حضور بخش خصوصی در اکتشاف کشور را هموار میکنیم
بیست و هفتم آذرماه، وزارت صنعت معدن و تجارت میزبان روسا و معاونان 2 سازمان اکتشافی و معدنی کشور بود تا تفاهمنامهی سهجانبهای میان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان توسعه و نوسازی معادن و معاونت معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت به امضا برسد.
بهگزارش روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، در این جلسه که با حضور وزیرصنعت , معدن و تجارت و معاون معدنی این وزارتخانه، روسای سازمانهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی و سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران و جمعی از معاونان این سازمانها برگزار شد، تفاهمنامهی سهجانبهای جهت پوشش اکتشافی در منطقه سنگان واقع در استان خراسان رضوی منعقد و به امضای طرفین رسید.
محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت معدن و تجارت که در این مراسم بهایراد سخنرانی میپرداخت، ضمن اشاره به غنی بودن ایران از لحاظ ذخایر مواد معدنی، استفاده از فناوریهای پیشرفته جهت اکتشاف و استفادهبهتر و سودآورتر از این ذخایر را از جمله اهداف وزارت متبوعش اعلام کرد و اظهارکرد: با کمک تجربیات و دانش متخصصان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و سرمایهگذاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، بهعنوان اولین گام، باتوجه به پتانسیلهای موجود، تصمیم گرفتیم تا دانش و سرمایه در بخش دولتی را در منطقه سنگان مورد استفاده قرار داده تا بااستفاده از این امکانات در گامهای بعدی شاهد حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی دراین منطقه و مناطق پرپتانسیل کشور باشیم.
وزیرصنعت،معدن و تجارت با اعلام اینکه میخواهیم درچهارسالهی نخست دولت تدبیر و امید، بخش معدن وتولیدات معدنی را 5 برابر کنیم، تاکید کرد: رسیدن به این امر گرچه دشوار، اما ممکن و عملیست.
نعمتزاده خاطرنشان کرد: همراه با رشد معدن می بایست صنایع مرتبط با این بخش نیز رشد نماید و از هرگونه خام فروشی مواد معدنی پرهیز شود، بطوری که مواد معدنی از طریق ایجاد صنایع دیگر فراوری شده و با شکل مناسبی عرضه و بهفروش برسد .
وی همچنین در این حوزه از انعقاد قرادادهای دیگری ، میان سازمانهای زمینشناسی و اکتشافات معدنی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با شرکتها و سرمایه گذاران بخش خصوصی درآینده نزدیک خبرداد.
خاطرنشان میشود؛ براساس این تفاهمنامه 11هزارو 500 کیلومتر مربع از این محدوده مورد عملیات ژئوفیزیک هوایی و50 هزار کیلومتر مربع مورد اکتشافات زمینی ( ژئوفیزیک و ... ) قرار خواهد گرفت. موقعیت گستره های اکتشافی به مساحت 200 هزار کیلومتر است که در فاز نخست 11 هزارو 500 کیلومتر مربع و تا پایان سال 100 هزارکیلومتر مربع و هدف نهایی رسیدن به مرز 200 هزار کیلومتر مربع خواهد بود.
همچنین در این مرحله برداشت داده های ژئو فیزیک هوایی به روش مغناطیس سنجی و رادیو متری صورت می گیرد، سپس معرفی محدوده های امید بخش معدن توسط سازمان زمین شناسی صورت گرفته و بهدنبال آن عملیات ژئو فیزیک زمینی و تهیه نقشه های بزرگ مقیاس یک پنج هزارم و یک هزارم انجام یافته و در نهایت با انجام عملیات حفاری؛ ذخیره معدنی موجود در منطقه سنگان برای بهر برداران معدنی اعلام نهایی می شود.
نظر شما :