ایران پس از اندونزی دارای بیشترین ذخایر مس در آسیا است و در مقام دوم این قاره جای دارد.

۰۶ دی ۱۳۸۳ | ۱۴:۰۸ کد : ۲۰۸۳ رويدادهاى زمين و معدن
تعداد بازدید:۴۳۹
ذخایر معدنی کشورهای آسیایی معادل 7500 میلیون تن است بدین ترتیب ایران پس از اندونزی دارای بیشترین ذخایر مس در آسیا است

ذخایر معدنی کشورهای آسیایی معادل 7500 میلیون تن است بدین ترتیب ایران پس از اندونزی دارای بیشترین ذخایر مس در آسیا است و در مقام دوم این قاره جای دارد.
   با توجه به روند جهانی شدن اقتصاد و توجه به بازار جهانی و حرکت در جهت توسعه صادرات بنگاه‌ها را بر آن می‌دارد که چارچوب و سیاست‌ها را به نحوی تببین کنند که با انتخاب تکنولوژی برتر راه‌های دسترسی به افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده را سهل‌تر کند.
   در حال حاضر با بهره‌برداری از دو طرح مهم شرکت ملی مس یعنی میدوک و خاتون‌آباد ظرفیت تولید این محصول با ارزش در ایران از 150هزار تن به 280هزار تن افزایش یافت که راه‌اندازی این دو طرح معدنی و صنعتی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود که در نوع خود بی‌نظیر می‌باشد.
   در شرایط کنونی که توسعه صنعت مس در ایران به سرعت از سوی شرکت ملی مس پیگیری می‌شود نباید فراموش کرد که اصل رقابت‌پذیری و ارائه محصول با کیفیت که به طور یقین این شرکت ملی سال‌های گذشته در برنامه داشته است می‌تواند اصل بقای یک بنگاه اقتصاد محسوب شود.
   تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع مس در ایران و جهان یکی از مشکلات اصل این صنعت در آینده محسوب می‌شود. چرا که کشورهای آسیایی به خصوص چین برنامه جدی را برای افزایش ظرفیت مس دارند که لازمه آن وجود سنگ مس و کنسانتره آن است بنابراین ایران باید برنامه جدی را برای بهره‌برداری از معادن جدید مس داشته باشد تا در تهیه و تامین خوراک کارخانه‌های مس با مشکلات جدی در آینده روبه‌رو نشود.
   فعالیت‌های اکتشافی ایران از دهه چهل به بعد آغاز شدند نتایج آن حاکی از وجود ذخایر باارزشی در مناطق کرمان و آذربایجان شامل سرچشمه و سپس سونگون و میدوک بوده است. هم‌اکنون اکتشافات در شش ناحیه در سطح کشور در استان‌های آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد در حال انجام است.
   دنیای اقتصاد

کلید واژه ها: سایر موارد


نظر شما :