یکصد معدن در حال بهره برداری در استان گیلان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از وجود یکصد معدن در حال بهره برداری در استان متبوع خود خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، نخستین همایش علوم زمین و نقش معدن و صنایع معدنی در توسعه اقتصادی گیلان صبح امروز سه شنبه در دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان آغاز به کار کرد.
این نشست با حضور دکتر علی منتظری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مهندس اصغریان معاونت برنامه ریزی و اشتغال استانداری، دکتر قاسم فرج پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، مهندس کریم توکلنیا رئیس سازمان نظام مهندسی، مهندس آقابیگی رئیس سازمان آب منطقه ای و همچنین دکتر پانتهآ گیاهچی رئیس مرکز پژوهشهای زمینشناسی و اکتشافی استان گیلان و جمهی از استادان و دانشجویان و نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی برپا شد.
در ابتدای این همایش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه سهم معدن و صنایع معدنی در توسعه ناخالص ملی در کشور 18 درصد است یادآور شد: ازاین رقم،شش تا هفت درصد مربوط به معدن و بقیه صنایع معدنی است.
دکتر علی منتظری خاطرنشان کرد : این در حالیست که در کشورهای پیشرفته سهم معدن و صنایع معدنی 35 تا 40 درصد تولید ناخالص ملی است .
وی از جمله مشکلات مهم حوزه معدن و صنعت معدن را فقدان و یا ضعف دانش معدنکاری بین فعالان عرصه معدن عنوان کرد و گفت: این مسئله موجب بروز ناهنجاری هایی در عملیات اکتشاف و تضییع مواد معدنی و حقوق دولت می شود.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هزینه های بالای معدن کاری از دیگر مشکلات این بخش است به نحوی که خرید ماشین آلات گران برای معدنکاران امکان پذیر نیست و از طرفی بهره برداری از معدن با ماشین آلات استیجاری مقرون به صرفه نیست .
منتظری ضعف نظارت بر فعالیت های بهره برداری، بیگانگی مراکز دانشگاهی با معادن و صنایع مرتبط و عدم ارتباط بهره برداران را از دیگر مشکلات عنوان کرد.
وی به رعایت نکردن اصول فنی و ایمنی به عنوان چالش دیگر این بخش اشاره کرد و افزود: ناآشنایی اغلب بهره برداران با نحوه حفاری و اصول کار، راندمان استخراج را کاهش و هزینه ها را افزایش می دهد .
این مقام مسئول در ادامه به ارائه راهکارهای موجود به منظور رفع موانع موجود برداخت و گفت: با ارائه آموزش های فنی و حرفه ای مورد نیاز به مکتشفان و بهره برداران معادن، ارتباط مراکز دانشگاهی و سازمان نظام مهندسی معدن با معادن و حمایت دولت برای خرید ماشین آلات می توان بخشی از مشکلات موجود را برطرف کرد.
منتظری قسمتی از مشکلات بخش معدن و صنایع معدنی را مرنبط با دستگاه های دولتی عنوان کرد که فراتر از قانون عمل کرده و خود مقرراتی را وضع می کنند .
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به این که فعالان بخش معدن باید از دستگاه های مختلف نظیر محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، امور اراضی استعلام دریافت کنند، گفت: موانع پیش روی توسعه معدن و صنایع معدنی را می توان با برنامه ریزی و تدبیر از جلوی راه برداشت.
وی در ادامه به ارائه ظرفیت های معدن و صنایع مرتبط در گیلان برداخت و یادآور شد: ظرفیت های بالقوه ای را در حوزه معدن و صنایع معدنی در استان داریم ولی به دلیل پوشش جنگلی و حساسیت های زیست محیطی تاکنون نتوانسته ایم به نحو مناسب از آنها بهره برداری کنیم .
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خاطرنشان کرد: تاریخچه بهره برداری از معادن در گیلان به حدود 170 سال پیش باز می گردد.
دکتر منتظری از وجود حدود یکصد معدن دارای پروانه بهره برداری در استان با استخراج حدود هشت میلیون تن در سال در گیلان خبر داد و گفت: با وجود یک میلیارد و 200 میلیون تن ذخایر معدنی کشف شده در استان، هشت میلیون تن استخراج از معادن استان بسیار پایین است.
این مقام مسئول عمده صنایع معدنی استان را شامل سه کارخانه سیمان، سه واحد کاشی، صنایع چینی، 55 واحد دانه بندی شن و ماسه، فرآوری میکا و فراوری روی عنوان کرد .
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در خاتمه ابراز امیدواری کرد با بهره برداری اصولی و خردمندانه از معادن گیلان زمینه توسعه هرچه بیشتر استان فراهم شود.
نظر شما :