برآورد 340 تن ذخیره طلا برای کشور
با اکتشافات انجام شده از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور کشور، 340 تن ذخیره طلا برای کشور برآورد میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، محمدتقی کرهای روز دوشنبه در نشست خبری خود در آستانه روز ملی صنعت و معدن(10تیر)، با بیان اینکه در محدودههای طلادار کشور اکتشافات همچنان از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ادامه دارد، گفت: با اکتشافات انجام شده از سوی این مجموعه حداقل در 21 استان اندیس، کانسار و معدن طلا کشف شده که تاکنون 340 تن ذخیره طلا برای کشور برآورد میشود که بر همین اساس به مرز تولید حداقل 4 تن در سال در حال نزدیک شدن هستیم.
وی، درباره با فعالیت سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در زمینه طلا، یادآور شد: تولید طلا در سطح جهان سالانه بالغ بر دو هزار و 700 تن است و ایران با توجه به ذخایر موجود باید حداقل سالیانه 27 تن طلا تولید کند.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور افزود: امروز برنامهریزی برای تولید سالانه پنج تن طلا داریم که با آغاز به کار معادن طلا واقع در استانهای کردستان و آذربایجانشرقی دستیابی به ذخیره 340 تنی طلا قطعی خواهد بود.
کرهای، با بیان اینکه تولید طلا در ایران باید سالانه 25 تن باشد، گفت: برای دستیابی به تولید 5 تن طلا در سال هدفگذاری شده است اما توقع ما رسیدن به تولید 27 تن است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کسب دانش فنی فرآوری لیتیوم با خلوص 99.99 که تنها چهار کشور از آن برخوردار هستند را به عنوان یکی از دستاوردهای ارزشمند جمهوری اسلامی ایران یاد کرد..
وی از واگذاری معدن طلای ساریگونی در کردستان به بخش خصوصی خبر داد و گفت: 8 سال از زمان صدور گواهی کشف این معدن میگذرد.
تأسیس مرکز تخصصی بینالمللی زمینشناسی پزشکی
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در ادامه از مصوبه شب گذشته دولت برای تأسیس مرکز تخصصی بینالمللی زمینشناسی پزشکی خبر داد.
وی با انتقاد از رویکرد برخی به حوزه زمینشناسی و معادن عنوان کرد: برخی فکر میکنند فعالیت در حوزه معادن مانند پیدا کردن گنج است و از سازمان زمینشناسی درخواست میکنند که به آنها نقشه پیدا کردن گنج بدهد؛ در حالی که این فرهنگ غلط بوده و البته در حال از بین رفتن است.
سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور هیچ اطلاعات محرمانه و غیرقابل انتشاری ندارد
این مقام مسوول با اشاره به اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور هیچ اطلاعات محرمانه و غیرقابل انتشاری ندارد، گفت: از سال 1383 نقشههای زمینشناسی را به صورت رایگان روی سایت سازمان قرار دادهایم اما به هر حال فعالیت در حوزه معدن نیاز به توانایی فنی و مالی دارد.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، با اشاره به اینکه ذخیره قطعی مواد معدنی کشور به 60 میلیارد تن رسیده است، گفت: سال گذشته حجم برداشت مواد معدنی در کشور به 391 میلیون تن رسید که هفت برابر این رقم معادل ذخیره معدنی کشور است.
به گفته وی بودجه امسال طرحهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به 53 میلیارد تومان رسیده، ضمن اینکه قرار است 60 درصد از 800 میلیارد تومان درآمد پیشبینی شده حاصل از حقوق دولتی معادن در سال جاری به وزارت صنعت، معدن و تجارت اختصاص یابد که بخش عمدهای از این رقم به بخش اکتشاف داده خواهد شد.
کرهای، همچنین از کشف ماده معدنی کمیاب لیتیوم در آبهای همراه با نفت استخراج شده در ایران خبر داد و گفت: این آبها تا پیش از این به معضلی برای صنعت نفت ایران تبدیل شده بودند اما حالا شرکت نفت به دنبال بهرهبرداری از این آبها به منظور استخراج لیتیوم آنهاست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز اقرار میکنم با حضور نزدیک به دو دهه مدیریت در عرصه زمینشناسی، بیسابقهترین نگرش به بخش معدن در دولت دهم صورت گرفت و نتایج آن ظرف دو سال آینده به منصه ظهور میرسد .
