همایش ملی کاهش مخاطرات زمین‌لرزه افتتاح شد

۰۸ آبان ۱۳۸۹ | ۰۵:۴۰ کد : ۲۰۲۳۵ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۶۶۹
همایش ملی کاهش مخاطرات زمین لرزه 5 آبان ماه در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با....

همایش ملی کاهش مخاطرات  زمین لرزه 5 آبان ماه در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با حضور مسئولان و متولیان امر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی واکتشافات معدنی کشور در این همایش یک روزه که با همکاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران ،مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن،سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور،پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ،صداو سیما،سازمان نقشه برداری و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد در ابتدا دکتر جعفری معاون پژوهشی دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداخت.وی با اشاره به همایش های گوناگونی که در کشور با عناوین مشابه و در راستای مطالعات مربوط به مخاطرات درکشور برگزار می شود؛ خاطر نشان کرد:اجرایی کردن دستاوردهای  این گونه همایش ها و استفاده بهینه از آنها درتحقیقات آتی کشوربسیار مهم و ثمر بخش خواهد بود.

دکتر جعفری با اشاره به وظایف موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در شبکه اطلاع رسانی مربوط به زمین لرزه های  کشور گفت:بر اساس قانون مصوب،  این موسسه وظیفه اطلاع رسانی سریع و شبانه روزی در کشور را برعهده گرفته است که تمام اطلاعات مربوطه از سوی نهادها و سازمان ها در اختیار این موسسه قرار میگیرد و به صورت یکپارچه اطلاع رسانی میشود.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از مهم ترین مسایلی که به کاهش مخاطرات زمین لرزه در کشور منجر می شود،شناخت دقیق نیازها و تجهیزات مربوط به کاهش زمان پیش بینی زمین لرزه  است که در این باره هیات دولت کمک های حداکثری خود را جهت تامین این تجهیزات به دستگاههای مربوطه خواهد رساند.

حوادث طبیعی سالانه بالغ بر45 هزار میلیارد ریال خسارت مالی به کشور وارد می کند

دکتر احمد گیوی رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران سخنران بعدی این همایش بود .

وی درباره  چگونگی برگزاری این همایش گفت:همانگونه که نام ملی بر این همایش گذارده شده است،هیات اجرایی نیز از ابتدا به عنوان یک مسئله ملی با آن برخورد کرده و از تمام سازمان های مرتبط خواست تا نماینده خود را جهت شرکت در جلسات معرفی کنند و در بیش از 20 جلسه چگونگی اجرای این همایش مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس موسسه ژئوفیزیک  با اعلام این که در 10 ساله 1378 تا 1387 براساس وقوع حوادث طبیعی مختلف، سالانه بالغ بر 45 هزار میلیارد ریال خسارت مالی به اقتصاد ایران وارد شده است؛ تاکید کرد: با احتساب غیرمستقیم ،خسارات وارده به کشور سالانه بالغ بر 3% تولید ناخالص ملی براورد شده است.

وی سخنرانی خود را با ذکر آماری این چنین ادامه داد: به طور میانگین هر5/2 سال احتمال وقوع زلزله ای به بزرگی 6 تا 6/5 ریشتر وجود دارد و هر 5 سال یک بار زلزله ای به بزرگای 6/5 تا 7 ریشتر و هر 10 سال یکبار با بزرگای بالای 7 کشور را به لرزه در می آورد.

 احمدی گیوی در کنار معرفی سازمان های فعال در امر زمین لرزه کشور ،به معرفی فعالیت های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان نهاد پیشرو پرداخت و بیان کرد :این سازمان بیش از 50 سال است که به بررسی مخاطرات زمین شناختی به منظور شناسایی مناطق پر خطر و ناپایدار می پردازد و کمک به ایجاد محیط زیست پاک ،جمع آوری، ارائه و انتقال اطلاعات علوم زمین به مراکز دیگر و تولید اطلاعات پایه از اهداف مهم آن است.

مهندس باقری معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران ،آخرین سخنران بود که در بخش اول این همایش به بیان نقطه نظرات خود پرداخت.

وی با اعلام این که در این همایش به دنبال رسیدن به الگوهای جامعی هستیم تا آنها را در سطح تمام استان ها به صورت کامل اجرایی کنیم تصریح کرد برگزاری این همایش بیش از دونیم سال پیش  برنامه ریزی شده است و ما امیدواریم که اهمیت دادن به حوادث غیر مترقبه علی الخصوص زمین لرزه ،از الویت های فکری مسئولان و حتی مردم عادی جامعه قرار گیرد.

در قسمت های بعدی این همایش ،سخنرانی های علمی درباره چگونگی ساماندهی استفاده از داده های مرتبط با زمین لرزه ،جهت دهی و الویت بندی آموزش‌های مرتبط با کاهش مخاطرات زمین لرزه ،درس های آموخته از زمین لرزه های ایران،کاهش خطرپذیری ساز ه ای و پیش نشانگرهای زلزله ارائه خواهد شد که مدیر امور زمین شناسی مهندسی،مخاطرات وزیست محیطی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با موضوعی تحت عنوان (شناخت چشمه های لرزه ای و تحلیل خطر زمین لرزه) به سخنرانی خواهد پرداخت.


نظر شما :