حرکت جهشی در بخش صنعت و معدن با سرعت روزافزون
مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن صبح روز شنبه دوازدهم تیرماه با حضور چهرههای فعال صنعتی و معدنی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، این مراسم با حضور وزیر نیرو، وزیر مسکن، وزیر ارتباطات، معاون علمی و پژوهشی رییسجمهور، تعدادی از نمایندگان مجلس، چهرههای شاخص صنعت و معدن کشور با سخنرانی رئیسجمهور، وزیر صنایع و معادن، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، رئیس خانه صنعت و معدن برگزار شد.
امید ما در کشور فقط به صنعت و معدن است
بهمنی، مدیر کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی که از سخنرانان این مراسم بود بیان اینکه امید ما در کشور فقط به صنعت و معدن است، بیان کرد: در سال 1387 به علت خشکسالی، رشد کشاورزی ما منهای 12 بود و در بخش نفتی نیز به دلیل آنکه قیمت نفت در کنترل ما نبود، سه درصد رشد منفی داشتیم. در واقع تنها چیزی که میتواند ما را در رشد اقتصادی امیدوار کند بخش صنعت و معدن است.
او ادامه داد: برنامه ریزی ما رشد تخصیص منابع به بخش صنعت و معدن در سالهای اخیر بوده است؛ به گونهای که در سال 1387 حدود 33 درصد از منابع، در سال گذشته 35 درصد از منابع و امسال 37 درصد از منابع به بخش صنعت و معدن اختصاص یافت.
بهمنی با بیان اینکه ارزش افزوده بخش معدن حتی بیشتر از بخش صنعت است، گفت: در سند چشمانداز 20 ساله سهم صنعت و معدن در تولید ناخالص داخلی به 25 درصد افزایش یافته است. سهم صادرات محصولات صنعتی در کل صادرات نیز باید به 78 درصد برسد. همچنین سهم اشتغال این بخش به اشتغال کل باید به 25 درصد افزایش یابد.
بهمنی با بیان اینکه با توجه به شرایط و راهنماییهای رئیس جمهور، بخش قابل توجهی از ذخایر ارزی را به عنوان سپرده نزد بانکها قرار داده و آنها را صرفا به بخش صنعت و معدن اختصاص خواهیم داد، تصریح کرد: از این به بعد 90 درصد از تسهیلات ما مربوط به بخش تولید خواهد بود.
انتقاد از تزریق نشدن تسهیلات بانکی به بخش صنعت ومعدن کشور
سید حسین هاشمی در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن خطاب به رئیس جمهور گفت: وعده سال گذشته شما و مصوبه قانون بودجه مبنی بر تزریق 5 میلیارد دلار به بخش صنعت و معدن از سوی سیستم بانکی عملی نشد. تسهیلاتی که به بخش صنعت و معدن در پنج سال گذشته داده شده، کمتر از 50 درصد بوده است، در حالیکه سال گذشته بخش بازرگانی علاوه بر سهم خود، بیش از 60 درصد از تسهیلات سیستم بانکی را استفاده کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این در حالیست که امسال مقام معظم رهبری بخش صنعت را به عنوان تنها بخشی که میتواند اقتصاد را نجات دهد، معرفی کرده است. با این حال واردات بیرویه کالاهای خارجی بخش صنعت را به چالش کشیده است.
هاشمی با بیان اینکه با همکاری مدیران معاونت راهبردی رئیس جمهور، مرکز پژوهشهای مجلس و وزارت صنایع و معادن رشد متوسط بخش صنعت و معدن را در بررسی برنامه پنجم 11.2 درصد و سهم آن در تولید ناخالص داخلی را از 20 به 26 ارتقاء بخشیدیم، تصریح کرد: در حال حاضر همکاری خوبی بین کمیسیون صنایع و معادن مجلس و وزارت صنایع و معادن برقرار است که یکی از شاخصهای بسیار مهم بخش صنعت و معدن در شرایط فعلی است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: تکلیف قیمت حاملهای انرژی را مشخص کنید. سرمایهگذاری در شرایط فعلی متوقف شده و در صورت روشن نشدن قیمت حاملهای انرژی در طرح هدفمندکردن یارانهها، سرمایهگذاریهای جدید مشکل خواهد شد. وی ادامه داد: سال گذشته در همین مراسم از شما خواهش کردم وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی ادغام شود که شما در پشت تریبون با آن موافقت کردید. امیدوارم که به این مهم پرداخته شده و قبل از اجرای برنامه پنج ساله پنجم شاهد آن باشیم.
