بانک اطلاعاتی ژئوتکنیک گیلان جمعآوری و تهیه شد
رییس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان از جمعآوری و تهیه بانک اطلاعاتی ژئوتکنیک استان گیلان خبر داد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، رییس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان از تهیه و جمعآوری بانک اطلاعاتی ژئوتکنیک گیلان خبر داد و گفت: این بانک اطلاعاتی برای راهاندازی طرح زمینهای مسئلهدار(دارای خطر زمینلغزش) گیلان با همکاری پژوهشکده علومزمین تهیه شده است.
دکتر پانتهآ گیاهچی، تصریح کرد: دادههای ژئوتکنیکی، آن دسته اطلاعات مربوط به زمین هستند که در برنامهریزی، اکتشاف، طراحی، ساخت و بهرهبرداری از سازههای مهندسی و پروژههای عمرانی و معدنی به کار رفته و ایمنی و کارایی موثر آنها را تضمین میکنند.
به گفته وی، این اطلاعات دامنه گستردهای از دادهها را، در زمینههای مکانیک خاک، مکانیک سنگ، منابع آب، لرزهخیزی، مهندسی عمران و زمینشناسی مهندسی و زیستمحیطی را شامل میشوند .
گیاهچی در ادامه به تهیه گزارشهایی برای زمینلرزه استان خراسان، عملکرد ساختمانهای تحت تاثیر زمین لرزه اهر-ورزقان، زمینلغزش منطقه توتکابن رودبار و زمینلغزش روستای تنیان صومعهسرا به عنوان بخشی از عملکرد مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان در سالی که گذشت اشاره کرد .
وی همچنین به بررسی دادههای ژئوفیزیک دریا در منطقه بوستان و قشم و جزیره هرمزگان، تهیه و تنظیم مقالههایی درباره ژئومرفولوژی کوه کرکس، ژئوتوریسم گیلان و بررسی سازههای تحت تاثیر زمین لرزه اهر-ورزقان، رقومیسازی نقشههای بهشهر، ژئومرفولوژی سواحل گیلان، ساری و رشت بهعنوان دیگر فعالیتهای مرکز یاد کرد.
رییس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان همچنین از انجام ماموریت 120 روزه در طرح مخاطرات کاسپین جنوبی گیلان، همکاری و شرکت در کارگاه آموزشی طرح مخاطرات کاسپین جنوبی در سه نقطه بندرانزلی ، شفارود و تالش در سال 91 خبر داد .
گیاهچی در ادامه خاطرنشان کرد: از دیگر فعالیتهای مرکز در سال گذشته، تهیه و فعالسازی اخبار در سایت سازمان و همکاری با خبرگزاریهای گیلان بهمنظور ارائه اطلاعات رخدادهای زمینلرزه، انجام آزمایشات دانهبندی و برداشت ذرات معلق در آزمایشگاه مرکز (تعداد 50 نمونه)، انجام دو گشت مشترک بین ارگانهای دریایی از سوی سازمان و مرکز گیلان است.
وی، درباره فعالیتهای دیگر این مجموعه گفت: بررسی و مطالعه طرح ژئوبوتانی، گردآوری اطلاعات معادن فعال و غیرفعال گیلان، تهیه بانک اطلاعاتی فرهنگ مصور علومزمین، تهیه و آمادهسازی طرح اکتشاف سراسری گیلان، شروع کارتوگرافی رقومی نقشه زمینشناسی استان از دیگر فعالیتها و دستاوردهای این مجموعه است .
گیاهچی، شناسایی ذخایر معدنی، راهکارهای مناسب برای تثبت زمینلغزش، شناسایی مناطق مستعد برای معرفی ژئوپارک و مکانیابی دفن زباله شهرهای گیلان را از موارد مهم ارائه شده برای تحقیقات آینده توسط استانداری گیلان عنوان کرد .
رییس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی گیلان همچنین به تاسیس دفتر دوم این مرکز در شهر رشت اشاره و خاطرنشان کرد: بخش زمینشناسی دریایی، آزمایشگاه، کتابخانه و بایگانی اسناد در انزلی و اداره مخاطرات زمینشناسی در رشت مستقر میشود.
نظر شما :