استان گیلان جزو مناطق با خطر لرزهای بالا
نقشههای پهنهبندی خطر زمینلرزه، بیانگر خطر لرزهای بالا در استان گیلان و شهر انزلی است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، کارشناس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان از استان خود به عنوان منطقهای با خطرلرزهای بالا بر اساس نقشههای پهنهبندی خطر زمینلرزه یاد کرد و گفت: ثبت بیش از 200 زمینلرزه با بزرگای بین 5/2 و 1/5در مقیاس امواج محلی (MN) از سال 85 تاکنون، در گیلان گویای این حقیقت است.
محمدعلی شکری افزود: رخداد 6 خرد لرزه از مرداد تا نیمه آذر ماه امسال با بزرگی 9/2 تا 3/3 در انزلی، نشان از وجود زمینساخت جنبا در این پهنه از ایران زمین دارد.
وی یادآور شد: زمین لرزههای تاریخی و دستگاهی ویرانگری نیز در گذر زمان در این استان روی داده که برای مثال میتوان به زمینلرزه تاریخی سوم فوریه 1678 میلادی لاهیجان با بزرگای برآورد شده 5/6 در مقیاس امواج سطحی زمین اشاره کرد.
به گفته کارشناس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان؛ این زمینلرزه سبب ویرانی تعداد زیادی از خانهها، گرمابهها، پلها، مسجدهاو... شد و پس از آن نیز زمینلرزه مرگبار 31 خرداد 1369 رودبار- منجیل با بزرگای 4/7 را تجربه کردیم که موجب کشته شدن حدود 40 هزار نفر از هموطنانمان شد.
شکری با بیان این که گسل البرز یا خزر در دامنه شمالی البرز، از لاهیجان تا جنوب گنبد کاووس به طول 550 کیلومتر به موازات دریای خزر کشیده شده و در حال حاضر به شدت فعال است، خاطرنشان کرد: بسیاری از زمین لرزههای به وقوع پیوسته در استان گیلان و مازندران، در نتیجه فعالیت این گسل اتفاق افتاده که از جمله گسلهای مهم این استان میتوان به گسلهای لاهیجان، رودبار، بنان، سفیدرود و قزلاوزن اشاره کرد.
کارشناس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان ادامه داد: با توجه به وجود گسلهای جنبایی چون گسل البرز(خزر)، آستارا و لاهیجان در پهنه استان گیلان، شناسایی هر چه بهتر گسلها به عنوان سرچشمههای لرزهزا، رعایت اصول ایمنی و مهندسی در ساخت سازهها و بناها و همچنین آموزش همه جانبه برای آمادگی در برابر رخداد زمینلرزه تنها راه کاهش خسارات ناشی از این پدیده طبیعی است
.
نظر شما :