هاشمی گفت: شرایط کشور توجه به بخش صنعت و معدن را بیش از گذشته طلب میکند. سهم صنعت و معدن در تولید ناخالص داخلی از 14 درصد در سال 1370 به 20 درصد افزایش یافته که نشانگر رشد مناسب و پیوسته این بخش بوده است.
وی تصریح کرد: با وجود تمام مشکلات، بخش صنعت و معدن توانسته به حرکت خود ادامه داده و سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال و ثروت داشته باشد.
سرمایهگذاریهای صنعتی در طول برنامه چهارم 5 برابر شد
وزیر صنایع و معادن با اشاره به سرمایه گذاری 13هزار میلیارد تومانی انجام شده در طرحهای صنعتی طی برنامه سوم توسعه، گفت: این رقم در طول برنامه چهارم توسعه از مرز 70 هزار میلیارد تومان عبور کرد و به این ترتیب رشد سرمایهگذاری صنعتی در طول برنامه چهارم 5 برابر برنامه سوم بود.
علی اکبر محرابیان در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن با بیان اینکه در سالهای برنامه سوم توسعه 22 هزار و 300 واحد صنعتی در کشور به بهره برداری رسید، اظهار داشت: این رقم در طول برنامه چهارم توسعه به بیش از 37 هزار واحد صنعتی رسید.
وی متوسط سرمایه گذاری انجام شده به ازای احداث هر واحد صنعتی در طول برنامه سوم را 580 میلیاردتومان عنوان کرد و گفت: این رقم در طول سالهای برنامه چهارم به 1.8 میلیارد تومان رسید.
وزیرصنایع ومعادن با اشاره به رشد 3 تا 4 برابری سرمایه گذاری انجام شده در هر واحد صنعتی در طول برنامه چهارم نسبت به برنامه سوم تصریح کرد: صادرات صنعتی کشور در طول برنامه سوم 16.5 میلیارد دلار بود که این رقم در برنامه چهارم از 64 میلیارد دلار نیز گذشت.
وی سهم صادرات صنعتی و معدنی از کل صادرات غیرنفتی کشور را در طول برنامه سوم 75 درصد عنوان کرد و افزود: این سهم در طول برنامه چهارم به بیش از 80 درصد رسید.
محرابیان در ادامه با بیان اینکه در سال 2009 میزان صادرات جهان بیش از 23 درصد کاهش داشت، گفت: آمریکا و کشورهای غربی در این سال کاهش 34 درصدی صادرات را تجربه کردند و این درحالی بود که در سال گذشته صادرات صنعتی و معدنی ایران بیش از 19 درصد رشد یافت.
به گفته محرابیان در طول سالهای 2003 تا 2009 میلادی، ایران در صنایع مختلف رتبههای 90 تا 120 جهان را دارا بود و این در حالی است که مقام ایران در رشد تولیدات صنعتی جهان در سال 2005 به 120 رسید.
