همایش ملی معدن؛ گام اول در تولید ملی در استان قم برگزار شد
همایش ملی معدن؛ گام اول در تولید ملی با حمایت و همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن در سالن همایشهای سازمان ملی جوانان قم برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، این همایش با حمایت و همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن استان قم در محل سالن همایشهای سازمان ملی جوانان با حضور دانشجویان، اساتید دانشگاه و دستاندرکاران بخش معدن از سازمانهای مختلف برگزار شد.
در ابتدای این مراسم یونس عالیپور با اشاره به اینکه استان قم از لحاظ آماری جایگاه مطلوبی را به خود اختصاص نداده، ولی به دلیل ارزشمند و قیمتی بودن ذخائر معدنی موجود در این استان، دارای اهمیت و توجه خاص شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ایجاد واحد صنعتی به دلیل وجود پتانسیل و توانمندی موجود در بخش معدن را ضروری دانست و افزود: تغییرات به وجود آمده طی چند سال اخیر بیانگر و حاصل توانمندی و ظرفیت نیروهای معدن کار قمی بهعنوان سرمایه عظیم است که این بخش پنهان را کشف و عملیاتی کردند.
نایب رییس خانه معدن ایران نیز در این مراسم گفت: توسعه معادن و صنایع معدنی یکی از محورهای توسعه اقتصادی کشور محسوب میشود و بخش معادن و صنایع معدنی را میتوان پشتیبان اصلی صنایع و اقتصاد کشور دانست.
محمدرضا بهرامن افزود: ایران از منابع غنی معدنی برخوردار است که میتوان از منابع معدنی به نحو مطلوبی برای توسعه صنعت بهره گرفت.
همچنین سیدرضا عظیمی مدیر کل امور اکتشافات وزارت صنعت، معدن و تجارت، بر لزوم توجه ویژه به بخش معدن در راستای توسعه اشتغال پایدار در کشور تاکید کرد و افزود: نقش کلیدی بخش معدن در راستای توسعه اشتغال پایدار کشور قابل توجه است که رسانهای کردن این بخش جایگاه آن را بیان خواهد کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور نیز که از دیگر سخنرانان این نشست بود با اشاره به نقش و ارزش معدن در زیربنای توسعه کشور؛ بر استخراج و استفاده مطلوب در این بخش بهعنوان سرمایه ارزشمند ملی تاکید کرد.
به گفته هرمز ناصرنیا، اگر مواد اولیهای که در داخل کشور در بخش فرآوریهای معدنی تولید میشود، مشابه آن از خارج و دیگر کشورها وارد نشود؛ ارزش و نقش معدن در این خصوص را متوجه خواهیم شد.
سیدرضا دهناد، معاون برنامهریزی استاندار قم نیز در ادامه خواستار ایجاد رشته تخصصی معدن در دانشگاههای استان قم شد و افزود: خلاء رشته معدن در این شهر احساس میشود در حالی که 57 هزار رشته در دانشگاههای استان قم تدریس است.
از سویی مهندس روزبه مدیر اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز از فعالیتهای سازمان متبوع خود در استان قم در خصوص اکتشاف طلا و پتانسیلهای معدنی خبر داد و از منطقه زواریان به عنوان یکی از محدودههای امیدبخش در زمینه اکتشاف طلا یاد کرد و نیازمندی به بودجه بیشتر در این خصوص را خاطرنشان کرد.
در ادامه دکتر معارفوند ریاست دانشکده معدن و متالورژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص نقش معدن در تولید به عنوان چرخ محرک صنعت و ایجادکننده کار و سرمایه به ارائه مطالب خود پرداخت.
همچنین دکتر اسدی هارونی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با ارایه مقاله ای کاربردی با عنوان کاربرد دورسنجی در اکتشاف مس و طلا و دکتر کریمی عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین و عضو کمیته معدن و محیطزیست دفتر فناوریهای ریاستجمهوری مقالهای با عنوان مسیر تکاملی نقش معدن در توسعه صنعتی پایدار به ارایه سخنرانی پرداختند.
در پایان این مراسم، از هشت نفر برترینهای معدن در قالب استادان، جامعه کارگری، معدنداران و مهندسان نمونه و ایثارگران فعال در عرصه معدن تجلیل بهعمل آمد.
یادآور میشود، همزمان با برگزاری همایش همایش ملی معدن؛ گام اول در تولید ملی، نمایشگاهی از توانمندیهای معدنی استان قم نیز در پنج غرفه به نمایش گذاشته شده بود.
.
نظر شما :