آغاز همایش بین‌المللی علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل در چابهار

۰۱ اسفند ۱۳۹۲ | ۰۰:۱۶ کد : ۲۲۱۶۵ اخبار روابط عمومى
تعداد بازدید:۹۲۳
همایش بین‌المللی علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل تالار وحدت دانشگاه دریانوری و علوم دریایی چابهار آغاز به کار...

همایش علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی با محورهای همایش اقیانوس‌شناسی و آب‌های بین‌الملل و جنوبگان با موضوعیت فیزیک و شیمی دریا، زیست‌شناسی دریا، محیط زیست و آلودگی دریا، دریاچه‌ها و تالابها، جنوبگان و اهمیت آن و ژئوفیزیک دریا با مشارکت دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در تالار وحدت این دانشگاه امروز چهارشنبه آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، منصور کیانی‌مقدم در افتتاحیه این همایش گفت: همایش بین‌المللی علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل به عنوان یکی از رویکردهای سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین‌اللملی علوم زمین با مشارکت دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی در چابهار آغاز شد.

دبیر همایش بین‌المللی علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل در چابهار افزود: در این همایش مهمانانی از خارج کشور از جمله بلژیک، انگلستان، هندوستان حضور دارند.

وی با بیان اینکه از تعداد کل مقالاتی که به دبیرخانه همایش ارسال شده، تعداد 60 مقاله برای ارائه پذیرفته شده، افزود: حدود 20 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پوستر در این همایش یکروزه  ارائه می‌شود.

دبیر اجرایی همایش بین‌المللی علوم زمین در چابهار خاطرنشان کرد: این همایش به صورت همزمان در 12 استان کشور برگزار  می‌شود.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار گفت: دانشگاه دریانوردی چابهار به عنوان یک دانشگاه تخصصی در حوزه علوم و فنون دریایی است که میزبانی این بخش از همایش را برعهده گرفته است.

معادن سیستان و بلوچستان نیازمند حمایت و سرمایه‌گذاری

معاون امور معادن و اکتشافات سازمان صنعت و معدن سیستان و بلوچستان نیز از دیگر مهمانان این نشست بود که خاطرنشان کرد: وجود معدن طلا درشهرستان ایرانشهر در جنوب استان با ذخیره 3 هزار و 661 تن می‌تواند با حمایت و سرمایه‌گذاری هدفمند این منطقه را به عنوان قطب طلای ایران مطرح کند.

داود شهرکی، در سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین‌المللی تخصصی علوم زمین گفت: معدن طلا و عناصر همراه بزمان در 175 کیلومتری شمال غربی شهرستان ایرانشهر آماده بهره‌برداری است و برای استخراج و تبدیل شدن به قطب طلای کشور نیازمند توجه ویژه و برنامه‌ریزی هدفمند است.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به عنوان نگین صنایع معدنی در ایران قابلیت درخشش و تامین نیازهای مواد اولیه کشور را دارد، افزود: با وجود ظرفیت‌های معدنی فراوان اما تاکنون توجه در خور شایسته و متناسب با ظرفیت‌های موجود به این استان نشده است.

این مقام مسئول بیان داشت: این استان با وجود 25 میلیون تن ذخایر معدنی طلا، منیزیم و تیتانیوم یکی از استان‌های شاخص کشور درزمینه مواد معدنی مهم محسوب می‌شود و لذا باید حمایت و سرمایه گذاری ویژه ای برای استخراج این ذخایر در دستور کار قرار گیرد.

معاون امور معادن و اکتشافات سازمان صنعت و معدن استان یادآور شد: این استان از لحاظ ذخایر اورانیوم و مواد پرتوزا نیز در سطح بسیار خوبی قرار دارد و به عنوان یکی دیگر از توانمندی های موجود قابل بهره برداری است.

شهرکی، راهکارهای توسعه استان را منوط بر سرمایه گذاری دانست و افزود: در صورت توجه به قابلیت‌های ویژه استان و سرمایه گذاری بر روی معادن و یا صنایع شیلاتی و کشاورزی  این استان قادر است علاوه بر تامین نیازهای خود در تامین نیاز های کشور نیز سهیم باشد.

وی همچنین از کشف 26 محدوده جدید معدنی در استان و در طی سال جاری خبر داد و گفت: سالانه بیش از 10 تن مواد معدنی از معادن استان استخراج می‌شود که به دلیل نبود صنایع لازم برای فراوری به استان های دیگر ارسال می شود.

سهم ایران از استخراج منابع معدنی دریای عمان زیر صفر است

دبیر اجرایی نخستین همایش بین‌المللی علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل بر ضرورت توجه مسئولان به حوزه استخراج منابع معدنی از حوزه دریایی کشور تاکید کرد.

راضیه لک، برگزاری این همایش را یک اتفاق بسیار بزرگ و مهم برای شناساندن هرچه بهتر توانمندیهای آب‌های سواحل مکران در ابعاد بین‌المللی دانست.

این مقام مسئول تصریح کرد: 70 درصد کره زمین را آب احاطه کرده که از این مقدار 60 درصد این آب‌ها به صورت بین‌المللی و مشاع در اختیار تمامی کشورهایی که قابلیت دسترسی به آبهای آزاد بین‌المللی را دارند قرار داشته که سهم ایران اسلامی با دارا بودن سواحل بکر و عظیم مکران از استخراج منابع معدنی این دریا زیر صفر است.

لک یادآور شد: تمامی کشورهای مدرن و صاحب علم با اختصاص هزینههای بسیار زیاد در اعماق آبهای آزاد در ابعاد گسترده در حال اکتشاف و استخراج منابع غنی معدنی قرار داشته و در این بین در کشور ما هنوز مسئولان ارشد کمترین دغدغه‌ایی برای ورود برنامه‌ریزی شده به حوزه استخراج منابع معدنی از حوزه دریایی ندارند.

وی با اشاره به اینکه برطبق قوانین دریایی، اگر کشوری منابع معدنی را در آبهای آزاد بین‌المللی کشف کند حق اکتشاف و بهره‌برداری از آن منابع را دارا خواهد بود، اظهار داشت: هم اکنون کشور هند با استخراج منیزیم از دریا توانسته دستاوردهای عظیمی را برای خود به ارمغان آورد.

دبیر اجرایی نخستین همایش بین‌المللی علوم زمین، دریا و آب‌های بین‌الملل متذکر شد: برای ما ورود به این حوزه مهم استخراج و استراتژیکی دریا در حال حاضر به رویا و آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده و امیدواریم دغدغه این حوزه مهم برای ریاست جمهوری و سایر مسئولان بیشتر از گذشته ایجاد شود.

لک معتقد است: در حاضر آمریکا و چندین کشور در آبهای آزاد حوزه خلیج‌فارس در حال استخراج و اکتشاف هستند و این روند به حدی جدی و برنامهریزی شده است که در آینده نزدیک بسیاری از منابع غنی دریایی را در حوزه اختیارات خود قرار می‌دهند.

 

کلید واژه ها: سیستان و بلوچستان


نظر شما :