احتمال زیاد کشف ذخیره عظیمی از سنگآهن در سنگان
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از احتمال بالای کشف ذخیره بزرگی از سنگ آهن در منطقه سنگان خبر داد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، معاون اکتشاف این سازمان، درباره آخرین وضعیت اجرای تفاهمنامه سه جانبه بین سازمان زمینشناسی، ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه اکتشاف در منطقه سنگان گفت: طبق این تفاهمنامه یک بلوک از منطقه سنگان با پهنه 12 هزار کیلومتر مربع برای کار به سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور واگذار شده که سازمان ایمیدرو سرمایهگذاری آن را انجام داده و همکاران ما نیز فعالیتهای مطالعاتی و علمی آن را در دست انجام دارد.
مهندس بهروز برنا، با اشاره به اینکه معدن سنگان دارای ذخیره بسیار بزرگی است، یادآور شد: تا قبل از امضای تفاهمنامه سه جانبه شرایط بسیار نامناسبی بر این معدن و منطقه سنگان حاکم بود و بهرهبرداری به صورت بسیار نامناسب از ذخائر پلاسری آن بدون ملاحظات زیستمحیطی انجام میگرفت.
وی خاطرنشان کرد: صنایع پاییندستی نیز در معدن شکل نگرفته بود که بر همین اساس تلاش ما در راستای اجرای این تفاهمنامه این است که این موارد اصلاح شوند و اکتشاف در پهنه سنگان به درستی انجام شود.
به گفته این کارشناس مسئول، سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور کلیه لایههای اطلاعاتی مربوط به ذخیره سنگان جمعآوری شده و کارشناسان در حال فعالیت در این زمینه هستند.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصریح کرد: بر اساس اطلاعات ژئوفیزیک قبلی 15 محدوده امیدبخش در منطقه شناسایی شده بود.
برنا با اشاره به اینکه در حال حاضر به مرحله حفاری رسیدهایم و نقاطی را نیز برای حفاری مشخص کردهایم، خاطرنشان کرد: قرار است آنومالی از طریق حفاری از عمق 50 تا 650 متری راستی آزمایی میشود که اگر این حفاریها به نتیجه برسد شاید بتوان گفت ذخیره جدیدی را به اندازه کل ذخیره سنگان کشف کردهایم.
وی افزود: در این منطقه ابتدا ژئوفیزیک هوایی با فاصله 250 متری انجام شده و سپس به صورت زمینی نیز این اطلاعات مورد بررسی و تائید قرار گرفته است.
این کارشناس مسئول از استفاده از روشهای پرسرعت حفاری در منطقه سنگان خبر داد و گفت: البته به دلیل وجود برخی معارضان محلی اجرای این مرحله با کمی مشکل مواجه شده که استانداری در حال حل مشکل است.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه منطقه سنگان جزو زونهای امیدبخش از نظر داشتن آهن، طلا، منگنز، مس و دیگر مواد معدنی وابسته است، یادآور شد: باید به بخشهای در عمق بالای این منطقه نیز توجه کنیم که تفاهمنامه سه جانبه میتواند الگویی خوبی برای همکاری دستگاههای مسئول در زمینه اکتشافات در سطح گسترده باشد به نحوی که در سایر بلوک معدنی نیز میتوان از این الگو بهره برد.
برنا با بیان اینکه به صورت کلی چهار مرحله در زمینه اکتشاف داریم که شامل شناسایی، پیجویی، اکتشاف عمومی و اکتشاف تفصیلی میشود، تصریح کرد: هم اکنون در سنگان در مرحله پیجویی قرار داریم که با توجه به اینکه برای ذخایر بزرگ در دنیا معمولا 5 تا 6 سال زمان نیاز است تا اکتشافات بزرگ به گواهی کشف برسد، در منطقه سنگان نیز اگر کار بدون وقفه ادامه یابد همین مقدار زمان نیاز خواهد بود.
وی تاکید کرد: البته ما تلاش میکنیم کار را به یک مرحله از پیشرفت برسانیم و بعد از آن اگر بخش خصوصی علاقهمند بود با کمک ایمیدرو در منطقه سرمایهگذاری کند.
این مقام مسئول، با بیان اینکه در سنگان ذخایر پرعیار آهن به خوبی شکل گرفته که امید است بتوانیم ذخایر زیرسطحی منطقه را نیز شناسایی کنیم، افزود: موفق به کشف ذخائر آهن پلاسری(آبرفتی) شدیم که ابعاد یک میلیمتری دارند در حالی که تاکنون پلاسریهایی با ابعاد درشتتر برداشت میشود.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور درباره آخرین وضعیت بهرهبرداری از ذخایر سنگ آهن سنگان و مشکلات محیطزیستی به وجود آمده در منطقه نیز گفت: به طور عمده بخشهای کوچک وارد سنگان شده و محدودههای مختلف را اشغال کردهاند و به دلیل کوچک بودن این بخشها راه توسعه در منطقه وجود ندارد.
یادآور میشود، مجموعه کانسارهای سنگ آهن سنگان در فاصله حدود 300 کیلومتری جنو ب شرقی مشهد، 68 کیلومتری جنوب غربی تایباد، 40 کیلومتری جنوب شرقی خواف و 18 کیلومتری شمال شرقی سنگان در استان خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد. حداکثر ارتفاع منطقه 1812 متر است. این منطقه دارای آب و هوای کویری خشک و با متوسط بارندگی سالیانه 150 تا 250 میلیمتر در سال همراه با وزش بادهای تقریباً دائمی است که در 6 ماهه اول سال سرعت آن به بیش از 50 کیلومتر در ساعت میرسد. حداکثر درجه حرارت 35 درجه سانتیگراد و حداقل آن 11درجه سانتیگراد ثبت شده است.
نظر شما :