آغاز به کار رسمی گروه نانو بیو زمین مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین
گروه نانو بیو زمین مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین، به همت کارشناسان سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و به منظور بکارگیری این فناوریهای نوین و پیشرفته در علوم زمین، بهطور رسمی آغاز بهکار کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مرضیه مرادیان مدیر گروه نانو بیو زمین مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین کرج از آغاز به کار این بخش خبر داد و گفت: دانش نانو زمین به طور عام به مطالعه مواد و فرایندها در حد مقیاس نانومتر (یک میلیاردم متر) که دارای نقش موثر در فرایندهای زمینشناسی در کره زمین و دیگر سیارات هستند، میپردازد.
وی با بیان این که در 200 سال گذشته علوم زمین در حول همگرایی دانشها و فناوریها بوده، یادآور شد: با اشتراک گذاشتن و بهرهمندی از حوزه دانشهای مختلف بهخصوص فیزیک و شیمی، مشاهدات واستدلالها که اصل و منشا و ویژگیهای این فنون و مشاهدات بر پایه زمینشناسی بوده دانش زمین رشد کرده است.
مرادیان با اشاره به این که در حال حاضر علم زمین یک حوزه مشارکت فعال با 3 علم پیشرو و امروزی فناوری نانو، زیستشناسی ملکولی پیشرفته و فناوری اطلاعات است، یادآور شد: همگراییهای جدید باعث تغییر خطمشی فکری زمینشناسان و دانشمندان علوم زمین درباره کره زمین می شود.
مدیر گروه نانو بیو زمین مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین کرج، با بیان این که علومزمین برای پیشبرد اهداف خود نیازمند همسویی با موج سریع انقلاب نانوفناوری است، خاطرنشان کرد: فرایندهای نانو درباره نحوه شکلگیری خاک، چرخه جهانی عناصر، بهرهمندی از اقیانوسها، حفاظت زیستمحیطی و بیوژئوشیمی اطلاعاتی به ما میدهند.
مرادیان از اکتشاف، فرآوری و بازیافت مواد معدنی و زمینشناسی زیستمحیطی به عنوان بخشی از گستردهترین زمینههای کاربرد نانوفناوری در مباحث علوم زمین یاد کرد و گفت: با کوچک شدن اندازه ذرات در حد مقیاس نانومتر، نسبت سطح به حجم آنها افزایش یافته و در نهایت قابلیت جذب عناصر توسط این ذرات به میزان چشمگیری افزایش مییابد.
وی افزود: از این ویژگی میتوان برای جداسازی عناصر کمیاب و فلزات سنگین ارزشمند از کانسنگهای با عیار پایین ماده معدنی، باطلههای معدنی و برای جهت حذف و بازیافت مواد و فلزات آلاینده محیطی از پسابهای اسیدی معادن و نیز خاکهای اطراف معادن بهره گرفت.
مدیر گروه نانو بیو زمین مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین، اکتشاف ذخایر پنهان فلزی، جداسازی عناصر نادر خاکی و فلزات ارزشمند، بازیافت و فرآوری فلزات گرانبها و رفع آلایندههای زیستمحیطی را از دیگر موارد کاربردی علم نانو در علومزمین یاد کرد.
به گفته مرادیان پروژه استحصال عناصر نادر خاکی با خلوص بالا از باطلههای آپاتیتی معادن آهن ایران مرکزی با استفاده از فناوری نانو، اکتشاف ذخایر پنهان طلا با فناوری نانو، بیولیچینگ طلا، گوگرد زدائی میکروبی زغالسنگ و حذف ارسنیک از پساب معدن طلا با نانوذرات اکسید مغناطیسی آهن، بخشی از پروژههای در حال انجام بخش نانو بیو زمین مرکز پژوهشهای کاربردی علوم زمین است.
نظر شما :