حرکت جهشی با سرعت روزافزون در چرخه صنعت ومعدن کشور
بنا به این گزارش دکتر محوداحمدینژاد رئیسجمهور کشورمان آخرین سخنران این مراسم بود.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جمع و با بیان اینکه " حیقتا از بهترین اجتماعاتی که در کشور ما تشکیل میشود، اجتماع مولدان و سازندگان است" پیشنهاد سلطانخواه معاون علمی رییسجمهور را برای تشکیل جلسهای با موضوع طرح مسائل صنعتگران مورد توجه قرار داد و از محرابیان وزیر صنایع و معادن تنظیم وقت برای این جلسه را خواستار شد و خطاب به صنعتگران اظهار کرد: کارهایی که شما در طول سالیان دراز انجام دادهاید، به خصوص چند سال اخیر، افتخارآمیز است.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که متخصصان و صنعتگران ما تسلط و اشراف خوبی بر حوزه صنعت پیدا کردهاند و قلق کار دستشان است. ما میتوانیم امروز ادعا کنیم که هیچ قطعه و کالای صنعتی نیست که مورد نیاز کشور باشد و به صنعتگران ما عرضه شود و از آنها خواسته شود که تولید کنند و آنها قادر به ساختن آن نباشند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه " چهار سال پیش صادرات صنعتی کشورمان 6 میلیارد دلار بود و اکنون به 18 میلیارد دلار رسیده است" گفت: 12 میلیارد دلار برای پشتیبانی از صنعت در نظر گرفته شده و من از آقای دکتر بهمنی خواهش میکنم که 2 میلیارد دلار دیگر برای حمایت از صنعت داخلی در اختیار بانک صنعت و معدن قرار دهد.
وی همچنین با اشاره به مشکلات بانکی که بعضا وجود دارد، گفت: انشاءالله این مشکلات به خصوص در بحث بانکها با همت شما و آقای دکتر بهمنی حل میشود و گرفتاریهایی که شما در سیستم بانکی دارید در طول این مدت باقیمانده از دولت با کمک هم رفع خواهد شد.
دکتراحمدی نژاد با بیان اینکه " ما همه عاشق ایران هستیم و همه از هر موفقیتی که ایران کسب میکند خوشحال میشویم" خاطرنشان کرد: شما تولید کننده هستید و وقتی تولیدتان به ثمر میرسد، همه خستگی از تنتان بیرون میرود. ما همه به دنبال اعتلای ایران هستیم و این نقطه تقابل ما با استکبارگران است؛ چراکه آنها دوست ندارند ملت ایران پیشرفت کنند و این همه سروصدا و فشار برای این است که ایران در جایگاه حقیقی خود قرار نگیرد. در واقع همه آنها از ا حیای تمدن و اقتدار ایران میترسند و میدانند که اگر تمدن ایران سربلند کند جایی برای مستکبران در عرصه جهانی وجود نخواهد داشت. آنها میدانند چه پتانسیل عظیمی در ایران است و چه شیری در ایران خفته است و در حال بیدار شدن است و اگر بیدار شود تمام معادلات جهانی را به هم خواهد زد. آنها میدانند که اگر بدنه اجتماعی ایران حرکت کند، هیچ مانعی نمیتواند سر راه ملت ایران باشد.
وی با اشاره به تهدیدها و تحریمهایی که از سوی زورگویان علیه ملت ایران صورت میگیرد و با بیان اینکه " میبینید تا تقی به توقی میخورد، میگویند تحریم میکنیم" خطاب به زورگویان گفت: شما هنوز ملت ایران را نشناختهاید و قادر نیستید، بشناسید. به شما میگویم که صدتا مثل شما نیز قادر نخواهند بود که حرکت کاروان رو به پیشرفت ملت ایران را متوقف کنند.
رییسجمهور ادامه داد: چهار سال پیش ملت ایران را تحریم کردید و ملت ایران در طول این چهار سال صادرات کالاهای صنعتی خود را از 6 میلیارد دلار تا 18 میلیارد دلار رساند. اکنون نیز شما دوباره تحریم کردهاید، ولی من به شما قول میدهم که صادرات صنعت ملت ایران در طول سال آینده از 18 میلیارد دلار به 60 میلیارد دلار خواهد رسید؛ چراکه ما به همت و اندیشه صنعتگرانمان ایمان و اعتقاد داریم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: ما به دنبال استیلا بر جهان نیستیم، هدف از دیپلماسی نیز مسلط شدن ما بر ملتها و تضییع حقوق ملتها نیست. من چندی پیش با سفرا و دیپلماتهای کشورمان جلسه داشتم و در آن جلسه تاکید کردم هدف ما از دیپلماسی مسلط شدن بر ملتها و تضییع حقوق ملتها نیست.
