نخستین مسابقه و نمایشگاه بینالمللی عکس علوم زمین
همزمان سی و دومین گردهمایی علومزمین و نخستین کنگره بینالمللی تخصصی علومزمین نخستین مسابقه و نمایشگاه بینالمللی عکس علوم زمین برگزار میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مدیر گروه میراث زمینشناختی این سازمان از برپایی نخستین مسابقه و نمایشگاه بینالمللی عکس علوم زمین همزمان با سی و دومین گردهمایی علوم زمین خبر داد و ضمن دعوت از همه علاقهمندان به منظور شرکت در این مسابقه گفت: علاقهمندان میتوانند در مجموع با ارسال 10 عکس برای دو رویکرد عمومی (زیباییشناسی علوم زمین) و همچنین رویکرد تخصصی (گرایشهای گوناگون علوم زمین) و با رعایت قوانین مسابقه و ارسال آثار خود به آدرس دبیرخانه نمایشگاه در این مسابقه شرکت کنند.
به گفته علیرضا امریکاظمی، 2 داور بینالمللی و 3 داور ایرانی قضاوت و داوری عکسها را به عهده خواهند داشت و علاوه بر اهدای جوایز نفیسی به برندگان، به صاحبان عکسهای برگزیده گواهی شرکت در مسابقه از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اعطا خواهد شد.
وی درباره اهداف برگزاری مسابقه و نمایشگاه بینالمللی عکس علوم زمین خاطرنشان کرد: عکس و عکاسی یکی از ابزارهای قدرتمند با کاربرد گسترده در پژوهشهای علومزمین به شمار میرود و گاه تنها یک عکس خوب میتواند نمایانگر یک پدیده ویژه بوده و جایگزین صفحهها متن و توضیح شود.
دبیر مسابقه بین المللی عکس علومزمین، با بیان اینکه عکس ارمغانی از سرزمینهای دور از دسترس است که به راحتی بیننده را بی آنکه به آنجا سفر کرده باشد؛ با آن فضا و مکان آشنا میکند، افزود: در پژوهشهای مربوط به شناسایی و معرفی میراث زمینشناختی و زمینگردشگری (ژئوتوریسم) عکس اهمیت بیشتری داشته و زیباییشناسی عکس در درجه نخست توجه قرار دارد.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن اشاره به جنبه آموزشی عکس در بخش زمینشناسی یادآور شد: بسیاری از مباحث تئوری وقتی با عکس همراه میشود، گویاتر و واضحتر هستند و میتوان گفت عکس یکی از ابزارهایی است که زیبایی پدیدههای زمینشناسی را به تصویر کشیده و در معرض دید علاقهمندان قرار میدهد.
امریکاظمی درباره جایگاه عکاسی علومزمین در دنیا با این که در اغلب کشورهای پیشرفته به این موضوع اهمیت زیادی داده میشود، گفت: نمایشگاههای تخصصی و عمومی زیادی برای نمایش پدیدههای زیبای زمینشناسی در قالب عکس و تصویر برپا میشود و در بخش جنبی بسیاری از کنفرانسهای تخصصی مرتبط با علوم زمین نمایشگاه عکس زمینشناسی نیز برپا میشود.
دبیر مسابقه بین المللی عکس علومزمین از عکاسی در علومزمین به عنوان یک هنر علمی که جایگاه بزرگی در بحث زمینشناسی به خود اختصاص داده، یاد کرد و افزود: در ایران سوابق خوبی در این زمینه وجود دارد و 5 دوره مسابقه عکس علوم زمین در دانشگاه شهید بهشتی با همکاری سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور برگزار شده و انجمن زمین شناسی ایران نیز در دورههای مختلف اقدام به برپایی نمایشگاه های عکس زمینشناسی در همایش های خود کرده است.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن اشاره به برپایی نمایشگاههای انفرادی و گروهی از عکس زمینشناسی؛ خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته نمایشگاه اختصاصی عکس ژئوتوریسم اینجانب به عنوان نخستین نمایشگاه رسمی عکس ژئوتوریسم در کشور در فرهنگسرای نیاوران برپا شد، ضمن اینکه سازمان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در نخستین کنفرانس جهانی ژئوتوریسم در استرالیا نیز اقدام به برپایی نمایشگاه عکس از پدیدههای زمینشناسی ایران کرد که مورد توجه زیاد بازدیدکنندگان و حاضران نمایشگاه قرار گرفت.
امریکاظمی با بیان اینکه عکاسی زمینشناسی دارای سه جنبه سخت افزاری(امکانات)، نرمافزاری (آموزش و تکنیک) و استعداد و نگاه عکاس است، یادآور شد: بخش مهم عکاسی زمینشناسی به استعداد، نگاه و ذوق عکاس و همچنین اطلاعات وی از پدیدههای زمینشناختی باز میگردد.
وی تاکید کرد: در صورتیکه عکاس قدرت تشخیص خود درباره درک زیباییهای یک پدیده زمینشناسی را با ابزار و تکنیک مناسب همراه کند؛ قادر به داشتن عکسی خوب از یک پدیده زیبای زمینشناسی است.
یادآور میشود، سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی تخصصی علومزمین با رویکردی گسترده و به منظور فراهم آوردن زمینه مناسب جهت ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینههای مختلف علومزمین و با حضور اندیشمندان و محققان عرصه علومزمین از سرتاسر دنیا و به طور همزمان در تهران و 13 مرکز استانی از 27 الی 30 بهمن ماه سال جاری برگزار میشود.
شایان ذکر است، علاقهمندان میتوانند به منظور دریافت اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی http://photo.conference.gsi.ir مراجعه نمایند.
خبر مرضیه کاظمی
نظر شما :