همایش حوضه دریایخزر، راهبردها و چالشها در دانشگاه گیلان برگزار شد
همایش حوضه دریایخزر، راهبردها و چالشها در دانشگاه گیلان با حضور کارشناسان مرکز تحقیقات دریایی بندرانزلی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر سیمبر دبیر علمی همایش حوضه دریایخزر، راهبردها و چالشها که در دانشگاه گیلان و به همت گروه سیاسی این دانشگاه برگزار شد، گفت: حوضه دریایخزر به دلیل موقعیت و ویژگیهای خاص خود منطقهای مهم و استراتژیک تلقی میشود که پس از فروپاشی شوروی و ظهور سه کشور جدید ساحلی بر اهمیت آن افزوده شده است.
وی افزود: در عین حال این منطقه به دلیل شرایط خاص ژئوپلیتیک، سیاسی، تاریخی و نظامی از نقاط بحرانخیز و با اهمیت جهان محسوب میشود و موضوعات مختلف در آن برای کشورهای منطقه و قدرتهای بزرگ حائز اهمیت فراوانی است.
دبیر علمی همایش حوضه دریایخزر، راهبردها و چالشها با بیان اینکه این منطقه حلقه اتصال میان اروپا و آسیا و محل تمدنهای کهن و تنوع نژادی و نقطه پیوند دو دین بزرگ اسلام و مسیحیت و یکی از مسیرهای مهم ترانزیت و اتصال انرژی منطقه به اروپاست، خاطرنشان کرد: مباحث سیاسی، حقوقی، امنیتی، ژئوپلیتیک، اقتصاد سیاسی، تاریخی و فرهنگی، مسائل زیستمحیطی و توسعه پایدار و اتحادیه دانشگاههای خزر از محورهای همایش مذکور است.
وی گفت: از مشخصههای این همایش حضور معاون اقتصادی وزارت امورخارجه، مدیرعامل سازمان تجاری صنعتی منطقه آزاد بندرانزلی، قائممقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کارشناسان مرکز تحقیقات زمینشناسی دریایی بندرانزلی است.
در ادامه این مراسم دکتر قربانی، قائممقام وزارت علوم تحقیقات و فناوری در امور بینالملل با بیان اینکه چرخشهای جدید در زمینه توسعه چالشها و راهبردها دریای خزر یک اصل است، گسترش همکاری منطقهای دریایخزر و روان شدن مرزها، دانشگاهها و ستاد توسعه همکاریهای علمی بهعنوان یک محیط، فرصت خوبی برای کشور است.
وی افزود: آشنایی مدیران، کارشناسان، دستاندرکاران و کارگزاران با چرخشهای جدید در زمینه توسعه چالشها و راهبردها دریایخزر یک اصل است.
گفتنیست همایش حوضه دریایخزر، راهبردها و چالشها در دانشگاه گیلان با حضور کارشناسان مرکز تحقیقات دریایی بندرانزلی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار شد
نظر شما :