با مشارکت مرکز ملی اقیانوسشناسی ایران سیستم اعلام خطر «تسونامی» در اقیانوس هند ایجاد میشود
رییس ایرانی کمیته منطقهیی کمیسیون بینالمللی اقیانوسشناسی در منطقه اقیانوس هند از ایجاد سیستم اعلام خطر تسونامی در این اقیانوس خبر داد.
رییس ایرانی کمیته منطقهیی کمیسیون بینالمللی اقیانوسشناسی در منطقه اقیانوس هند از ایجاد سیستم اعلام خطر تسونامی در این اقیانوس خبر داد.
دکتر ناصر حاجیزاده ذاکر، رییس مرکز ملی اقیانوس شناسی با اعلام این مطلب به خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: کمیسیون بین دول اقیانوس شناسی (IOC) حرکت هماهنگی را برای ایجاد شبکه و سیستم اعلام خطر تسونامی در منطقه اقیانوس هند آغاز کرده که مرکز ملی اقیانوس شناسی ایران به عنوان رییس کمیته منطقهیی IOC در اقیانوس هند (IOCINDIO) در این برنامه مشارکت دارد.
وی درباره احتمال بروز تسونامی در سواحل ایران گفت: در منطقه دریای عمان به دلیل ارتباط آن با اقیانوس هند این احتمال وجود دارد که تحت تاثیر اتفاقات اقیانوس هند قرار گیرد البته سواحل ایران در دریای عمان در بسیاری از مناطق به ارتفاعات خوبی منتهی میشود. در خلیج فارس نیز به دلیل کم عمق بودن آبهای منطقه احتمال بروز پدیده تسونامی کم است.
رییس مرکز ملی اقیانوسشناسی درباره امکان پیشبینی پدیده تسونامی به ایسنا گفت: از آنجا که این پدیده پس از بروز زلزله رخ میدهد و ارتفاع موج در نزدیکی سواحل(مناطق کم عمق) افزایش مییابد، به دلیل حرکت امواج با سرعت مشخص میتوان مسیر حرکت موج را با سیستمهایی که در اقیانوس تعبیه میشود، ردیابی کرد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: بررسی تسونامی مستلزم تجهیزاتی پیشرفته است که با چنین گستردگی در مرکز ملی اقیانوس شناسی وجود ندارد.
دکتر حاجی زاده ذاکر در پایان با تاکید بر اهمیت انجام تحقیقاتی دریایی در بهرهبرداری از منابع ارزشمند موجود در عرصههای آبی کشور، حمایت بیش از پیش دولت را از فعالیتهای پژوهشی این بخش خواستار شد و تصریح کرد: در حال حاضر مسئولان به ضرورت تحقیقات و فعالیتهای اقیانوس شناسی واقف شدهاند اما باید پشتیبانی مناسبی در این زمینه صورت گیرد تا بتوانیم به امکانات و تجهیزات مورد نیاز دست یابیم.
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
نظر شما :