برگزاری جلسه بررسی مسائل زمین‌شناسی و اکتشافا‌ت‌معدنی کردستان

۱۱ دی ۱۳۹۱ | ۱۳:۰۲ کد : ۲۱۴۹۷ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۹۵۲
جلسه بررسی مسائل زمین‌شناسی و اکتشافا‌ت‌معدنی کردستان...
جلسه بررسی مسائل زمین‌شناسی و اکتشافا‌ت‌معدنی کردستان با حضور نمایندگان این استان در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، این نشست با حضور دکتر سالار مرادی رییس مجمع نمایندگان کرد و نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی، مهندس احسن علوی نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره، دکتر حامد قادرمرزی نماینده مردم قروه و دهگلان و سیروس شاه‌غیبی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان و همچنین مهندس محمدتقی کره‌ای معاون وزیر و رییس سازمان‌ زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور  برگزار شد.
این جلسه که با دعوت مرکز سنندج و با هماهنگی دفتر رییس سازمان برگزار شد،  حاضران با لزوم ایجاد مرکز زمین‌شناسی غرب و عوامل ایجاد آن تاکید کردند.
بر اساس این گزارش؛ تنوع زمین‌شناسی و ساختاری استان کردستان (قرار گرفتن در سه زون ساختاری ایران)،  تنوع مواد معدنی به دلیل تنوع زمین‌شناسی و زرخیز بودن استان، همسایگی با کردستان عراق به منظور صدور خدمات فنی و مهندسی به این منطقه به دلیل مشترکات قومی و مذهبی و پیگیری مسوولان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از مهم‌ترین دلائل تاسیس مرکز زمین‌شناسی غرب کشور-به مرکزیت سنندج عنوان شد.
در این نشست نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان نسبت به تامین فضا برای این مرکز به‌منظور  راه‌اندازی آن قول مساعد دادند.
در ادامه سرپرست مدیریت زمین‌شناسی  و اکتشافات‌معدنی غرب کشور درباره اهمیت زمین‌شناسی کردستان و منطقه سقز توضیحاتی ارائه کرد مبنی بر این که در سال جاری سقز جزو کمپ متمرکز از سوی سازمان زمین‌شناسی قرار گرفت و تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی یک‌بیست‌وپنج‌هزارم کاربردی سقز در سه لایه و همچنین ادامه اکتشافات طلا و اکتشافات جدید در منطقه در اولویت کاری قرار گرفته است.
مهدی مرادی، درباره تاریخ اکتشافات در استان کردستان یادآور شد: از سال 76 اکتشافات در این منطقه آغاز شده که تلاش همکاران در سازمان زمین‌شناسی منجر به کشف محدوده‌های مهم طلا در محدوده‌های قلقله، کرویان و قبغلوجه با مجموع 3/17تن طلا شد که به زودی به مرحله مزایده به‌منظور پیشبرد اشتغال و توسعه استان خواهد رسید.
به گفته وی، در این مبحث پنج محدوده دیگر را کشف کردیم که بعضی از آنها تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که از نمایندگان درخواست تامین اعتبار کرده تا در سال 92 این مجموعه را ادامه داده و به زودی کانسارهای طلای دیگری هم به مزایده بگذاریم و کردستان را به معنای واقعی طلاخیز بدانیم.
در ادامه پیشنهادی از سوی سرپرست مدیریت زمین‌شناسی  و اکتشافات‌معدنی غرب کشور ارائه شد بدین منظور که جهت پرواز ژئوفیزیک هوایی در کردستان سه عامل باید همکاری کنند تا این مهم صورت گیرد که با توجه به اهمیت این موضوع و داشتن پتانسیل و معادن خوب آهن در کردستان توجه به آنها ضروری است.
وی در ادامه یادآور شد: اختصاص هلیکوپتر و کارشناسان خبره سازمان به‌منظور انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی کردستان، در اختیار گرفتن و ساماندهی محدوده‌های معدنی ثبت شده راکد از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و تامین اعتبار این امر به همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی  به توسعه روند پرواز ژئوفیزیک هوایی در کردستان کمک خواهد کرد که در صورت تحقق موارد در سال 92 شاهد پرواز ژئوفیزیک هوایی در کردستان خواهیم بود.
همچنین در ادامه آقای هزاره مدیر کل نظارت و ارزیابی سازمان زمین‌شناسی  و اکتشافات‌معدنی کشور از فعالیت‌های سازمان در چند سال گذشته گزارشی ارائه کرد که در آن از تکمیل نقشه‌های زمین‌شناسی یک‌دویست‌وپنجاه هزارم و  یکصدهزارم و همچنین پوشش کامل ژئوشیمیایی ناحیه‌ای استان و تهیه نقشه زمین‌شناسی کاربردی یک‌بیست‌وپنجاه هزارم سنندج 1 و 2 خبر داد.
بر اساس تصویب رییس زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور یک فصلنامه کُردی-فارسی به‌منظور چاپ در مناطق غربی و کردستان عراق به زودی تهیه خواهد شد که برای شروع انتشار یک ویژه‌نامه کُردی از فصلنامه در دستور کار قرار گرفت تا در اختیار علاقه‌مندان کُرد زبان قرار گیرد.
در ادامه آقای مهندس علوی نماینده مردم سنندج از ریاست سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور خواستار تهیه چارت اداری مرکز سنندج و تامین نیروی این مجموعه شد.
همچنین آقای دکتر سالارمرادی موضوع زمین‌شناسی و اکتشافی استان را مهم دانست و خواستار مطالعات در سطح استان و در همه زمینه‌ها شد.
در ادامه دکتر قادرمرزی از مسائل زیست محیطی قروه و دهگلان و مشکلاتی که برای انسان و دام در این منطقه پیش آمده سخن گفت و خواستار در اختیار نهادن مطالعات قبلی سازمان جهت استفاده سایر نهادها شد.

کلید واژه ها: کردستان


نظر شما :