آغاز به کار همایش تخصصی زمینشناسی کاربردی در مشهد
سی و دومین همایش و نخستین کنگره بینالمللی علومزمین در رویکرد تخصصی زمینشناسی بنیادی روز دوشنبه طی مراسمی در مشهد آغاز شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، مدیر روشن روان در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: این همایش یکی از نشستهای تخصصی و کنگره بینالمللی تخصصی علوم زمین کشور است که همزمان در 23 رویکرد مختلف در تهران و 12 مرکز منطقه ای کشور برگزار میشود.
جمال روشن روان افزود: مهمترین این رویکردها با عنوان زمینشناسی بنیادی در مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق در مشهد برپا شده است.
وی با بیان اینکه 536 مقاله در رویکرد زمینشناسی بنیادی به این کنگره بینالمللی ارسال شد، یادآور شد: 23 درصد از کل دو هزار و 400 مقاله ارسالی به کنگره بین المللی مربوط به رویکرد زمین شناسی بنیادی است که در توسعه کشور از اهمیت و نقش زیربنایی بالایی برخوردار است.
دبیر اجرایی زمینشناسی بنیادی در جریان داوری این مقالات که توسط 175 متخصص و کارشناس از سطح کشور انجام شده 256 مقاله پذیرش شدند، خاطرنشان کرد: از این تعداد 82 مقاله که امتیاز مطلوب را از سوی داوران دریافت کرده بودند در قالب سخنرانی و 174 مقاله دیگر به صورت پوستر در این همایش ارائه میشوند.
روشنروان با توجه به اینکه همایش علوم زمین مهمترین و منظمترین نشست علمی متخصصان مرتبط است و امسال برای نخستین بار در یک طیف گسترده از رویکردهای تخصصی در تهران و 12 مرکز منطقه برگزار میشود نگاه برگزارکنندگان همایش در مشهد برگزاری نشستی متفاوت بود.
توجه مسئولان با توسعه و تکمیل طرح پارک موزه مشهد
دکتر جعفر طاهری دبیر علمی زمینشناسی بنیادی گفت: توجه ویژه به کیفیت مقالات، حضور اساتید و نخبگان، استفاده از گروه داوری گسترده و در عین حال مرتبط با موضوع مقالات از جمله مباحث مورد نظر در برگزاری این همایش بود که با اقبال پژوهشگران مواجه شده است.
وی افزود: از دیگر محورهای مورد توجه بحث شورای هم اندیشی علوم زمین بود که رویکرد زمینشناسی بنیادی توجه ویژه ای به آن دارد و با طرح مهمترین معضلات و مسائل مطرح در این زمینه جایگاه بالایی از طرح موضوع را در سطح ملی به خود اختصاص داده است.
کارشناس ارشد مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شمال شرق کشور گفت: این همایش با رویکرد زمینشناسی بنیادی در چهار محور تخصصی چینهشناسی و فسیلشناسی، سنگشناسی، یافتههای جدید در زمینشناسی ایران و نیز روشهای جدید در تهیه نقشههای زمینشناسی برپا شده است.
دکتر طاهری در ادامه با اشاره به برخی پروژههای نیمه تمام در حوزه زمینشناسی از جمله طرح پارک موزه علوم زمین در مشهد افزود: انتظار است مسوولان عالی استان و نیز کشوری توجه شایستهای به این طرح مهم در زمینه بسترسازی حفظ مستندات علوم زمین داشته باشند.
وی با اظهار تاسف از اینکه پس از نزدیک به 50 سال کار سیستماتیک زمینشناسی در کشور، مرکز شناخته شده ای در زمینه حفظ نمونهها و مستندات علوم زمین وجود ندارد گفت: ما سرمایهگذاری اولیه را در مشهد انجام دادهایم و چنانچه این دسته از پروژهها نهایی شود فرصت زیادی برای پیشرفت کشور در این زمینه فراهم میشود.
دبیر علمی همایش زمینشناسی کاربردی بیان کرد: در واقع زمینشناسی بنیادی کلیدی بر موفقیت سایر گرایشهای علوم زمین است، یادآور شد: چنانکه زمینشناسی یک منطقه به درستی شناخته شود الگوی اکتشافی و پتانسیلهای بالقوه منطقه و اهمیت علمی آن ناحیه روشن میشود.
نظر شما :