دلایل بروز زمینلرزه منطقه تربت حیدریه بررسی شد
کارشناسان مدیریت زمینشناسی مهندسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور زمینلرزه هشتم مرداد را که چندی پیش تربتحیدریه و روستاهای اطراف را لرزاند، بررسی کردند.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، کانون این زمینلرزه که ساعت 18:20 دقیقه عصر روز جمعه 8 مرداد 1389 با بزرگای 7/5 در مقیاس ریشتر شهر تربت حیدریه و روستاهای اطراف را لرزاند، توسط مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در 7 کیلومتری جنوب خاوری شهرستان تربت حیدریه و در 2 کیلومتری شمال کوه شکسته چاهوک با ژرفای 7 کیلومتر اعلام شد.
بر اساس این گزارش؛ شهرستان تربت حیدریه در گذشتههای نه چندان دور شاهد رخداد زمینلرزههای دیگری نیز بوده است. بزرگترین زمین لرزه گزارش شده در پیرامون شهرستان تربت حیدریه مربوط به زمین لرزه دوغ آباد در سال 998 هجری خورشیدی با بزرگای 5/6 بوده که سبب جان باختن 800 نفر در منطقه زاوه و گستر پیرامون آن شده است.
بر پایه مطالعات انجام شده توسط اکیپ اعزامی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در هفته نخست پس از رخداد زمین لرزه، گستره متاثر از بیشترین شدت زمین لرزه عصر 8 مرداد 1389 دربرگیرنده روستاهای صومعه، کاریزک ناگهانی، اسفیوخ، شهنآباد، دوغشک، دامسک و سرکاریز است که نشان از وجود راستای خاوری – باختری در پهنه بیشینه شدت زمین لرزه دارد.
گفتنیست؛ مرکز لرزهنگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران پیش از رویداد زمین لرزه 8مرداد تربتحیدریه جمعه هیچ پیش لرزهای را گزارش نکرده است. این در حالی است که هیچ رخداد لرزهای دیگران نیز از زمان رویداد زمین لرزه عصر روز جمعه تا کنون شهرستان تربت حیدریه و پیرامون آن ثبت نشده است. از این رو با توجه به نبود پیش لرزه و پس لرزه مرتبط با رخداد عصر جمعه احتمال رویداد زمین لرزه دیگری تا چند ماه آینده دور از انتظار نیست.
نظر شما :