معدن طلای تاکستان کشف نشده است!

۰۲ دی ۱۳۸۳ | ۱۲:۲۲ کد : ۲۰۶۳ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۱۲۹۷
متولی امر اکتشاف در کشور سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور می باشد.

متولی امر اکتشاف در کشور سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور می باشد. مهندس برنا مجری طرح اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن بیان این مطلب و در گفتگو با خبرنگار پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور گفت: از سال 76 ، سازمان متولی امر اکتشاف در کشور معرفی شده است و از همان سال تا کنون نیز فعالیتها و کارهای پایه ای و ناحیه ای بسیاری انجام داده است.
   وی در ادامه افزود: امر اکتشاف ، مقوله ای نیست که بسیار سریع جواب دهد .سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور سهم بسزایی در شناسایی و کشف برخی مواد معدنی داشته است و از فعالیتهای صورت گرفته توسط این سازمان می توان به اکتشاف طلا اشاره نمود . با توجه به اینکه تولید جهانی طلا در سال 2600 تن است و باید عنوان کرد که ذخیره قطعی طلا در حال حاضر و در ایران 300 تن می باشد .
   مهندس برنا اظهار داشت : اکتشاف طلا در ایران به حدی با اهمیت است که شرکت بزرگ ریوتینتو (انگلیسی) ، 100 میلیون دلار هزینه می کند تا سالی یک معدن کشف کند،همچنین داشکسن (ساری گونای) ، که تا کنون 10 میلیون دلار هزینه کرده است.
   وی افزود: از مواد معدنی دیگر که تا کنون ذخیره ای نداشته ایم پتاس سنگی می باشد که در کشور کشف شده است.
   مجری طرح اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: متاسفانه نهادهایی هستند که به نحوی تلاش می کنند وظایف به حق سازمان را در اختیار خود بگیرند و این تنها سبب اتلاف و هرز رفتن منابع و نیروها می شود و هیچ پیامد دیگری نخواهد داشت.
   در مقاطعی فعالیت اکتشاف به سازمانهای دیگر واگذار گردید و حاصلی در پی نداشت ، اما در حال حاضر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با حداقل امکانات کار اکتشاف را انجام می دهد و نتایج مثبت و خوبی نیز داشته است.
   مهندس برنا مجری طرح اکتشاف سازمان گفت: معدن طلای تاکستان توسط جان تیلینگ کشف نشده است ، بلکه وی فقط بازدیدی را از این معدن انجام داده است . تعجب می کنم یک نفر فقط بازدیدی را از منطقه ای انجام می دهد و بعد می گویند معدن کشف کرده است. در هیچ معدنی رگه طلا با چشم معمولی قابل رویت نیست ، باید ابتدا آنالیز صورت گیرد و بعد کشف صورت گیرد.
   مهندس برنا در خصوص بازدید از بیرجند گفت: از سال 78 ، در بیرجند در غالب طرح رهبری و همچنین به این دلیل که بیرجند یکی از زونهای امید بخش می باشد ، کار اکتشافی سازماندهی شد و دستاورد های خوبی نیز داشته ایم. ذر سفری که ریاست محترم جمهور و جمعی از مسئولان به این استان داشته اند ، فقط ما نوضیحاتی پیرامون فعالیتهای انجام گرفته ارائه نمودیم و آشکار شد که یکی از محورهای اصلی در این استان می تواند اکتشاف باشد.
   برنا اظهار داشت : زون بیرجند ، دومین زون در کشور بوده است که ئوفیزیک هوایی نیز روی آن صورت گرفته است و انجام آن می تواند کمک شایانی را به بخش اکتشاف داشته باشد.
   مجری طرح اکتشاف گفت: دو شرکت خارجی و معتبر پارس کانی کیش و ریوتینتو نیز بازدیدهایی را از این منطقه داشته اند . این دو شرکت از کارشناسان بسیار خوب دنیا بهره می برند و این کارشناسان توانسته اند محدوده هایی را به ثبت برسانند و کارهای اکتشافی انجام دهند.
   وی در ادامه افزود: بیرجند در خصوص برخی مواد معدنی در کشور شاخص است: 1 - منیزیت و 2- آزبست.
   سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال 62 اوج کانی سازی را در محور نهبندان – بیرجند مشخص نموده است که در این محدوده بیش از 3 میلیون تن ذخیره منیزیت شناسایی شده است ، که کارخانه تولید اکسید منیزیم سربیشه از دستاوردهای آن می باشد.
   وی در ادامه گفت: یکی دیگر از محورهای طلادار کشور بین محور خوسک - دهسر شناسایی شده است که بر روی این محور پتانسیلهایی از مس پروفیل نیز دیده می شود و در حال حاضر برای اینکه کیفیت و کمیت این ذخیره را مشخص کنیم ، فعالیتهای اکتشافی در حال انجام است.
   وی در پایان همچنین به یکی از مناطق امیدوار کننده قلع و تنگستن کشور اشاره کرد و گفت: این منطقه همچنین می تواند پتانسیلهای خاکهای نادر را هم داشته باشد و در حال حاضر این پروژه ها در غالب طرح اکتشاف سراسری در حال انجام است.
   لازم به ذکر است صبح امروز مهندس برنا به همراه ریاست محترم سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و همچنین مدیر عامل بانک صنعت و معدن از پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور بازدید نمود.
پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور

کلید واژه ها: قزوین


نظر شما :