توسعه مناسبات زمین‌شناسی و اکتشافی ایران و آفریقا

۱۷ آبان ۱۳۸۹ | ۰۵:۰۹ کد : ۲۰۲۵۳ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۶۰۵
مناسبات دوجانبه ایران و آفریقا با توجه به توانمندی کشورمان در بخش زمین‌شناسی ...

مناسبات دوجانبه ایران و آفریقا با توجه به توانمندی کشورمان در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف و نیاز این کشورها به توسعه علوم‌زمین توسعه خواهد یافت.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی ‌و ‌اکتشافات‌معدنی کشور، مهندس بهروز برنا، مدیر امور اکتشاف این سازمان، با بیان این‌که آفریقا 20 درصد از ذخایر معدنی موجود در دنیا را به خود اختصاص داده، یادآور شد: با وجود ذخایر بسیار غنی معدنی در آفریقا، بیشتر کشورهای این قاره از فقر و تنگدستی رنج می‌بردند و درآمدی کمتر از یک دلار و رفاه اجتماعی بسیار اندکی دارند که بر همین اساس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران در صدد توسعه مناسبات معدنی و زمین‌شناسی خود با آنهاست.

وی با بیان این‌که در حال حاضر بیش از 2500 کمپانی خارجی بزرگ در بخش اکتشاف معادن آفریقا در حال فعالیت هستند، گفت: برداشت از ذخایر معدنی آفریقا از سوی بهره‌برداران غربی در راستای تامین رفاه و اقتصاد پیشرفته برای این قاره حرکت نمی‌کند و تنها منفعت و سود شخصی در نظر گرفته نمی‌شود.

برنا ضمن ابراز خرسندی از این‌که کشورهای آفریقایی متوجه توانمندی بسیار بالای کشورمان در بخش معادن و زمین‌شناسی شده‌اند، خاطرنشان کرد: خوشبختانه روابط علمی و اقتصادی ایران با بسیاری از کشورهای آفریقایی در حال گسترش است و متولیان معدنی این کشورها درصدد توسعه مناسبات خود با کشورمان برای شناسایی و بهره‌برداری از ذخایر خدادادی خود برای تامین رفاه عمومی و توسعه پایدار هستند.

وی کمبود منابع مالی و محدودیت‌های قانونی را به عنوان موانع پیش‌روی توسعه روابط ایران و کشورهای آفریقایی یاد کرد و گفت: شرکت‌های تخصصی و با تجربه‌ای برای ارتقای سطح فعالیت‌های معدنی در کشورهای آفریقایی وجود ندارد که همین امر علاقه متولیان بخش معدن این کشورها را برای ورود سرمایه‌گذاران ایرانی دو چندان می‌کند.مدیر امور اکتشاف سازمان زمین‌شناسی‌ و ‌اکتشافات‌معدنی‌کشور، با اشاره به فعالیت‌های سرمایه‌گذاران چینی در اکثر کشورهای آفریقایی، گفت: براساس آمار چین بیش از 18 درصد از ذخایر معدنی دنیا را در اختیار دارد و با این وجود در بسیاری از کشورهای آفریقایی نیز به شناسایی و بهره‌برداری از معادن پرداخته است.

 برنا ضمن ابراز خرسندی از ورود فعالان خصوصی بخش معدنی کشورمان به بازارهای جهانی، تصریح کرد: بسیاری از کشورهای آفریقایی توان بسیار مناسبی برای توسعه صنایع معدنی دارند که با توجه به دستاوردهای علمی و تحقیقاتی کشورمان در بخش زمین‌شناسی و معدن امکان ورود به بازارهای کشورهای آفریقایی وجود دارد.

وی همچنین کشورهای آسیای میانه و عضو همکاری‌های اقتصادی (اکو) و همچنین کشورهای آمریکای لاتین را نیز به عنوان دیگر مناطق مورد توجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای توسعه فعالیت‌های خود را در بخش علوم‌زمین یاد کرد.

مدیر امور اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی‌کشور، تاسیس پایگاه ملی داده‌های علوم‌زمین، بررسی‌های میدانی برای شناسایی پتانسیل‌های معدنی را به عنوان فعالیت‌های سازمان متبوع خود در کشورهای آفریقایی ذکر کرد و افزود: زمینه مناسبی برای گسترش مناسبات زمین‌شناسی و اکتشافی ایران با آفریقا وجود دارد که تحقق این امر توجه و سرمایه‌گذاری و حمایت‌های همه‌جانبه مسوولان معدنی کشور را طلب می‌کند.


نظر شما :