مرکز پژوهشهای زمین شناسی و اکتشافی گیلان پیشرو در مطالعات علوم زمین

۲۷ آذر ۱۳۹۲ | ۱۸:۵۹ کد : ۲۲۰۵۹ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۱۰۴۰
در همایش علوم زمین و نقش معدن و صنایع معدنی در توسعه اقتصادی...

به گزارش روابط عمومی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دکتر پانته آ گیاهچی در مراسم اختتامیه نخستین همایش علوم زمین و نقش معدن و صنایع معدنی در توسعه اقتصادی گیلان با بیان اینکه مرکز زمین شناسی و اکتشافی گیلان هم راستا با اهداف و برنامه های سازمان مرکزی واقع در تهران فعالیت می کند از برگزاری سی و دومین همایش علوم زمین و نخستین کنگره بین المللی و تخصصی علوم زمین طی روزهای 27 تا 30 بهمن ماه سال جاری خبر داد و گفت: این کنگره بین المللی همزمان در تهران در 13 مرکز استانی نیز برگزار خواهد شد که بر همین اساس همایش زمین شناسی پزشکی، کشاورزی و زیست محیطی به همت این مرکز و همکاری دیگر نهادها و ارگانهای استانی و تحت نظارت خانم فرح رحمانی در مدیریت بحران استان گیلان برگزار خواهد شد.

مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافی گیلان در ادامه سخنرانی خود با طرح این پرسش که اهداف راهبردی مرکز پژوهشهای زمین شناسی و اکتشافی گیلان همسو با چشم‌انداز برنامه بلند مدت دولت کدام است؟ گفت: انجام مطالعات زمینشناسی محیطهای دریائی و ساحلی  و همچنین تعالی عملکردی در زمینشناسی پهنه های آبی گیلان جزو مهمترین اهداف راهبردی این مجموعه است.

وی از بررسی های مخاطرات زمین شناسی به عنوان نخستین هدف راهبردی این مرکز یاد کرد و گفت: تولید اطلاعات پایه زمین شناسی پهنه های آبی ،طراحی و ایجاد پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی، مکان یابی احداث ساز های ساحلی، دریایی و توسعه شهری، کمک به حل مسائل مخاطرات استان گیلان با تکیه بر مطالعات زمین شناسی، ارائه طرح راه اندازی  MSDI در سطح ملی، اجرای فاز اول طرح سامانه کاداستر اکتشافی و معدنی استان و شناسایی منابع اقتصادی غیر زنده دریایی و ساحلی بخشی از  مطالعات زمینشناسی محیطهای دریائی و ساحلی این مرکز است.

مدیر مرکز پژوهشهای زمین شناسی و اکتشافی گیلان در ادامه از انجام مطالعات زمین شناسی دریایی در محدوده آبهای کشور در محدوده ای بالغ بر 50هزار کیلومتر مربع و تا عمق 900 متری دریا در دریای کاسپین خبر داد و یادآور شد: گشت دریایی کاسپین با چندین اکیپ به طور همزمان در مناطق کم عمق و عمیق در محدوده آبهای ایران در زمانی کمتر از 2 ماه به انجام رسید.

به گفته گیاهچی تهیه نیمرخ های لرزه ای از رسوبات بستر دریا و همچنین مطالعات پیشینه رسوب گذاری تالاب انزلی و پیش بینی وضعیت تالاب در آینده از دیگر برنامه های دریایی را از دیگر برنامه های دریایی این مرکز عنوان کرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور لایه های زیر ساخت اطلاعات جغرافیایی استان گیلان تکمیل و پس از این مهم، لایه های اطلاعاتی  زمین شناختی موضوعی بیشتری اضافه خواهد شد.

وی انجام بررسی مخاطرات زمینشناسی  را به عنوان هدف راهبردی دوم مرکز زمین شناسی و اکتشافی گیلان یاد کرد و افزود: تضمین ایمنی زندگی به کمک شناخت مخاطرات زمین شناسی محقق خواهد شد.

به گفته مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافی گیلان زمینلرزه، نوسانات آب دریا، نشست آلاینده های نفتی، زمین لغزش، فرونشست، سیل، موج های مخاطره آمیز و جریانهای شکافنده مهم ترین مخاطرات طبیعی تهدیدکننده این استان هستند.

 

این کارشناس مسئول مکان یابی بهینه دفن زباله شهرهای استان گیلان را بسیار ضروری عنوان کرد و گفت: دفن بی رویه زباله در طبیعت،جاری شدن انواع فاضلاب ها به رودخانه ها و آبهای سطحی و زیرزمینی بر چالش های زیست محیطی این استان می افزاید.

به گفته وی تعیین مناسب ترین مکان جهت دفن زباله، مدیریت اصولی و صحیح جهت تعیین محل دفن زباله ،جلوگیری از نفوذ شیرابه به آبهای سطحی و زیر زمینی، حفظ محیط زیست و جلوگیری از تولید و انتشار آلودگی ها و دفع اصولی و همگن با محیط زیست بسیار ضروری است.

گیاهچی هدف راهبردی سوم مرکز زمین شناسی و اکتشافی گیلان را شناسائی  پتانسیلهای معدنی دریایی و خشکی این استان عنوان کرد و افزود: اجرای پروژه های اکتشافی زون تالش و طارم، تهیه گزارش مصالح ساختمانی در راستای رس سازند و شن و ماسه کوهی و پروژه ژئوشیمی استان گیلان در منطقه ضیا کوه جزو برنامه های اکتشافی انجام شده از سوی مرکز زمین شناسی و اکتشافی گیلان است.

وی با بیان اینکه استان گیلان به سه قسمت کوهستانی، کوهپایه ای و جلگه ای تقسیم شده، خاطرنشان کرد: رشته کوه های البرز با ارتفاع متوسط ۳۰۰۰ متر، سواحل وسیع، نزدیکی کوه با دریا و جنگل یک منطقه پر پتانسیل برای جذب گردشگری را در استان گیلان به وجود آورده که بر همین اساس طی تفاهم نامه با دانشگاه آزاد لاهیجان سعی در توسعه ژئوتوریسم در این منطقه داریم.

مدیر مرکز پژوهش های زمین شناسی و اکتشافی گیلان انجام پروژه های تحقیقاتی مرتبط از محل بودجه های استانی، تهیه نقشه های ژئومرفولوژی استان، ارائه خدمات مطالعاتی و تحقیقاتی، توسعه استانداردهای زمین شناسی در طراحی واجرای طرح ها، ایجاد پارک موزه زمین شناسی، مطالعات ژئوماتیکس، بررسیهای دورسنجی و روش تداخل سنجی، مطالعات فرونشست و زمین لغزش، بررسی های زمین شناسی پزشکی، هیدروژئوشیمی، مکان یابی طرح سالم سازی سواحل دریا را به عنوان بخشی از برنامه های آینده این مجموعه عنوان کرد.

همایش علوم زمین و نقش معدن و صنایع معدنی در توسعه اقتصادی گیلان صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به کار خود پایان داد.

 

کلید واژه ها: گیلان


نظر شما :