کشف محدودههای طلا و آهن آذربایجانشرقی در دولتهای نهم و دهم
محدودههای آهندار مناطق آستامل و کمتال و همچنین طلای آلچهقشلاق و نبیجان (اتمام عملیات اکتشافی) واقع در استان آذربایجان شرقی در دوره خدمتگزاری دولتهای نهم و دهم به مرحله اکتشاف رسیده است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مهندس سید مرتضی نیرومند اسکوئی، مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالغرب کشور (تبریز) گفت: محدودههای آهندار مناطق آستامل و کمتال و همچنین طلای آلچهقشلاق و نبیجان (اتمام عملیات اکتشافی) در دوره خدمتگزاری دولتهای نهم و دهم به مرحله اکتشاف رسیده است.
وی، با بیان این که طی سالهای اخیر با پیجوییهای انجام شده از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اندیسهای مهمی از طلا و آهن در سطح استان شناسایی شده، یادآور شد: طلا در طبقهبندی عناصر طبیعی در گروه مس قرار میگیرد که در پیجوییهای انجام شده طی سالهای اخیر اندیسهای مهمی از این کانی در مناطق خاروانا (اندریان)، آلچهقشلاق (ورزقان)، زایلیک (اهر) و نبیجان (کلیبر) شناسایی شده است.
نیرومند، افزود: با این که آذربایجانشرقی نسبت به برخی استانهای دارای پتانسیل آهن از جمله یزد و کرمان در رتبه پایینتری قرار دارد، ولی طی سالهای اخیر ذخایر مناسبی از آهن در مناطق استامال و کمتال واقع در شهرستان ورزقان شناسایی شده است.
مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالغرب کشور(تبریز) با اشاره به ذخایر پرلیت شهرستان میانه که در صنایع ساختمانی، کشاورزی و صنعتی کاربرد دارد، تصریح کرد: وجود آتشفشان سهند در آذربایجانشرقی باعث تشکیل لایههای فراوانی از کانی پوکه معدنی در سطح استان بهخصوص اطراف دامنه کوههای سهند شده است.
وی، معدن مس سونگون واقع در شهرستان ورزقان را به عنوان یکی از مهمترین ذخایر مس کشورمان یاد کرد که دارای ذخیره احتمالی بیش از یک میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج معادل 796 میلیون تن است.
نیرومند، با بیان این که محدوده آهن آستامال در قالب برنامه پیجویی پتانسیلهای معدنی آذربایجانشرقی در سال 1388 به همت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور شناسایی شد، خاطرنشان کرد: پس از ثبت محدوده مطالعات پیجویی و اجرای عملیات نقشهبرداری و ژئوفیزیکی، نمونهبرداریهای سنگشناسی معدنی و آنالیز، تهیه نقشههای زمینشناسی و معدنی در دستور کتر مدیریت زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالغرب کشور قرار گرفت.
مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالغرب کشور (تبریز) مخالفت اداره منابع طبیعی استان با انجام عملیات اکتشافی در منطقه را به عنوان مهمترین مانع تکمیل مطالعات یاد کرد و گفت: امیدواریم با انجام مذاکرات سازنده شاهد به ثمر نشستن یکی از مهمترین پروژههای اکتشافی شمالغرب کشور باشیم.
یادآور میشود، از 65 نوع ماده معدنی موجود در کشور وجود بیش از 52 نوع ماده معدنی در آذربایجانشرقی به اثبات رسیده که ذخایر گستردهمس، آهن، طلا، منگنز، پوکه معدنی، پرلیت، نفلینسیلنت، عقیق، تراورتن، آهک، شیل، گچ، نمک آبی، لاشه و مالون، کائولن، خاک صنعتی، فلدسپات، سیلیس، سنگنسوز، ذغالسنگ و پیت برخی از این ذخایر هستند.
نظر شما :