وبسایت موزه علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور راهاندازی شد
به منظور آشنایی عموم جامعه با مفاهیم سنگها، کانیها و فسیلها به صورت مجازی، وبسایت موزه علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور راهاندازی شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، سرپرست موزه علومزمین این سازمان از راهاندازی این وبسایت خبر داد و گفت: موزه علومزمین از واحدهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور است که همزمان با تاسیس این سازمان در سال 1338 به همت چند نفراز محققان زمینشناس، برپایه نمونههایی از سنگها، سنگوارهها، کانیها و اشیای دیگری که ضمن تحقیقات زمینشناسی به دست آمده بود و با استفاده از امکانات سازمان زمینشناسی تاسیس شد.
به گفته بهرام صادقی، درکنار پژوهشها و مطالعات زمینشناسی که در این سازمان و در موسسههای دیگر مانند وزارت نفت و دانشگاهها انجام میگرفت، نمونههای جدیدتر و گویاتر به مجموعههای موجود در موزه اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از زمینشناسان خارجی نیز با همکاری علمی، نمونههایی از سنگها، کانیها و سنگوارههای یافت شده درکشورهای دیگر را از طریق مبادله علمی به موزه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی ایران دادند.
سرپرست موزه علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از این موزه به عنوان مجموعهای تخصصی یاد کرد و گفت: این مجموعه به طورخاص نمونههایی از سنگ، کانی، سنگواره (فسیل) و اشیای معدنکاری قدیمی بدست آمده از نقاط داخل و خارج کشور را در خود جای داده است.
این کارشناس موزه با بیان اینکه موزه علوم زمین با توجه به سابقه طولانی در ارائه اطلاعات علمی مرتبط با علوم زمین خدمات گستردهای را به گروههای مختلف محققان، دانشجویان و سایر علاقهمندان ارائه میدهد، یادآور شد: گردآوری، حفاظت و نمایش آثار و اشیای مربوط به دانش زمینشناسی، ارائه مشاوره در زمینه دانش زمینشناسی و علوم مرتبط با آن، برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانشآموزان و دانشجویان، همکاری با مراکز دیگرسازمان و موزههای مختلف و نمایشگاههای مربوطه و همکاری وتبادل دانش زمینشناسی با مراکز پژوهشی و دانشگاههای داخلی و خارجی برخی از خدمات این مجموعه است.
صادقی، با بیان اینکه به طورکل هدف اکثر سایتهای اینترنتی اطلاعرسانی و ارتباط متقابل با کاربران است، تصریح کرد: وب سایت موزه علومزمین هم در نگاه اول چنین هدفی را دنبال میکند، اما به طور جزئیتر این سایت در پی ارائه خدمات موزه علوم زمین به صورت علوم زمین و آشنایی بیشتر علاقهمندان با مفاهیم و نمونههای سنگ، کانی و فسیل است.
سرپرست موزه علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از امکان درخواست بازدید به صورت آنلاین برای بازدیدکنندگان خبر داد و گفت: در مجموع وب سایت مذکور شامل بخشهای مختلفی از جمله معرفی، تاریخچه، نحوه دسترسی و ارائه خدمات، آلبوم تصاویر نمونهها، درخواست بازدید به صورت آنلاین و امکان ثبت مشخصات نمونههای اهدایی است.
به گفته وی، در کشور ما تعدادی از موزهها با سایتهای اختصاصی به معرفی فعالیتهای موزههای خود میپردازد اما سایت مرتبط با موزههای علوم زمین در کشور وجود نداشته که بر همین اساس وب سایت حاضر نخستین وب سایت اختصاصی موزه علوم زمین است.
این کارشناس با بیان اینکه برای طراحی و برنامهریزی یک وبسایت توجه به نمونههای مشابه خارجی و داخلی با اهداف و مسیر مشترک ضروری است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مشابه داخلی این سایت در کشور وجود ندارد؛ برای طراحی سایت میبایست از نمونههای مشایه در دیگر کشورها و بر اساس استانداردهای بینالمللی ایده میگرفتیم.
صادقی با بیان اینکه در دنیای اطلاعات امروز، اینترنت و وب سایتها نقش پررنگی را در فرهنگسازی جوامع بنا میکند و این امر برکسی پوشیده نیست، افزود: هر شخص میتواند بنا به علاقه و نیاز خود در اقیانوس اطلاعاتی که در اینترنت وجود دارد گردش کند که وب سایت موزه علوم زمین نیز سعی دارد در این زمینه نقش خود را به خوبی ایفا کند.
سرپرست موزه علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن ابراز تاسف از اینکه طیفها و گروههای مختلف سنی و اقشار مختلف مردم کشورمان اطلاعات کافی و دقیقی از مفاهیم سنگها، کانیها و حتی فسیلها ندارند؛ یکی از اهداف سایت مذکور را آشنا کردن جامعه با این مفاهیم به صورت مجازی و سپس فراهم کردن امکان بازدید از نمونههای موجود از نزدیک عنوان کرد.
به گفته وی، مشاهده آثار باقی مانده از دایناسورها و همچنین انواع سنگهای آتشفشانی، رسوبی و حتی نمونههای کانی برای کودکان و نوجوانان بسیار قابل توجه است که این نوع آشنایی و به دنبال منایع اطلاعاتی رفتن در نهایت باعث رشد فکری و اطلاعات عمومی مخاطبان و درنتیجه سطح علمی جامعه میشود.
خبر مرضیه کاظمی
نظر شما :