استحصال عناصر نادر از ذخایر مونازیت کشور برای نخستین بار
برای نخستین بار استحصال عناصر نادر از ذخایر مونازیت کشور به همت کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور انجام شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس غلامرضا ملاطاهری، معاون مدیر کانهآرایی و فرآوری این سازمان، از انجام موفقیتآمیز عملیات فرآوری و استحصال ذخایر مونازیت استان یزد در مقیاس آزمایشگاهی در آزمایشگاههای فرآوری مواد معدنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خبر داد.
وی با بیان این که از ماده معدنی مونازیت به عنوان ذخایر عناصر نادر یاد میشود، افزود: نتیجه تحقیقات و آزمایشات نشان داد امکان تهیه محصولی با عیار بیش از 50 درصد عناصر نادر از ذخایری با عیار اولیه حداکثر 05/0 درصد(500 گرم در تن مونازیت) وجود دارد که این محصول با بازده حدود 70 درصد قابل فروش و عرضه به بازار است.
ملاطاهری با بیان این که عناصر در صنایع فضایی، نظامی، هستهای، پالایش نفت، صنایع متالورژنی و صنایع الکترونیک کاربرد فراوان دارد، یادآور شد: به دلیل استراتژیک بودن این عناصر تجارت جهانی آن معمولا" تحت تاثیر مناسبات سیاسی قرار میگیرد.
معاون مدیر کانهآرایی و فرآوری سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تهیه مواد معدنی نادر را به عنوان پشتوانه مناسبی برای دستیابی به خودکفایی صنعتی و توسعه پایدار ذکر کرد و گفت: با توجه به رشد روزافزون صنایع پیشرفته در ایران، اکتشاف و دستیابی به فرایند تولید این مواد در داخل کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.
گفتنیست، مونازیت یکی از چند کانی فسفات عناصر خاکی کمیاب در رنگهای خاکستری و خاکستری متمایل به سبز است و مونازیت منطقه مروست یزد به طور کامل متفاوت از انواع آذرین است.
نظر شما :