21 استان طلایی شدند
معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز از واگذاری چند محدوده طلا به خصوصی خبر داد.
بهروز برنا، با اشاره به اینکه دو روز پیش برنده مزایده واگذاری پیش سه محدوده طلا در استان کردستان مشخص شد، افزود: ذخیره قطعی و احتمالی این سه محدوده به ترتیب 17 و 68 تن است.
وی یاداور شد: همچنین هفته پیش طلای بزمان با ذخیره قطعی چهار تن و ذخیره احتمالی 10.5 تن به بخش خصوصی واگذار شد.
برنا، با بیان اینکه تاکنون 15 پروانه بهرهبرداری برای تولید طلا در کشور صادر شده، گفت: هماکنون 68 محدوده طلا در کشور وجود دارد که بخش خصوصی و دولت در آنها فعالیت میکنند
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، از شناسایی 1200 محدوده امیدبخش برای طلا در کشور خبر داد و گفت: از این تعداد 100 محدوده برای اکتشافات تکمیلی در اولویت قرار دارند و 74 پهنه طلا نیز در کشور شناسایی شده است.
به گفته وی هماکنون 110 کشور در دنیا در تولید طلا مشارکت دارند و ذخیره طلای جهان نیز به 50 هزار تن میرسد.
وی با بیان اینکه تاکنون 21 استان کشور طلایی شدهاند، گفت: در این استانها یا کار اکتشاف طلا انجام شده و یا طلا در حال تولید است و یا استانهایی هستند که به دارای ذخیره طلا هستند اما هنوز کار بهرهبرداری در آنها آغاز نشده ضمن اینکه استان آذربایجان غربی با 115 تن دارای بیشترین ذخیره قطعی طلا در بین استانهای کشور است.
کرهای، از ورود به چرخه تولید معادن طلای ساریگونی و زرشوران در سال جاری خبر داد که با بهرهبرداری از آنها تولید طلای کشور از چهار به 10 تن میرسد.
معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور افزود: ایران در زمینه تولید طلا در آسیا و دنیا به ترتیب رتبه 12 و 42 را به خود اختصاص داده است.
تولید 12 درصد ریزگرد دنیا در ایران
در این نشست همچنین مدیر طرح و برنامه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از نهایی شدن و انتشار نقشه ریزگردهای استان خوزستان در هفته آینده خبر داد
.
دکتر راضیه لک تصریح کرد: تهیه نقشه ریزگردها شامل سه فاز ایران، عراق و عربستان میشود که تهیه نقشه مربوط به ایران آغاز شده و در گام نخست نیز نقشه ریزگردهای استان خوزستان که از مهمترین استانهای کشور از نظر ریزگرد است، هفته آینده نهایی میشود.
وی افزود: در این نقشه منبع تولید ریزگردها و نقشه پراکندگی آنها مشخص شده است و دولت میتواند با کمک این نقشهها برنامه مقابله با ریزگردها را با دقت بیشتری اجرایی کند. از جمله اینکه میتوان با دقت فهمید که در کدام مناطق باید بیابانزدایی انجام شود.
به گفته لک، ریزگردها ذرات کوچکتر از دو میکرون هستند که به سادگی رسوب نمیکنند و تنفس آنها برای انسان بسیار خطرناک است.
مدیر طرح و برنامه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: 12 درصد از کل ریزگرد موجود در دنیا در پهنه ساحل جنوبی ایران در خلیج فارس و دریای عمان تولید میشود.
دکتر جلیل قلمقاش، معاون زمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز یکی دیگر از سخنرانان صبح امروز نشست خبری معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بود که با تاکید بر اینکه ایران از نظر شاخص بلایا و حوادث طبیعی در رده سوم در دنیا قرار گرفته یادآور شد: سالانه بین چهار تا 12 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور معادل 20 تا 40 میلیارد دلار صرف جبران خسارات ناشی از حوادث و بلایای طبیعی میشود
.
نظر شما :