عملیات برداشت دادههای ژئوفیزیک هوایی درمنطقه سنگان آغاز شد
بهمنظور شناسایی و پیجویی پتانسیل معدنی آهن در منطقه سنگان واقع در شهرستان خواف؛ عملیات پرواز برای برداشت دادههای ژئوفیزیک هوایی از سوی سازمان زمینشناسی واکتشافاتمعدنی کشور آغاز بهکار کرد.
بهگزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی واکتشافاتمعدنی کشور، عملیات پرواز برداشت دادههای ژئوفیزیک هوایی برای شناسایی و پیجویی آهن در منطقه سنگان، هفدهم تیرماه با حضور رئیس سازمان صنایع و معادن استان خراسان رضوی و معاون معدنی این سازمان، معاونت ژئومتیکس، مدیر روابطعمومی و جمعی از کارشناسان سازمان زمینشناسی واکتشافاتمعدنی کشور، فرماندار، اعضای شورای تامین و فرماندهان نیروی انتظامی شهرستان خواف و مدیر مجموعه سنگ آهن سنگان افتتاح شد.
سازمان زمینشناسی واکتشافاتمعدنی پیشرو در شناسایی پتانسیلهای معدنی
سیدحسین احمدی، رئیس سازمان صنایع و معادن استان خراسان رضوی از سخنرانان این مراسم بود. وی ضمن تشکر از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از این سازمان بهعنوان یکی از سازمانهای فعال درامر پیجویی و شناسایی پتانسیلهای معدنی کشور نام برد.
وی با اشاره به ذخایر معدنی و پتانسیل بالای منطقه سنگان ابراز امیدواری کرد، طرح برداشت ژئوفیزیک هوایی که از سه سال پیش در سفرهای استانی هیات دولت تصویب شده بود، به پیشرفت قابل توجهی برسد.
اهمیت بالای فناوریهای نوین در بررسیهای اکتشافی جهان
وحید فتوتی معاون ژئومتیکس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، مهمترین کاربرد ژئوفیزیک هوایی را در اکتشاف موادمعدنی و منابع زیرزمینی و مخاطرات زمینشناختی دانست و افزود: امروزه بهدلیل بالا بودن درصد خطر و بالابودن هزینههای اکتشافی، بکارگیری فناوریهای جدیدی مانند ژئوفیزیک هوایی اهمیت زیادی پیدا کرده و این دادهها بهعنوان یکی از اصلیترین دادههای پایه در بررسیهای زمینشناسی واکتشافی درسطح جهان مطرح است.
وی با اشاره بهاینکه پروژه ژئوفیزیک هوایی سنگان بهوسیله بالگرد انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: دراین پروژه از دو روش مغناطیسسنجی و رادیومتری استفاده و فواصل خطوط پروازی 250 متر طراحی شدهاست.
بهگفته فتوتی ارتفاع بالگرد از سطح زمین حدود 30متر و سرعت آن در زمان برداشت بین 60 تا 100 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
دو دستگاه مغناطیسسنج بخار سزیوم، یک دستگاه رادیومتر، یک دستگاه مغناطیسسنج و یک دستگاه GPS(که بهعنوان ایستگاه مبنا بر روی سطح زمین قرارمیگیرد)، ارتفاعسنج راداری، سیستم ناوبری الکترونیکیGPS و سیستم ثبات جمعآوری دادهها از جمله دستگاههای ژئوفیزیکی بهکار رفته دراین پروژه هستند.
حضور غرورآمیز زمینشناسان ایرانی در پروژههای نوین اکتشافی
در این مراسم فرماندار خواف نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و با اعلام خرسندی از آغاز بهکار این پروژه از سوی سازمان زمینشناسی واکتشافات معدنی کشور اظهارداشت: باعث افتخار فراوان است که چنین پروژهای با همت و تلاش زمینشناسان بومی کشور آغاز بهکار کرده و امیدواریم که شاهد توسعه و رشد شکوفایی هرچه بیشتر کارشناسان ومتخصصان کشور در تمام رشته های فنی و تخصصی باشیم.
وی ضمن تشکر از محمدرضا سجادیان- نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی- برای تلاشهای فراوان در تامین اعتبار این پروژه، خاطرنشان کرد: براساس برنامه زمانی ارائه شده، مدت این پروژه 18 ماهه خواهد بود که امیدواریم با تلاش مضاعف کارشناسان موفق به اتمام آن در 12 ماه شویم.
گفتنیست طرح مطالعات جامع شناسایی معادن استان خراسان رضوی به کمک روش ژئوفیزیک هوایی تحت عنوان شناسایی و بررسی کمربند معدنی استان خراسانرضوی برای توسعه معادن این منطقه در سفرهای استانی دولت نهم به تصویب رسید.
نگاهی به پتانسیلهای معدنی استان خراسان رضوی
با جدا شدن استان خراسان جنوبی بخش بزرگی از ذخایر معدنی استان از خراسان رضوی جدا شد، اما با وجود این مسأله، کارشناسان معدنی و زمینشناسی به فعالیت خود ادامه دادند و در حال حاضر خراسان رضوی یکی از فعالترین استانها در زمینه معدن است.
براساس آمار موجود از 70 نوع مادهمعدنی شناختهشده درکشور، بیش از 44 نوع در خراسانرضوی وجود دارد؛ همچنین 9درصد از معادن کل کشور با حدود 6 درصد از ذخایر کشف شده با برداشت معادل 10 میلیون تن در سال به همراه 16 درصد اشتغالزایی از دستاوردهای مهم معدنی استان خراسان رضوی بهحساب میآید.
در حال حاضر در زمینه استخراج از معادن استراتژیک از جمله فلزات گرانبها، فعالیتهای گستردهای دراستان صورت گرفته و در همین راستا طی سالهای اخیر خراسان رضوی به تولید کنستانتره مس دست یافته و در آینده نیز به تولید طلا از معادن کشف شده میپردازد .
در عرصه اکتشافات نیز به ذخایر ارزشمندی بیش از 200 میلیون تن از سیلیس با عیار بالا در منطقه تربتجام دست یافته که سالیانه 500 میلیون دلار درآمد برای کشور ایجاد میکند.
نظر شما :