رییسجمهور گفت: مبادا در یک معامله فریبکاری کنید، این جزء فرهنگ ملت ایران نیست و اگر کالایی را صادر میکنید باید کالایی مرغوب و با کیفیت باشد؛ چراکه هر کالا پرچم فرهنگ ایران است. و در واقع اثر فرهنگی دارد. برخی از روسای جمهور دنیا به ما میگویند که ما علاقهمند هستیم کالای ایرانی وارد کنیم؛ چراکه کالای ایرانی خودباوری را در بین ملت ما زنده میکند.
وی ادامه داد: شما اطلاع دارید که برخی از صنایع ایران در برخی از کشورها حضور دارند و فعالیت میکنند. شاید ابعاد آن صنعت خیلی بزرگ نباشد ولی میبینید که برای افتتاح آن رییسجمهور آن کشور در مراسم حضور پیدا میکند و میگویند راه ملت ما راه ملت ایران است.
وی با تاکید بر اینکه هنر ملت ایران عبور از موانع است، گفت: هیچ مانعی نمیتواند جلوی پیشرفت صنعت ما را بگیرد.
احمدینژاد با بیان اینکه " همه ما عضو یک خانواده هستیم و باید همه برای پیشرفت ایران تلاش کنیم" گفت: اگر موانعی در راه پیشرفت صنعت بود این موانع در حال برطرف شدن است، باید همه در این عرصه همدل باشیم. سیستم بانکی ما نیز باید در خدمت پیشرفت صنعت کشور باشد و موانعی که در این ارتباط بود در حال برطرف شدن است.
وی با بیان اینکه " ما به دنبال رفع موانع از جمله موانع بانکی، مالیاتی، بیمه و اصلاح آنها هستیم" گفت: البته شما میدانید، ایجاد تحول کمی زمان میبرد و یکی از مهمترین اصلاحات ساختاری که دولت به دنبال آن است اصلاحات در بخش توسعه یارانههاست. من معتقدم که اصلاح توزیع یارانهها باعث دمیدن روح و نفس جدید به کانون صنعت و تولید کشور است.
رییسجمهور گفت: برخی تصور میکنند که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها تولید کشور در کوتاه مدت آسیب میبیند ولی من این اعتقاد را ندارم؛ چراکه اولا به همت و اندیشه صنعتگران ایرانی ایمان دارم و سازوکارهایی نیز در جهت حمایت از صنعت طراحی شده است و ما چندین ابزار در اختیار داریم بخشی از افزایش هزینههای تولید را خود دولت متقبل میشود و همچنین بخشی از هزینههای اصلاح کیفیت را، بحث تعرفه نیز در دست دولت است. البته مشکلی به نام قاچاق کالا دارد که انشاءالله در دولت دهم تکلیف آن را نیز مشخص میکنیم.
وی با بیان اینکه " هدفمند کردن یارانهها یک فرصت استثنایی برای بروز جوهره مدیریت ایرانی در دولت است" گفت: انشاءالله به سمتی برویم که کالاهای باکیفیت بالا تولید و با قیمت مناسب در بازار وارد شود. و در واقع با هدفمند کردن یارانهها این فضا باز میشود که شما مدیریت خود را نشان دهید .
لازم بهذکر است در پایان این مراسم به 74 نفر از منتخبین و برگزیدگان صنعت ومعدن لوح سپاس و تندیس ویژه این روز اهدا شد. این منتخبین شامل 27 واحدصنعتی، 9 واحد معدنی، 9 واحد صنایع معدنی، 10 پیشکسوت در حوزه صنعت، 3 پیشکسوت درحوزه معدن،3 مکتشف نمونه معدنی، 2 مرکز تحقیق و توسعه، 2 مرکز نمونه پژوهشهای علمی، 3 مرکز فعال درزمینه آمار، 2 مرکز مهندسی برتر، یک شهرک صنعتی برتر، یک ناحیه صنعتی برتر و یک واحد کارگاهی برتر بودند.
نظر شما :