مساله ریزگردها نیازمند هماهنگی دستگاهها
امروز در مورد حل مساله ریزگردها در حوزه اجرایی باید اقدام شود، زیرا این امر پدیده جدی است و به هماهنگی دستگاهها نیاز دارد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری اطلاعات و بودجه این سازمان در همایش ریزگردها، پایش، اثرات و راهکارهای مقابله با آن با بیان اینکه در سالهای اخیر اقداماتی نظیر ایجاد کمیتهها و کنسرسیومها برای برنامهریزی به منظور مواجهه با مساله ریزگردها صورت گرفته، اکنون نیاز به برخورد اجرایی داریم .
دکتر راضیه لک افزود: تجربه دریاچه ارومیه پیش روی ما قرار دارد، پیش از آنکه تجارب دیگری مانند آن کسب شود، با مساله ریزگردها باید برخورد نماییم .
این کارشناس، از بروز پدیده خشک شدن تالابها در کشورهای ایران، عراق و سوریه به عنوان یکی از کانونهای اصلی بروز ریزگردها یاد کرد و گفت: مرحله نخست برخورد با این موضوع باید از کشورمان آغاز شود، سپس عراق و سوریه را تحت پوشش برنامههای اجرایی در این ارتباط قرار دهیم .
وی از کانیهای رسی به عنوان ریزگردهای خطرناک یاد کرد که در صورت ورود به سیستم تنفسی انسان به هیچ وجه خارج نمیشود و پیامدهای مخاطرهآمیزی را به دنبال دارد .
این مقام مسئول، لزوم تهیه تقشههای مهار ریزگرد در سطح کشور را خاطرنشان کر و گفت: برای کشورهای عراق و سوریه نیز تهیه این نقشه امری ضروری است .
بر اساس این گزارش، محمدصادق سخاوتجو دبیر علمی این همایش نیز گفت: دریاچه ارومیه درحال از بین رفتن است، دریاچه پریشان در منطقه کازرون نیز از بین رفت، دریاچه هامون را هم از دست دادیم و امروز بر روی 17 تا 18 استان کشور شاهد بارش خاک هستیم و اسمش را ریزگرد گذاشتهاند .
وی اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست باید دستخوش تغییرات و اصلاحات شود، زیرا تمام توان خود را در بعد نظارتی متمرکز کرده، البته در این زمینه هم خیلی خوب نیست، اما همه توانمندی خود را معطوف به نظارت کرده است.
سخاوتجو گفت: کشور در ارتباط با ریزگردها و آلودگی های هوا مشکلات زیادی دارد و تاکنون اقدام اجرایی مناسب در برخورد با خودرو و صنایع به عنوان منشاهای آلودگی مشاهده نکردیم.
نظر شما :