نقشههای زمینشناسی ایران همسانسازی شد
نقشههای زمینشناسی دویستوپنجاه هزارم ایران، برای نخستین بار به همت کارشناسان پایگاه ملی دادههای علومزمین کشور همسانسازی شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس حمید نادری، مسئول پروژه همسانسازی نقشههای دویستوپنجاه هزارم ایران ضمن اعلام این خبر گفت: همسانسازی دادههای علومزمین فرآیندی است که برای یکسان کردن استانداردها و علائم و همچنین تصحیح رابطههای هندسی و توصیفی بین نقشهها، تعریف شده است.
وی با بیان اینکه نقشههای زمینشناسی موجود جزو مراجع و منابع اطلاعات زمینشناسی کشور هستند، یادآور شد: زمینشناسان این نقشهها را در کنار سایر اسناد و اطلاعات موجود تهیه کردهاند و بهدلیل یکسان نبودن استانداردهای برداشت، در بخشی از مرزهای مشترک با هم همخوانی لازم را ندارند، به همین دلیل استفاده از این نقشهها برای کاربرانی که مناطق مرزی برگهها را مطالعه میکنند، مشکلاتی را ایجاد میکنند.
نادری از فعالیت پایگاه ملی دادههای علومزمین کشور به منظور رفع مشکلات موجود در همسانسازی نقشههای دویستوپنج هزارم یاد کرد و افزود: در این پروژه، نقشههای موجود اسکن شدند و سپس عوارض زمینشناسی در محیط GIS شامل 8 لایه زمینشناسی، گسل تاقدیس، ناودیس، شیب، خط امتداد لایه، لبه تراس، محل فسیل و آثار کانه رقومی شد.
به گفته نادری؛ برای همسانسازی نقشهها، باید از تصاویر ماهوارهای استفاده شود که با استفاده از تصاویر ماهواره لندست (ETM+IANDSAT7) و برگههای زمین شناسی یکصد هزارم به عنوان ابزار کمکی این کار انجام شد.
گفتنیست هم اکنون نقشههای دویستوپنجاه هزارم همسانسازی شده ایران، شامل یکصدوده چهار گوش در پایگاه ملی دادههای علوم زمین کشور تهیه و قابل ارائه به کاربران است.
نظر شما :