همایش بزرگداشت روز صنعت ومعدن برگزار شد
مراسم بزرگداشت روز صنعت ومعدن با حضور رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور، وزیر صنایع و معادن و مدیران تابعه آن و همچنین اعضای تشکلهای صنعتی ومعدنی و مدیران بانکها صبح امروزدر محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
کاهش زمان اجرای پروژههای صنعتی ومعدنی در دولت نهم
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی واکتشافاتمعدنی کشور، در ابتدای این مراسم حسن شیخنیا، رئیس ستاد بزرگداشت روز صنعت و معدن، ضمن گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن و تشکر از تمامی دستاندرکاران این حوزه، ازاجرای 526 پروژه صنعتی ومعدنی در سراسر کشور خبرداد و گفت: متوسط زمان اجرای طرحهای صنعتی و معدنی که در سالهای گذشته بیش از 5/3 سال بود در دولت نهم به کمتر از0 3 ماه کاهش یافت.
وی با اشاره به اجرای برنامههای ورزشی، فرهنگی و اطلاعرسانی ویژه هفته صنعت و معدن، یادآور شد: روز صنعت و معدن روز هماندیشی ملی برای توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی به ویژه جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و همچنین بزرگداشت صنعتگران برتر و پیشکسوتان این بخش است.
تشکیل وزارت مستقل برای معدن
در ادامه حمیدی انارکی ،رئیس خانه معدن ایران، با بیان اینکه ایران از لحاظ منابع معدنی جزو 15 کشور اول دنیاست، افزود: با وجود منابع غنی و با ارزش درکشور و علیرغم سرمایهگذاریهای صورت گرفته این بخش به جایگاه واقعی خود دست نیافته است.
وی گفت: خانه معدن با همکاری سایر تشکلهای معدنی از سال 1381 جهت تقویت فعالیتهای بخش معدن کشور تلاش میکند بطوریکه متوسط تولید معادن در سال 86، 156 میلیون تن بوده که با رشد 47 درصدی خود به 230 میلیون تن در سال 87 رسیده و قراراست این رقم در سال 1393، به 395 میلیون تن برسد.
حمیدی انارکی ضرورت تدوین یک استراتژی مدون وتصویب شده برای جلوگیری از اظهارنظرهای شخصی و سلیقهای را غیرقابل انکار دانست و ادامه داد: توجه ویژه به اصل 44 قانون اساسی در خصوصیسازی یکی از مسائل مهم در واگذاری معادن است که دراین راستا واگذاری معادن بزرگ به کنسرسیومهای خصوصی میتواند مفید باشد.
رئیس خانه معدن ایران یادآور شد: البته باید به این مساله نیز توجه کرد که برای رسیدن به برنامههای بلندمدت، پیچوییهای اولیه برای اکتشاف و تکمیل مسائل زیربنایی مانند حمل ونقل و آب وبرق باید بهعهده دولت باشد.
وی در پایان با اشاره به لایحه ادغام وزارتخانههای صنایع ومعادن و بازرگانی با یکدیگر خاطرنشان کرد: اینطور به نظر میرسد که پس از ادغام دو وزارتخانه، به معادن توجهکافی نشود و اکنون که این موضوع مطرح شده، بهتر است بخش معدن دارای یک وزارتخانه مستقل باشد و یا اگر ادغامی صورت گرفت، مطالعه بیشتری در زمینه بخش معدن صورت گیرد.
این وزارت بازرگانیاست که باید در صنایع ومعادن ادغام شود
سید حسین هاشمی ،رئیس کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی، نیز ادامه این مراسم با اشاره به تصویب هر چه سریعتر قانون معادن، بیان کرد: قانون معادن کشور باید هرچه سریعتر تصویب شود تا قبل از تدوین برنامه پنجساله توسعه نهایی شده و موجبات اجرایی شدن آن در این برنامه ایجاد شود.
وی در مورد ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی نیز گفت: اگر قرار است ادغامی صورت گیرد، این وزارت بازرگانیاست که باید در صنایع ومعادن ادغام شود.
هاشمی با بیان اینکه واردات بیرویه کالاهای خارجی، تولید داخلی را دچار مشکلات فراوان کرده، یادآور شد: باید با کار کارشناسی دقیق از اهرم تعرفه استفاده کرد و هر چه سریعتر موانع موجود بر سر راه تعرفه واردات فولاد برداشته شود تا امکان ادامه تولید برای واحدهای فولادی داخل وجود داشته باشد.
شایان ذکر است در پایان این مراسم از 65 صنعتگر ومعدنکار نمونه کشور تجلیل بهعمل آمد.
نظر شما :