سرانه محیطزیستی ایرانیان ۲.۷ دهم در هکتار است
سرانه منابع محیطزیستی ایرانیان شامل آب، نفت ، گاز، جنگل 7/2 دهم در هکتار است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر محمدرضا قاسمی معاون زمینشناسی این سازمان، گفت: سرانه محیطزیستی کشورها با معیارها و مقیاسهای خاصی اندازهگیری میشود که وضعیت کشور ما در شرایط متوسط است.
وی با بیان اینکه سرانه محیطزیست یک معیار اصلی برای سنجیدن رفاه اجتماعی است، یادآور شد: این سرانه در کشور امریکا 9 و کشور چین با آن جمعیت گسترده 8/1 است که یکی از دلایل پیشرفت کشورهای توسعهیافته، بالا بودن سرانه محیطزیستی آنان است.
قاسمی با بیان اینکه ایران جزو مناطق خشک و کم آب است، خاطرنشان کرد: ما از اکوسیستم سبز به جز در منطقه شمالی کشور، زیاد بهرهمند نیستیم ازاین رو باید نهایت دقت در مصرف را داشته باشیم.
وی در مورد توسعه تابآور یا همان توسعه پایدار گفت: رشد جمعیت تعادل اکوسیستم را به شدت به هم زده است بنابراین باید از توسعه تاب آور برای یافتن راههای مناسب استفاده از آب و دیگر منابع طبیعی به بهترین نحو استفاده کنیم.
معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، افزود: وقتی از منابع طبیعی منطقهای به صورت بیرویه و غیراصولی برداشت و استفاده شود تعادل اکوسیستمی آن بخش به هم میخورد در حالی که باید با برنامهریزی اصولی حد تعادل را رعایت کرد.
وی با بیان این که با مقاومسازی بناها و استفاده از فناوریهای نوین ساختوساز و بهرهگیری از روشهای صحیح زندگی میتوانیم به کاهش خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی دست یابیم، گفت: تابآوری بر سه پایه اجتماعی، زیستمحیطی و اجتماعی استوار است که این سه موضوع به طور فزایندهای در زندگی انسانها در حال کنش هستند و در کنار هم به توسعه جوامع بشری کمک میکند.
قاسمی با اشاره به تعریف سازمان ملل درباره توسعه تابآور مبنی بر این که به کمک این علم میتوان از لطمه زدن به منابع طبیعی جلوگیری کرد، افزود: زمینشناسی به امنیت، بهداشت، دسترسی به آب سالم، مدیریت بحران، شناخت طبیعتو... در بخش توسعه تابآور میپردازد.
وی با بیان این که جمعیت جهان از 9/6 میلیارد نفر به 7 میلیارد نفر در سال 2012 رسیده، یادآور شد: جمعیت بیشتر کشورهای در حال توسعه روزبهروز افزایش مییابد که این موضوع شامل ایران هم میشود.
نظر شما :