شورای راهبردی مخاطرات؛ اتاق فکر و مغز متفکر سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور
رئیس شورای راهبردی مخاطرات از این مجموعه به عنوان اتاق فکر و مغز متفکر سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور یاد کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر حمید نظری، رئیس شورای راهبردی مخاطرات این سازمان گفت: شورای راهبردی مخاطرات با ترکیب کمیتههای عالی و کارگروههای تخصصی خود موفق به تشکیل چندین نشست هماندیشی در راستای همگرایی بهینه با پژوهشگران در شاخههای گوناگون مخاطرات زمینشناختی در مواردی چون زمینلرزه، زمینشناسی دریایی و اقلیم، زمینلغزش، زمینهای مسالهدار، سیل و زمینشناسی زیستمحیطی شده است.
نظری، با بیان اینکه شورای راهبردی مخاطرات بازوی اجرایی و مشاورهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خواهد بود، خاطرنشان کرد: طرحهای مصوب کارگروههای مختلف به کمیته راهبردی مخاطرات ارجاع شده و این شورا با توجه به اهداف کلان سازمان و نسبت به نیاز کشور در راستای الویتبندی و تصویب هر یک از آنها اقدام خواهد کرد.
وی از شورای راهبردی مخاطرات بهعنوان اتاق فکر و مغز متفکر سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بهمنظور هدایت و مطالعه مخاطراتطبیعی با چشمانداز جامعه ایمن یاد کرد و افزود: این شورا موظف به بررسی فعالیتها و راههای دستیابی سازمان در شاخههای نوین از مخاطرات زمینشناسی است که در این رهآورد پیشبینی نیروهای لازم و یا آموزش نیروهای موجود از جمله اقدامات قابل پیشبینی است.
رئیس شورای راهبردی مخاطرات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ترسیم و پردازش راهبرد و رویکرد سازمان متبوع خود در زمینه مخاطرات زمینشناسی کشور را بهعنوان اهداف تشکیل این شورا یاد کرد و افزود: رصد توان دانشی و نیروی پژوهشی و آزمایشگاهی مورد نیاز مجموعه و ارائه راهکار در راستای همسویی بیشتر، پرهیز از موازیکاری و استفاده بهینه از توان تمامی واحدهای زیر مجموعه سازمان در اجرای پژوهشهای در دست اجرا از مهمترین اهداف تشکیل شورای راهبردی مخاطرات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور است.
وی درباره وظایف شورای راهبردی مخاطرات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، گفت: در حال حاضر گروهی از متخصصان اعضای شورا در حال تدوین چشمانداز، ماموریت و اهداف این شورا نسبت به وضعیت سختافزاری و نرم افزاری مجموعههای سازمان در برخورد با رخدادهایطبیعی کشور است.
به گفته نظری، شورای راهبردی مخاطرات مدیریت طراحی فرایند برنامه را در دستور کار خود خواهد داشت که بهطور کلی از این میان میتوان به ایدهای چون تهیه برنامه 5 ساله، 2ساله و سالانه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در برخورد با مخاطرات زمینشناختی با توجه به گروههای مختلف پژوهشی، توان فیزیکی و مالی موجود و متغیرهای آنی چون رخدادهای نابهنگام اشاره کرد.
رئیس شورای راهبردی مخاطرات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، در ادامه افزود: شورای مخاطرات زمینشناختی از ترکیب افراد متخصص در گرایشهای گوناگون مرتبط با یکی از مخاطرات زمینشناختی با هدف پتانسیلیابی توان مطالعاتی ـ پژوهشی نیروهای سازمان با توجه به نیاز روز کشور تشکیل شده است.
وی، عضویت اعضای کمیته را منوط به توان دانشی تخصصی و سابقه مدیریتی آنها در مدیریت پروژه، کنترل بحران و مخاطرات ذکر کرد و گفت: جایگاه اداری افراد در این انتخاب نقشی نداشته و برای هر کدام از گرایشهای مخاطرات زمینشناختی یک کارگروه مشتمل از کارشناسان و نمایندگان گروههای اجرایی و متخصصان با شخصیت حقیقی پیشبینی شده است.
نظر شما :