مرکز مطالعات لرزهشناسی گسل تبریز ایجاد میشود
مرکز مطالعات لرزهشناسی گسل تبریز ایجاد میشود
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با موافقت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مرکز مطالعات لرزهشناسی گسل تبریز ایجاد میشود.
رضا رحمانی در نشست کارشناسان زمینشناسی کشور در تبریز، اظهار کرد: موافقت ایجاد این مرکز دو ماه پیش از وقوع زلزله در آذربایجانشرقی از مراجع ذیصلاح گرفته شده و با وقوع این زمینلرزه باید با جدیت پیگیر احداث این مرکز در تبریز بود.
گسل تبریز نیاز به مطالعه دارد
وی افزود: گسل تبریز به عنوان خطرناکترین گسلهای کشور که در طول تاریخ نیز ویرانیهای زیادی به جای گذاشته نیاز به مطالعات و بررسیهای علمی دارد که این مرکز میتواند چنین امکانی را میسر کند.
وی ادامه داد: برای احداث این مرکز و تجهیز آن 40 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که بخشی از آن توسط استان و بخشی نیز از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تامین خواهد شد. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: این مرکز قادر خواهد بود اطلاعات لازم در مورد گسل شمالی تبریز را در اختیار قرار دهد تا بتوان نسبت به این اطلاعات تصمیمگیریهای لازم را به عمل آورد.
مردم در ساختمانسازی به استانداردها حساس باشند
رحمانی عنوان کرد: در کنار اقداماتی که برای مطالعات لرزهای در آذربایجانشرقی انجام میشود باید مردم نیز در ساختمانسازیها حساس شده و بر رعایت استانداردهای ساختمان توجه داشته باشند تا در مواقع وقوع زمینلرزه مشکلات کمتری حادث شود.
وی اضافه کرد: باید شرکتهای مهندسی تعیین کیفیت ساختمان نیز در کشور فعال شود و از خدمات این شرکتها نیز در احداث ساختمانها بهره برد تا منازل در مقابل وقوع حوادث غیرمترقبه مقاومتر باشند.
اخذ به موقع موافقت احداث مرکز مطالعات قابل تقدیر است
رییس مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمالغرب کشور نیز در این جلسه با تقدیر از آیندهنگری رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در اخذ موافقت به موقع احداث مرکز مطالعات لرزهشناسی گسل تبریز، اظهار کرد: پس از وقوع زلزله در آذربایجان شرقی 30 نفر از اساتید و کارشناسان این سازمان در مناطق زلزله زده حاضر شده و به بررسی جوانب این زمین لرزه پرداختهاند.
سید مرتضی نیرومند اسکویی اعلام کرد: در بررسیهای کارشناسان این سازمان 20 روستا از 150 روستای بازدید شده نیازمند تغییر مکان هستند.
وی عنوان کرد: بر اساس بررسیهای به عمل آمده رفتار گسل تبریز با وقوع زلزله در ورزقان و اهر تغییری نیافته است.
نامه تیرماه رحمانی به سازمان زمینشناسی کشور رضا رحمانی در نامهای به شماره 17351 در تاریخ بیست و سوم تیرماه سال جاری و مکاتبه با رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور آورده است: گسل تبریز از دیرباز تاکنون فعالیتهای بسیار شدید و ویرانگری را از خود داشته و باعث خسارت جبرانناپذیر مالی و جانی بسیاری شده و شهر تبریز بارها در اثر لرزشهای این گسل به کلی ویران و با خاک یکسان شده است.
وی افزوده است: با توجه به گزارشات فنی متعدد و اذعان کلیه کارشناسان تکتونیک و شهرسازی کشور، این گسل با توجه به ساخت و سازهای متعدد در جوار و روی گسل، خطرناکترین و مخربترین گسل کشور محسوب میشود.
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان مطالب فوق تاکید کرده است: با توجه به شرایط موجود منطقه نیاز مبرم به ایجاد مرکز مطالعات لرزهشناسی گسل شمال تبریز در منطقه شمالغرب ضروری است.
شایان ذکر است بعد از این نامه، محمدتقی کرهای رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن موافقت با احداث این مرکز، دستور داده تا این مرکز تا پایان سال جاری در آذربایجانشرقی احداث شود
نظر شما :