کنگره و نمایشگاه بینالمللی معدن آغاز به کار کرد
کنگره و نمایشگاه بینالمللی معدن به همت وزارت صنایع و معادن و خانه معدن ایران صبح امروز در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، علی اکبر محرابیان - وزیر صنایع و معادن، امروز در مراسم افتتاحیه کنگره بینالمللی معدن از رشد 36درصد صادرات محصولات معدنی در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: سال گذشته محصولات معدنی و صنایع معدنی رتبه نخست صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد و در چند سالاخیر نیز تحولات خوبی در بخشهای مختلف معدنی از جمله فنآوری، سرمایهگذاری، اکتشاف، استخراج، فرآوری و صادرات مواد معدنی صورت گرفته است.
وی با بیان این که دولت خود را متولی اصلی اکتشاف میداند، افزود: امروز نظام، دولت و مجلس پذیرفتهاند که در بخش اکتشافات معدنی سرمایهگذاریهای اساسی با حمایتهای ویژه صورت گیرد.
محرابیان با بیان اینکه آیندهاقتصادی کشور متعلق به معادن و صنایع معدنی است، تصریح کرد: در حال حاضر تقاضا برای سرمایهگذاری در این بخش وصفناپذیر است، تا جایی که این بخش آیندهاقتصادی کشور را رقم خواهد زد.
وزیر صنایع و معادن گفت:در چند سال اخیر شاهد رشد اکتشاف مواد معدنی بودهایم که بر همین اساس از فعالان بخش خصوصی نیز درخواست میکنم با سرعت قدمهای بلندتری برای ارتقای این بخش بردارند.
محرابیان اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها و صرفهجویی در مصرف انرژی امکان استفاده بیشتر بخش صنعت و معدن از منابع خدادادی کشور را ایجاد میکند، یادآور شد: در گذشته بخش قابل توجهی از مواد معدنی استخراج شده به دلیل استفاده غیرصیانتی از بین میرفت، اما امروز شاهد فرآوری بیشتر و ارزش افزوده کلانتر در این بخش هستیم.
در ادامه محمد رضا سجادیان رئیس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی خواهان افزایش سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی و استخراج بیش از 500 میلیون تن از معادن کشور شد.
وی با بیان این که معادن و صنایع معدنی مهمترین نقش را در تحقق چشم انداز20 ساله کشور بر عهده دارند، یادآور شد: طبق چشمانداز20 ساله، در افق ایران 1404 باید به مقام اقتصادی اول منطقه دست یابیم.
سجادیان با بیان اینکه در این زمینه معادن و صنایع معدنی نقش اصلی را بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: هفته گذشته بررسی اصلاحیه قانون معادن در کمیسیون صنایع و معادن به اتمام رسید که یکی ازموضوعات مورد توجه در آن، تقویت حضور بخش خصوصی در حوزهمعادن و توسعه صنایع معدنی بود.
رییس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانون معادن در سال 1377 تدوین شده بود که با توجه به سیاستهای کلی اصل 44، نیاز به اصلاحاتی برای رفع محدودیتهای خصوصی سازی بود که به همین دلیل اصلاحیه قانون معادن تدوین شد.
وی با بیان اینکه در بررسی اصلاحیه قانون معادن در کمیسیون صنایع و معادن، احیای شورای عالی معادن نیز مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد:در برنامه توسعه پنجم نیز افزایش سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی مورد تاکید قرار گرفته است.
رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: دولت به عنوان بخش حاکمیتی باید توجه ویژهای به اکتشاف داشته باشد. به همین دلیل در برنامه پنجم توسعه تاکید شده که دولت سرمایهگذاری لازم برای اکتشاف معادن را انجام دهد.
به گفته وی تا پایان برنامه پنجم توسعه استخراج سالانه معادن باید به بیش از500 میلیون تن افزایش یابد.
محمدرضا بهرامن نایب رئیس خانه معدن نیز اذعان داشت: تاکنون فقط 20 درصد از پهنه کشور تحت پوشش اکتشافات معدنی قرار گرفته است.
وی با بیان این که ایران با دارا بودن دهها میلیارد تن ذخیره معدنی و بیش از پنج هزار معدن شناخته شده، از ذخایر معدنی منحصربه فردی برخوردار است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرمایهگذاری دولت در حوزههای اکتشاف، اصلاح قوانین جهت جذب سرمایهگذاری خارجی و استفاده از تسهیلات بانکهای جهانی از مهمترین نیازهای این بخش است.
نایب رییس خانه معدن افزود: در کنگره بینالمللی معدن بحثهای مختلف با موضوعهای محیط زیست و تاثیرات معدنکاری، اکتشاف مواد معدنی، طراحی و استخراج معادن، ژئومکانیک، اقتصاد معدن و کانهآرایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
بهرامن خاطرنشان کرد: هرگونه فعالیت معدنکاری بدون رعایت مسائل محیط زیستی خیانت به جامعه است و به همین دلیل یکی از موارد مورد بررسی در کنگره بینالمللی معدن، ملاحظات محیط زیستی در این بخش است.
سید حسین هاشمی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز از روند صعودی بخش معدن با وجود تمام محدودیتهای داخلی و خارجی خبر داد.
وی با بیان این که بزرگترین مزیت کشور برای توسعه اقتصادی، بخش معدن است، یادآور شد: پتانسیلهای بخش معدن این اجازه را میدهد که به عنوان یک کشور قدرتمند وارد سازمان تجارت جهانی شویم.
رییس کمیسیون صنایع و معادن با بیان این که با تقویت بخش معدن میتوانیم پس از ورود به سازمان تجارت جهانی، امکان حضور در بازارهای جهانی و تولیدات صادرات محور را پیدا کنیم، خاطر نشان کرد: سالها پیش در لایحه پیشنهادی دولت تشکیل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی مطرح نشده بود، اما درکمیسیون صنایع و معادن تشکیل این سازمان را مصوب کردیم که نتایج مثبت آن در حال حاضر مشاهده میشود.
هاشمی تصریح کرد:مجلس تمام تلاش خود را برای توسعهاین بخش انجام میدهد و تاکنون کوچکترین کوتاهی در حمایت از بخش معدن نداشته است.
نظر شما :