیریت مطالعات زمینشناسی دریایی خاطرنشان کرد: مطالعات زمینشناسی مشابه در کشورهای حاشیه دریای خزر، با همکاری سایر کشورهای پیشرفته و با نمونهبرداریهای بسیار اندک انجام شده است.
وی چشمانداز آتی این مدیریت را بهعنوان قطب اول مطالعات زمینشناسی دریایی در منطقه آسیای جنوبغربی و خاورمیانه بر سه هدف تهیه نقشههای سیستماتیک از بستر دریاها و دریاچهها، شناسایی پتانسیلهای معدنی دریایی و ساحلی و تضمین ایمنی زندگی در محیطهای ساحلی تبیین کرد.
لک، مطالعات ژئوفیزیک دریایی برای نخستین بار را به عنوان اقدامات جدید مدیریت زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ذکر کرد و گفت: این مطالعات در قالب سایزمیک کمعمق و مغناطیسسنجی دریایی انجام میشود که در حال حاضر در خلیجفارس در محدوده بین بندرعباس و قشم در حال انجام است.
معاون مطالعات زمینشناسی دریایی درباره فعالیتهای آینده این بخش افزود: بررسی مخاطراتی که دریاچه ارومیه را تهدید میکند، توسعه بررسیهای ژئوفیزیک و فعالیت در آبهای آزاد بینالمللی از برنامههای آتی این مدیریت است.
نظر شما :