تهیه نقشههای ملی مخاطرات کشور تا پایان سال جاری
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، معاون زمینشناسی این سازمان از تهیه 4 نقشه مخاطرات کشور تا پایان امسال خبر داد و گفت: این نقشهها در مقیاس یکمیلیونیم برای کل کشور تهیه خواهد شد و شامل نقشههای لرزهخیزی همراه با اطلاعات کامل و به روز از گسلهای فعال، نقشه پهنهبندی خطر سیلاب، نقشه پهنهبندی خطر زمینلغزش و همچنین نقشه پهنهبندی خطر فرونشست زمین است.
دکتر جلیل قلمقاش، با بیان این که تا امروز نقشههای خوبی برای معرفیی انواع مخاطرات طبیعی در بخشهای مختلف کشور وجود نداشت، یادآور شد: بر همین اساس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصمیم به تهیه این نقشهها گرفت تا مناطق مختلف کشور را پهنهبندی کند.
وی با اشاره به اینکه مسوولان استانی و محلی برای شناسایی، برنامهریزی و تصمیمگیری به نقشههای پایه نیاز دارند، افزود: مسوولان و کارشناسان با شناخت کافی از پتانسیل خطر در مناطق مختلف طرحهای عمرانی خود را اجرا خواهند کرد.
این مقام مسوول با بیان اینکه ایران در منطقهای پرمخاطره قرار دارد، خاطرنشان کرد: با پهنهبندی کشور و تهیه نقشههای ملی مخاطرات متوجه خواهیم شد که کدام استان به طور مثال از نظر خطر زمینلرزه نسبت به بقیه استانها در خطر بالاتری قرار دارد.
قلمقاش، ضمن استناد به نقشههای ملی مخاطرات کشور افزود: در نقشههای ملی مخاطرات، مناطق مختلف کشور به مناطق پرخطر، خطرمتوسط و کم خطر تقسیم خواهند شد که بر همین اساس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور برنامه مطالعاتی آینده خود را روی مناطق پرخطر متمرکز خواهد کرد.
به گفته معاون سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به کمک این نقشهها مسوولان کشوری و استانی در برنامهریزی و تخصیص بودجههای مختلف برای مخاطرات در استانها با دید بازتری بر اساس مناطق جغرافیایی، جمعیت، تعدد، و شدت بروز مخاطرات در هر استان عمل خواهند کرد.
این مقام مسوول تاکید کرد: نقشههای ملی مخاطرات کشور به طور واضح به ما نشان میدهند هر کدام از مناطق کشور در معرض بروز کدام مخاطره طبیعی سیلاب، زمینلغزش، فرونشست و زمینلرزه قرار دارند.
نظر شما :