سازمان زمین‌شناسی از فناوری نوین دورسنجی برای شناسایی منابع معدنی استفاده می‌کند

۰۶ دی ۱۳۸۳ | ۱۲:۴۶ کد : ۲۰۸۱ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۳۸۹
سازمان زمین شناسی با استفاده از تفسیر داده‌های ماهواره‌یی گام‌های موثری در شناخت منابع معدن و ویژگی‌های زمین شناسی کشور برداشته است.

سازمان زمین شناسی با استفاده از تفسیر داده‌های ماهواره‌یی گام‌های موثری در شناخت منابع معدن و ویژگی‌های زمین شناسی کشور برداشته است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر فریبرز قریب، مسئول گروه دورسنجی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان این مطلب اظهار داشت:طرح برداشت‌ داده‌های چند طیفی هایپر اسپکترال به منظور  شناسایی دقیق تر مناطق امید بخش معدنی به زودی با همکاری شرکت کانادایی طرف قرارداد در یک از زون‌های اکتشافی بیست گانه انجام می‌شود.
بررسی‌های اکتشافی سیستماتیک در زون‌های بیست گانه مربوط به برنامه پنج ساله سوم توسعه بوده که مطالعات در مقیاس ناحیه‌یی در حال اتمام می‌باشد و با توجه به مناطق امید بخش معدنی معرفی شده نیاز به بررسی‌های دقیق تر با فناوری‌های جدید است که بدین منظور پروژه برداشت داده‌های فراطیفی را در اوایل سال آینده آغاز خواهیم کرد.
وی افزود: از دیگر برنامه‌های در دست انجام این گروه بررسی داده‌های سنجنده Aster برای تولید نقشه‌های کانی‌های مختلف و زون‌های دگرسانی برای دستیابی به نواحی امید بخش کانه زایی با دقت بالا است. این داده‌ها به منظور بررسی‌های زمین شناسی به ویژه اکتشاف مواد معدنی توسط ماهواره ژاپنی EOS-A برداشت می‌شود و با استفاده از نرم افزارهای تخصصی دورسنجی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
دکتر قریب ارتقا سطح دانش کارشناسان گروه دورسنجی را از اهداف اصلی مدیریت ژنومتیکس دانست و گفت: ‌بدین منظور زمینه‌های مختلف همکاری با متخصصان زمین شناسی و ژئوماتیک سرشناس دنیا در جهت آموزش نیروی انسانی موجود و انجام پروژه‌های مشترک فراهم شده که از آن جمله بکارگیری داده‌های ماهواره‌یی در محدوده طول موج رادار و روش اینترفراتری جهت بررسی زمین لرزه‌های رخ داده طی سالهای اخیر در کشور را می‌توان بیان کرد.
مسئول گروه دورسنجی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه خبر این سازمان از دیگر فعالیتهای انجام شده در این گروه را همکاری با معاونت زمین شناسی سازمان در تهیه یک لایه اطلاعاتی از داده‌های ماهواره‌یی با توان تفکیک 5 متری برای استفاده در تهیه نقشه‌های زمین شناسی در مقیاس یک بیست و پنجاه هزارم و تهیه عکس - نقشه ماهواره‌یی در مقیاس ‌های مختلف برای معاونت‌های زمین شناسی و اکتشافات سازمان و سایر ارگان‌ها، همکاری با دانشگاه‌های سراسر کشور در انجام پروژه‌های تحقیقاتی، ‌برگزاری کارگاه‌های آموزشی و دوره‌های کوتاه مدت سنجش از راه دور جهت معرفی این شاخه از علوم و کاربرد آن در بررسی‌های زمین شناسی و اکتشافی و عضویت در کمیته فنی اطلاعات مکانی TC211 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران عنوان کرد.
مرکز اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :