سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران جزو 10 سازمان برتر در دنیا
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در آستانه روز ملی صنعت و معدن از مجموعه متبوع خود به عنوان 10 سازمان برتر دنیا یاد کرد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، نشست خبری رییس این سازمان در آستانه روز ملی صنعت و معدن در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور جمعی از معاونان و مدیران وی و نمایندگان رسانهها و مطبوعات کشور برگزار شد.
مهندس محمدتقی کرهای با بیان اینکه سازمانهای زمینشناسی در همه جای دنیا به عنوان سازمانهای تخصصی مسوول انجام فعالیتهای علومزمین هستند، گفت: سازمان زمینشناسی در ایران از 50 سال گذشته کار خود را آغاز کرده و توانسته جایگاه مناسبی را نسبت به همسایگان خود پیدا کند.
به گفته وی، در همه جای دنیا با تغییر دولتها، حکومتها، ایدهها و نوع نگاه به اقتصاد سازمان زمینشناسی دستخوش تغییر نمیشود و با روندی ثابت و رو به رشد به کار خود ادامه میدهد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سازمان زمینشناسی ایران جزو 10 سازمان زمینشناسی برتر دنیاست، یادآور شد: کشورهایی که به سازمانهای زمینشناسی خود یک نقش کلیدی دادهاند با توسعه پایداری مواجه شدهاند و سازمانهای زمینشناسی آنها به عنوان دیدهبانهای آینده به فعالیت مشغول هستند.
کرهای، با عنوان اینکه کره زمین با مسائل مختلف و تغییرات طبیعی و غیرطبیعی مواجه است، تصریح کرد: بحران انرژی در دنیا بسیار مورد توجه است و این در حالیست که در بیشتر کشورها تغییر نگرش از برداشت فلزات پایه به سمت فلزات استراتژیک و همچنین افزایش تقاضای مواد خام معدنی و تغییر کمی و کیفی مخاطرات به وجود آمده است.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، وظایف سازمانهای زمینشناسی را تولید اطلاعات پایه، مدیریت اطلاعات با اهداف زیست محیطی و مخاطرات، اطلاعرسانی و شفافسازی و شناسایی منابع و ذخایر عنوان کرد که به تصمیمگیریهای کلان کشور و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کمک کرده است.
وی افزود: برای تهیه نقشه راه در همه کشور به مسائل منابع زیرزمینی و مخاطرات توجه جدی میشود و با توجه به مسائل زمینشناسی تهدیدها پایش و به فرصت تبدیل میشود.
این مقام مسوول با اذعان به اینکه رخدادهای طبیعی در همه جای دنیا در حال پیشرفت است، تصریح کرد: جمعیت در معرض بروز مخاطرات طبیعی در دنیا در حال افزایش است که دلیل این امر قرار گرفتن 50 درصد جمعیت دنیا در یک درصد خشکیهای زمین است که همین امر ریسک خطرپذیری مخاطرات را افزایش میدهد.
کرهای، از ایران به عنوان کشور دارنده رتبه سوم از نظر مخاطرات و بلایای طبیعی در دنیا یاد کرد و گفت: طی 50 سال اخیر 5 زمینلرزه بزرگ با تلفات بالای 10هزار نفر در کشورمان رخ داده که با توجه به اینکه ایران یک درصد خاک و یک درصد جمعیت کره زمین را به خود اختصاص داده باید حدود یک درصد مخاطرات نیز در آن رخ دهد و این در حالیست که ما عملا" وقوع 33درصد مخاطرات طبیعی را در ایران مشاهده میکنیم.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور رویکرد سازمان متبوع خود تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاس یک بیست و پنج هزارم عنوان کرد و گفت: ایران دانش و تکنولوژی برداشت و پردازش دادههای ژئوفیزیک هوایی را در اختیار دارد و در حال حاضر دو بالگرد با تجهیزات کاملا بومی در اختیار کارشناسان این سازمان قرار دارد.
به گفته وی، مطالعات هیدروژئوشیمی برای شناسایی مواد معدنی در نقاط عمیق زمین، روش بلگ و روش هایپراسپکترال -که ایران سومین کشور دارنده این دانش در دنیاست- نیز از دیگر روشهای نوین اکتشافی در دنیاست که در کشورمان از آنها بهرهبرداری میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در دولت نهم و دهم آزمایشگاه مرجع زمینشناسی به منظور آنالیز نمونههای معدنی با دقت بسیار بالا آغاز به کار کرد و کشورمان را در رده 9 کشور پیشرفته دنیا در بخش آزمایش مواد معدنی قرار داد.
به گفته این مقام مسوول، از اسفند ماه سال گذشته با پیگیری دولت کمیته توسعه بخش معدن در استانها تشکیل شد که منشا خدمات خیر در کشور بوده که امید است با پیگیری برنامههای این کمیته شاهد حرکتی جهشی در بخش معادن کشور باشیم. رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، با بیان اینکه یکی از مصوبات این کارگروه توسعه مراکز و دفاتر زمینشناسی در همه نقاط کشور است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس در همه جای کشور مراکز مطالعات زمینشناسی و اکتشافی با رویکردهای تخصصی مختلف آغاز به کار خواهد کرد که تمرکززدایی باعث خواهد شد نیروهای جوان و تحصیلکرده هر استان جذب مراکز استانی خود شوند.
کرهای در ادامه از اختصاص بودجه مناسب از سوی دولت به منظور توسعه بخش معدن خبر داد و گفت: خوشبختانه امسال بودجه مناسب و شایسته به بخش اکتشاف کشور اختصاص یافته که همین امر متولیان بخش اکتشاف کشور را برای توسعه فعالیتهای خود باانگیزهتر خواهد کرد.
وی از تهیه نقشههای کاربردی آبهای زیرزمینی، خطرات، زمینشناسی، محیطزیست، زمینشناسی سطحی، زمینشناسی مهندسی، زمینشناسی زیرسطحی، منابع معدنی به عنوان رویکرد سازمان متبوع خود یاد کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره برنامههای آتی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: تهیه اطلاعات زیربنای زمینشناختی، سیاستگذاری و برنامهریزی ملی در امور زمینشناسی و اکتشاف، پژوهش در زمینه شناخت مناطق لرزهخیز کشور همراه با ارائه راهکارهای اجرایی مناطق توسعه شهری و صنعتی، پژوهش در زمینه شناخت مهندسی سواحل و اکتشاف مواد طبیعی غیر زنده محیطهای آبی کشور، اکتشاف ذخایر جدید معدنی کشور در فازهای گوناگون اکتشاف تا مرحله پیش امکانسنجی با هدف فراهم کردن زمینهها و مزیتهای لازم برای اشتغالزایی از مهمترین برنامههای پیشروی این مجموعه است.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور عنوان کرد: تاکنون با 50 کشور دنیا بیش 110 تفاهمنامه همکاری به منظور صدور خدمات فنی و مهندسی امضا کردهایم.
نظر شما :